Сергій Данилів: «Ми входимо в новий олімпійський цикл. Роботи буде багато!»

16:55 | 08 февраля 2017

У середу, 8 лютого, в Ковелі стартував чемпіонат України серед жінок у всіх вікових групах. Тобто поєдинки проведуть дорослі, молодь та юніорки. Про те, з яким «багажем» команди підійшли до чемпіонату і якого результату від нього чекають тренери, ми вирішили розпитати у головного тренера збірної команди України з боксу серед жінок (молодь та юніори) Сергія Даниліва.

Сергію, сьогодні в Ковелі стартує чемпіонат України з боксу серед жінок, де крім дорослих представниць, проводитимуть поєдинки молодь та юніори. З яким настроєм підійшли ви до чемпіонату?

У моїй роботі особливістю є той факт, що щороку приходять нові дівчата. Це не дає розслаблятися, оскільки треба постійно придивлятися до новачків, оцінювати їх, перевіряти їх рівень і характер. В принципі, на торішньому чемпіонаті України, що відбувся в грудні, ми вже сформували кістяк збірних, так що на цих змаганнях ми будемо більше придивлятися до новачків.

А загалом як йдуть справи з жіночим боксом в Україні?

Вже набагато краще, ніж раніше. Раніше не було такої конкуренції. У 2010 році, коли з'явилася перша збірна країни серед жінок, чемпіоном стати було дуже просто. Досить було зважитися, щоб отримати золото або стати призером. І якщо дівчата, які хотіли боксувати і мали дуже непогані дані були, то ось тренерів, які реально хотіли б з ними працювати, можна було перерахувати по пальцях.

Я, будучи старшим тренером молодіжної та юніорської збірних України, зіткнувся з багатьма труднощами. Необхідно було не просто міняти роботу, а будувати все заново. Але, завдяки Кравчуку Юрію Сергійовичу і Гордієнко Сергію, робота налагодилася. Перший успіх прийшов до нас на чемпіонаті Європи 2010 року, де був показаний хороший результат. Тетяна Коб та Ліля Дурнєва завоювали бронзові медалі, а Катерина Кухцель завоювала срібло.

А з 2012 року, коли жіночий бокс став олімпійським видом, інтерес до нього, як з боку дівчат, так і тренерів, тільки збільшується. Але, як і в минулому, так і сьогоденню - жіночий бокс це, швидше за все, компанія людей фанатично відданих боксу.

Сергій, якщо з хлопцями простіше працювати, то з дівчатами існує маса труднощів?

Є таке... фізіологічні та психологічні ... Більшість дівчат юніорок та дівчат з молодіжних команд в свій віковий період проходять через колосальні зміни. І, завдяки тому, що, за роки роботи, були визначені чіткі критерії такої, а також система роботи, яка довели свою дієвість, ми успішно справляємося з усіма складнощами.

Тим більше, що професійне зростання тренерського складу в наявності, а самі дівчатка вже свідомо йдуть в бокс, коли раніше жіночий бокс був просто модним.

Сергію, ми бажаємо вам, вашим колегам і вашим підопічним показати якісний бокс і пройти змагання без травм. І, фінальне питання, чого очікуєте від цього чемпіонату?

Ці змагання знаменують початок нового циклу олімпійської підготовки. Будемо придивлятися до перших та других номерів, визначати на якому рівні знаходиться,  готовність спортсменок, з тим, щоб розуміти в яких змаганнях їх задіяти. Так що все можна охарактеризувати наступним алгоритмом: придивлятися, аналізувати й робити висновки. Ми чекаємо реальної конкуренції, яка буде піднімати технічний і бойовий рівень дівчат.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань