Україна розпочинає підготовку до боксерського ЄВРО-2017

15:55 | 01 февраля 2017

Про це повідомили учасники прес-конференції з нагоди надання Україні, а саме місту Харків, права проведення Чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків 2017 року.

Нагадаємо, Континентальна першість пройде з 14 по 25 червня поточного року у Харківському Палаці спорту «Локомотив».

В своїй промові президент Федерації боксу України Володимир Продивус відзначив, що в рамках боротьби за право прийняти таку масштабну спортивну подію саме в нашій державі було виконано великий обсяг роботи.

«За право прийняти цьогорічний Чемпіонат Європи з боксу серед чоловіків з нами конкурували такі потужні боксерські Федерації, як Туреччини та Росії. Я задоволений тим, що саме за нашу заявку віддали свої голоси переважна більшість голосуючих членів EUBC. Тому, я ще раз хочу висловити слова подяки президенту Європейської Конфедерації боксу Франко Фальчінеллі та членам Виконкому EUBC за довіру,відзначив президент ФБУ Володимир Продивус. – Я переконаний, що сумісними зусиллями з Адміністрацією Президента України, Урядом нашої країни, Міністерством молоді та спорту, Національним Олімпійським Комітетом, Харківською обласною Адміністрації та керівництвом міста ми зможемо організувати та провести цю історичну спортивну подію на найвищому рівні. Декількома днями раніше я спілкувався з головним тренером збірної України Дмитром Сосновським, який в свою чергу повідомив, що Національна збірна проходить тренувальні збори згідно з календарним планом і забезпечена необхідними умовами для якісної підготовки. Від себе додам, що наша молода команда, яка суттєво оновилась за останній час, зможе показати, в чому я впевнений, змістовний та яскравий бокс на домашньому турнірі, що дозволить нам здобути нагороди Континентальної першості та вибороти якомога більше ліцензій на Чемпіонат світу 2017 року, який пройде в Німеччині наприкінці вересня».

В рамках головного прес-заходу з нагоди початку підготовки України до боксерського Євро-2017, учасники прес-конференції виразили готовність до співпраці аби організувати Чемпіонат Європи на найвищому рівні.

«В першу чергу я вітаю українських громадян, все українське суспільство та вболівальників боксу, Федерацію боксу України з такою знаковою подією, - як надання Україні права проведення Чемпіонату Європи 2017 року, – сказав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. – Ми вже маємо значний досвід проведення в Україні різноманітних міжнародних спортивних змагань, зокрема боксерських турнірів. Таким чином, я переконаний, що і цьогорічний Чемпіонат Європи буде організований на найвищому рівні. Відносно найближчої Континентальної першості я вже спілкувався з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який запевнив, що ми знайдемо кошти аби профінансувати таку важливу для нашої країни подію. Також зі свого боку Голова Адміністрації Президента України Ігор Райнін запевнив, що ми отримаємо всіляку підтримку та допомогу в рамках організації Чемпіонату Європи».

Також в рамках своєї промови Міністр молоді та спорту України підняв беззаперечно важливе питання відносно забезпечення безпеки під час проведення змагань. В свою чергу Голова Харківської обласної Державної Адміністрації Юлія Світлична зазначила, що це буде одним з найбільш пріоритетних та ключових пунктів в рамках підготовки до турніру.

«Безумовно, одним з наших головних пріоритетів діяльності в роботі є питання забезпечення безпеки в рамках проведення такого масштабного спортивного свята,повідомила Голова Харківської обласної Державної Адміністрації Юлія Світлична. – Хочу зазначити, що відповідно до всіх положень буде сформована координаційна група та регіональний штаб, в нас вже є певний досвід. Відповідно, до координаційної ради будуть залучені керівники та фахівці правоохоронних структур аби забезпечити безпеку всіх без виключення учасників та гостей цього турніру. Хочу також відмітити, що в нас на сьогоднішній день є дозволи від таких організацій як FIFA та UEFA для проведення саме в Харкові міжнародних футбольних матчів. Тобто ці міжнародні спортивні організації підтвердили з свого боку безпечність проведення в нашому місті і футбольних матчевих зустрічей. Таким чином я запевняю, що питання безпеки та загалом належної організації змагань будуть надзвичайно важливими для нас і своїми сумісними діями ми зможемо провести цьогорічний Чемпіонат Європи з боксу на високому рівні».

В тому, що Харків організує та проведе цьогорічну Континентальну першість на найвищому рівні не має жодних сумнівів і віце-президент Федерації боксу України Дмитро Шенцев.

«В першу чергу я вітаю всю нашу країну з цією знаковою подію, а саме проведенням в нашій державі головного європейського боксерського форуму - Чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків 2017,зазначив віце-президент ФБУ, Народний депутат України Дмитро Шенцев. – Я переконаний, що об’єднавши зусилля з Адміністрацію Президента України, Урядом України, Харківською обласною Адміністрацією, міською владою, Міністерством спорту, Національним Олімпійським комітетом, Федерацією боксу України та Харківською обласною Федерацією боксу ми зможемо провести ці змагання на високому рівні. Хочу зазначити, що досвід проведення в Харкові подібних змагань в нас вже є. Більш того, Харків надзвичайно розвинене місто в плані інфраструктури, а також спортивної інфраструктури, тому ми будемо готові прийняти спортсменів та гостей нашого міста на належному рівні. Також хочу додати, що ми можемо вважати Харків щасливим для нашої команди, адже, як ви пам’ятаєте, в минулому сезоні Всесвітньої серії боксу саме «Українські отамани» єдині, хто зміг перемогти Кубинську команду і це ми зробили саме у Харкові. Маю надію, що і цього року наше місто буде фартовим для Національної збірної України в боротьбі за медалі Чемпіонату Європи».

Свою підтримку в напрямку організації та проведення Чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків у Харкові відзначив також і президент НОК України Сергій Бубка.

«Дійсно це надзвичайно велика спортивна подія для нашої держави. Тому, я висловлюю слова подяки Міністерству молоді та спорту України, Харківській обласній адміністрації, Федерації боксу України, а саме Володимиру Продивусу та Дмитру Шенцеву за ті зусилля, які були зроблені в напрямку того, щоб Чемпіонат Європи провести саме в Україні, місті Харків, – сказав президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка. – НОК України завжди підтримував і буде підтримувати такі ініціативи українських федерацій в рамках проведення подібних змагань в Україні. Так у минулому році ми провели у Харкові Клубний Чемпіонат світу з боротьби, Чемпіонат України з боксу серед чоловіків, а вже в цьому році ми вболіватимемо за Шахтар у матчах Ліги Європи, які пройдуть також у Харкові. Я переконаний, що саме завдяки подібним спортивним заходам ми зможемо залучати молодь до занять спортом та популяризувати загалом спорт в нашій державі. Не менш важливим буде те, що цьогорічний Чемпіонат Європи з боксу стане певною сходинкою до Чемпіонату світу, тому матимемо надію, що саме українські боксери здобудуть якомога більше медалей та перепусток на світову першість саме в рідних стінах».

Також до Вашої уваги пропонується переглянути фотозвіт з прес-конференції. Для перегляду ПЕРЕЙДІТЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань