Кличко та Дусматов отримали нагороди від Міжнародної боксерської Асоціації

14:25 | 22 декабря 2016

Міжнародна боксерська Асоціація відзначила своє 70-річчя церемонією нагородження та гала-вечерею в швейцарському місті Монтре.

Нагадаємо, на цьогорічних офіційних заходах AIBA Федерацію боксу України представляли: президент ФБУ Володимир Продивус, перший віце-президент Олександр Павелець та радник президента Дмитро Гайструк. 

 «Більш ніж 70 років спортивний керівний орган AIBA існує для того, щоб забезпечити Національні Федерації та особисто боксерів платформою для реалізації свого потенціалу і можливістю конкурувати з найкращими боксерами світу на всіх можливих рівнях. Оскільки ми святкуємо цей етап, важливо, щоб ми пам'ятали ці дати та всіх видатних діячів, які продовжують надихати тисячі боксерів по всьому світу своєю відданістю та досягненнями, але не менш важливо, що ми продовжуємо будувати платформу, на якій ми можемо створити ще більше можливостей для майбутнього нашого спорту», - сказав Президент AIBA Чинг-Куо Ву.

В рамках офіційної церемонії святкування 70-річчя AIBA свою нагороду - «Легенда», отримав перший в історії Незалежної України Олімпійський Чемпіон з боксу у надважкій вазі – Володимир Кличко.

«Для мене велика честь бути одним з перших, хто отримав премію AIBA – «Легенди». Моя подорож з AIBA розпочалася коли мені було 14 років і бокс дав мені дуже багато позитивного, як життєвого, так і спортивного досвіду з тих пір. Вітаю AIBA з 70-річним ювілеєм та за її незмінну відданість в напрямку розвиток боксу в усьому світі», - сказав Володимир Кличко.

Також варто відмітити, що в рамках гала-вечері були нагородженні й найкращі боксери AIBA за підсумками виступів у році що минає.

Найкращим боксером року став екс-«Отаман», чемпіон Олімпійських ігор у Бразилії, володар Кубку Велла Баркера 2016 – Хасанбой ДУСМАТОВ. Нагадаємо, Дусматов боксував за клуб «Українські отамани» у четвертому та п’ятому сезонах Всесвітньої серії боксу за особистим запрошенням президента Федерації боксу України Володимира Продивуса. В усіх поєдинках представник Узбекистану здобував впевнені перемоги.   

«Я вдячний президенту ФБУ Володимиру Продивусу за те, що запросив до України та дав мені можливість боксувати за таку сильну команду, як «Українські отамани». Загалом в Україні я провів близько двох років і без перебільшення ця країна стала для мене за цей час рідною, - зазначив Олімпійський чемпіон Хасанбой Дусматов. – Виступаючи за «Отаманів» я отримав безцінний досвід боксуючи в змаганнях такого високого рівня і можу з впевненістю сказати, що цей досвід суттєво допоміг мені у боротьбі за золото Олімпіади».

Найкращим боксером року серед жінок стала представниця Англії Ніколь Адамс, яка на Іграх у Ріо здобула друге золото Олімпіади. Нагадаємо, саме з Ніколь Адамс боксувала за вихід до півфіналу Олімпійських ігор представниця України Тетяна Коб.

Кращим тренером року став керманич збірної США Біллі Волш, а команда «Кубинські Домадорес» прогнозовано здобула титул найкращої команди Всесвітньої серії боксу у 2016 році. 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань