Донатас Піскун: «Ми надзвичайно зміцніли у це трансферне вікно!»

10:40 | 07 января 2014

Спортивний директор боксерського клубу «Українські отамани», розповів з ким «Українські отамани» підписали нові контракти та кого з новачків ми зможемо побачити в найближчих матчах.

В першу чергу хотілося б дізнатися про підсумки трансферного міжсезоння для «Українських отаманів». Яким воно було?

По-перше, вітаю усіх з Новим Роком та Різдвом. Бажаю усім злагоди та добра, ну і звичайно продовжуйте вболівати за «Українських отаманів» у новому 2014 році!

Що стосується зимнього трансферного вікна, яке тривало з 1 по 20 грудня 2013 року, то в цей період ми дійсно таки попрацювали напрочуд плідно і виконали усі поставлені завдання президентом «Українських отаманів» Володимиром Продивусом та тренерським складом нашої команди! Схема роботи на трансферному ринку була поділена на два етапи: перший – залучення до складу новоспечених чемпіонів України 2013 року, другий – підсилення найбільш «проблемних» вагових категорій легіонерами, які здатні на рівних конкурувати з лідерами світового боксу. З останнім завданням було набагато складніше, адже більшість сильних боксерів вже була залучена до різних клубів ВСБ, тому конкуренція, яка панувала в період міжсезоння заставила нас діяти надзвичайно рішуче.

Сподіваюся, з трансферних баталій наша команда вийшла переможцями?

Безумовно! До наших рядів долучилися, я вважаю, одні з найсильніших боксерів світу у легких вагових категоріях 49 та 52 кг. Це два представника Узбекистану і обидва є справжніми зірками світового боксу – Хасанбой Дусматов (49 кг) та Жасурбек Латіпов (52 кг).

На фото: Хасанбой Дусматов

 

 

Хасанбой Дусматов – надзвичайно технічний боксер, який володіє потужним нокаутуючим ударом, що є рідкістю для найлегшої вагової категорії. За плечима Хасанбоя перемога на Всесвітній універсіаді в Казані 2013. Також у минулому році Дусматов приймав участь у чемпіонаті світу в Алмати, де у поєдинку за вихід до чвертьфіналу поступився господарю змагань та майбутньому чемпіону Жакіпову. Бій був надзвичайно рівним і, на мою думку, рідні стіни дещо допомогли казаху. Я пригадую, що трохи раніше в матчевій зустрічі стінка на стінку між командами Узбекистану та Казахстану Дусматов переміг Жакіпова технічним нокаутом, відправивши Біржана Жакіпова у нокдаун в 3 раунді, після чого рефері зупинив бій. В будь-якому разі, це прекрасна підтримка Кудрякову, Замотаєву, та Козаруку. У них тепер буде змога на тренуваннях стояти в парах з чудовим боксером та, в свою чергу, додавати у своїй майстерності. Це дуже важливо, адже і Кудряков і Замотаєв ще молоді (вони не так давно перейшли у дорослий бокс) і такий партнер по команді – це гарантоване зростання для них.

На фото: Жасурбек Латіпов

 

 

Жасурбек Латіпов - бронзовий призер Чемпіонату світу в Баку та володар срібної нагороди Чемпіонату світу в Алмати 2013 року. У Казахстані, у фінальному поєдинку, він поступився дворазовому чемпіону світу, призеру Олімпійських ігор росіянину Міші Алояну з рахунком 2:1. Також відзначу, що у півфіналі світового форуму Латіпов переміг зіркового англійця Ендрю Селбі. Таким чином маючи у ваговій категорії ще чемпіона Азії Азата Усеналієва, який вже дебютував за «Отаманів», та двох українських досвідчених боксерів Шкарубо та Шепелюка, ми повністю перекрили і цю вагову категорію.

Багато хто неоднозначно реагує на залучення до команди легіонерів, мовляв ми повинні вигравати своїми силами…

По-перше, давайте не плутати інтереси національних збірних та клубний формат змагань, де на першому місці стоять саме честь та престиж клубу. Треба розуміти, що в нашому випадку легіонери прославляють саме український клуб. Проведемо аналогію з футболом, баскетболом, хокеєм, де всюди виступають легіонери і допомагають клубам здобувати найпрестижніші трофеї. Для прикладу можна привести футболіста Андрія Шевченко, який допоміг італійському «Мілану» виграти Лігу чемпіонів, а вже згодом як український футболіст здобув найпрестижнішу індивідуальну нагороду «Золотий м’яч».

По-друге, вагові категорії 49 та 52 кг завжди вважалися проблемними для українських боксерів. На моїй пам’яті, лише декільком вітчизняним боксерам вдалося здобути світове визнання у найлегших категоріях, це такі боксери як: призери Олімпійських ігор Олег Кирюхін, Володимир Сидоренко та Данильченко Сергій, а також чемпіон Європи 2008 року Георгій Чигаєв. Тому, аби вже сьогодні на рівних конкурувати з найсильнішими боксерськими клубами ми маємо підсилюватися легіонерами. Що в свою чергу допоможе й нашим боксерам розвиватися та набиратися досвіду.

Головна ж проблема неприязні деяких наших вболівальників до легіонерів у складі української команди, як на мене, пов’язана з тим, що ми ще не звикли до того, що і в боксі з’явилися клубні змагання. Ми звикли вболівати лише за національну збірну де виступають лише українці.

На фото: Президент AIBA Чинг-Куо Ву та президент ФБУ Володимир Продивус

 

Можна вже зараз казати, що таким складом ми зможемо дістатися як мінімум до фіналу?

Давайте спочатку вийдемо до плей-офф, а вже потім будемо ставити наступні завдання перед клубом. Як ви вже знаєте, президент клубу «Українські отамани» Володимир Продивус підписав угоду з Всесвітньою серією боксу про проведення фіналу WSB 2014 року в Україні і звісно ми робимо усе, щоб українські вболівальники могли побачити там саме наш клуб. Простіше кажучи – нам треба викластись на 250% і потрапити у фінал.

Кого саме з українців вдалося долучити до складу?

Лише найсильніших! Чого вартий тільки вінничанин Роман Головащенко, який провів 14 боїв на професійному ринзі, у 13 з яких він одержав перемоги (10 нокаутом). Він є володарем поясів чемпіона світу за версією GBC та інтерконтинентального чемпіона за версією IBO. А у 2006 році був переможцем Спартакіади України серед дорослих. В нашій команді Роман виступатиме у ваговій категорії до 91 кг. 

Цю вагову категорію ми також підсилили найсильнішим боксером чемпіонату країни – Олександром Трифоновим. Сподіваюсь Олександр багато чого візьме для себе у сумісних тренуваннях з Романом та іншими лідерами цієї категорії. До команди приєднався також  і лідер збірної України у вазі до 69 кг – Євген Барабанов, який місяць тому став чемпіоном України і вже має досвід виступу у змаганнях Всесвітньої серії боксу у попередньому сезоні. Ну і під кінець, щоб вже повністю потішити фанатів клубу назву ще декілька прізвищ: Юрій Шестак (56 кг) та Влад Войталюк (75 кг). Всі вони є діючими чемпіонами України. Тож, як бачимо, ряди наші зміцніли і, на відміну від інших клубів, в більшості за рахунок саме українців.

На фото: Роман Головащенко

 

 

А хтось з новеньких буде виступати вже в найближчих матчевих зустрічах?

З тих, про кого ми сьогодні говорили – ні. Принаймні, поки що головний тренер їх не заявляв до основного складу команд в найближчих матчевих зустрічах. Проте, вже в найближчому матчі, який пройде 11 січня в Алжирі, за нашу команду бедютує боксер, якого ми хотіли побачити у дії ще з початку сезону - це Олександр Хижняк – юний боксер, призер Чемпіонату Європи серед молоді 2013 року та срібний призер Чемпіонату України в Івано-Франківську серед чоловіків. Хижняк – дуже перспективний хлопець, в якому багато хто бачить майбутню зірку світового боксу. Та й взагалі, матч у Алжирі має бути видовищним! Ми прикладемо усіх зусиль, аби підтвердити статус лідера та принести до скарбнички клубу три залікові пункти!

Попереду на нас очікує друга половина сезону. Чи зможемо ми ще дозаявляти боксерів?

Так, до складу «Отаманів» ми можемо дозаявити ще п’ятьох українців.   

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань