Володимир Продивус взяв участь у нараді щодо розвитку в Україні олімпійського руху, визначення механізмів підтримки масового спорту та спорту вищих досягнень

10:40 | 15 сентября 2016

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулася нарада щодо розвитку в Україні олімпійського руху, визначення механізмів підтримки масового спорту та спорту вищих досягнень.

У нараді взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, віце-президенти НОК Валерій Борзов та Володимир Бринзак, члени виконкому НОК України Володимир Платонов, Олександр Волков, Вадим Гутцайт, Ніна Уманець, Віктор Корж, Іван Курліщук, президент Федерації боксу України Володимир Продивус, а також інші президенти федерацій з олімпійських видів спорту.

У своєму виступі президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка наголосив на тому, що першочерговим завданням сьогодення є визначення стратегічного шляху подальшого розвитку сфери фізичної культури і спорту.

«Сучасний спорт розвивається швидкими темпами і нам дуже важливо вибудувати нові ефективні взаємовідносини між усіма залученими у цю сферу структурами, але при цьому не зламати все те позитивне і ефективне, що було збудовано раніше протягом багатьох років», - відзначив Сергій Бубка.

Також керманич НОК наголосив на тому, що масовий спорт є фундаментом розвитку спорту вищих досягнень: «Спорт має стати доступним як за місцем проживання, так і за місцем навчання, роботи, відпочинку. Без масовості не може бути великих перемог».

У свою чергу, В’ячеслав Кириленко поінформував присутніх про те, що держава має збільшити фінансування спорту, спортивної інфраструктури та першочергових потреб спортсменів і тренерів.

«У Державному фонді регіонального розвитку на наступний рік буде щонайменше 3 млрд гривень. І якщо бодай 10% коштів буде скеровано на програму розвитку і підтримки спортивної інфраструктури – це буде великим досягненням», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Учасники наради звернули увагу на те, що потрібно удосконалити на законодавчому рівні підтримку спорту - має бути створений дієвий механізм, за яким кошти від меценатства та державних лотерей будуть скеровуватися на спорт й розвиток спортивної інфраструктури.

Також присутні обговорили плани щодо покращення діяльності спортивних федерацій, висловили думки про важливість перепідготовки тренерських кадрів. Також велику увагу було приділено обговоренню експерименту щодо автономності федерацій у організації та проведенні змагань, участі у міжнародних спортивних заходах.

За результатами цієї зустрічі будуть напрацьовані урядові рішення, які визначать конкретні кроки для розв’язання актуальних проблем у спортивній сфері.

«Вдосконалення системи підтримки спорту на законодавчому рівні та розбудова спортивної інфраструктури має бути одним з пріоритетних напрямків розвитку спорту в Україні, – зазначив президент Федерації боксу України Володимир Продивус. – На сьогоднішній день спорт розвивається дуже швидкими темпами і якщо ми прагнемо бути в числі лідерів ми маємо йти нога в ногу з часом. Хочу також виокремити важливість перепідготовки тренерського складу, наукових працівників задля удосконалення загальних методів підготовки. Не менш важливим є підтримка масового спорту, адже, від цього залежить наше майбутнє та розбудова здорової і спортивної держави Україна. Вважаю, що подібні наради мають надзвичайно важливе значення. Адже, сконсолідувавши свої зусилля ми зможемо сумісними зусиллями досягти необхідного результату. Я повністю підтримую ініціативи національного Олімпійського комітету, Міністерства та керівництва держави і можу запевнити, що Федерація боксу України всіляко сприятиме у реалізації програм спрямованих на розвиток та підтримку спорту».  

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань