ОІ 2016: Дмитро Митрофанов vs Крістіан Мбіллі: думки експертів

17:10 | 08 августа 2016

Сьогодні, 8 серпня, розпочинає боротьбу на Олімпійських іграх боксер Національної збірної України у вазі до 75 кг - Дмитро Митрофанов. В рамках третього змагального дня наш боксер зустрінеться на рингу з представником  Франції - Крістіаном Мбіллі.

Своїми прогнозами щодо протистояння українського та французького боксера поділився генеральний секретар Федерації боксу України Ілля Гурович. «Дмитру Митрофанову треба багато працювати над собою, якщо він хоче поборотися за медаль на Олімпійських іграх. На мою думку, у нього є всі шанси пройти до наступної стадії змагань. Що стосується подальших поєдинків, то загадувати не хочеться. Підбір учасників на цьогорічних Олімпійських іграх дуже конкурентний, тому, просто не буде нікому.

Стосовно сьогоднішнього поєдинку можу зазначити, що французька школа боксу «незручна» для нашої, української. До того ж, останніми роками французькі боксери демонструють непогані результати. Особливості французької школи боксу полягають у тому, що здебільшого її представники дуже добре розвинені фізично, мають високий зріст та довгі руки, що, в свою чергу, дозволяє їм тримати суперників на комфортній для себе відстані. В свою чергу, робота з дистанції – це не сама сильна сторона Митрофанова. Дмитро потужно боксує на ближній дистанції, тому і має з перших секунд нав’язувати свій бокс опоненту та використовувати свої сильні сторони у ближньому бою. Тому, якщо Крістіан Мбіллі почне йти у розмін із Митрофановим, то, скоріш за все, одразу почне «літати» по рингу, адже Дмитро володіє дуже потужним ударом. Виходячи з вищесказаного, вважаю, що Діма повинен просто не давати йому «вільно дихати» вже після стартового гонгу постійно пресингуючи француза. Також не слід забувати про психологічну підготовку. Я сподіваюсь, що у Митрофанова з цим повний порядок», - говорить Ілля Гурович.

На думку колеги Дмитра по збірній України, учасника клубу «Українські отамани», чемпіона та володаря Кубку України 2014 року та одного з передових боксерів нашої держави у вазі до 75 кг Тараса Головащенка, Дмитро Митрофанов має усі шанси на сьогоднішню перемогу. «Дмитро Митрофанов дуже сильний і надзвичайно перспективний спортсмен з яким мені вже неодноразово доводилось боксувати. Можу з впевненістю сказати, що французу буде дуже не просто і Дмитро обов’язково віддасть всі сили, аби вдало стартувати на Олімпійському турнірі. Митрофанов добре відпочив перед Олімпіадою, а також мав більшу часу на підготовку – це також важливо для боксера. Він має гарну витривалість та непогану швидкість, то ж сьогодні йому треба продемонструвати свої сильні сторони. Якщо це йому вдасться, то перемога обов’язково буде за ним», - коментує Тарас Головащенко.

Думку стосовно результату сьогоднішнього поєдинку висловив й виконавчий директор Федерації боксу України – Донатас Піскун: «Вважаю, що Крістіан Мбіллі цілком «по зубам» Дмитру Митрофанову. Французькому боксеру лише 21 рік і на любительському ринзі він провів 85 поєдинків. Проте, незважаючи на свій юний вік, Мбіллі вже ставав Чемпіоном Франції 2015 року,  перемагав на Чемпіонаті Європи серед юніорів у 2013 році та має чотири перемоги у змаганнях Всесвітньої серії боксу. На боці нашого боксера – величезний досвід виступів та перемог на змаганнях найвищого міжнародного рівня: Чемпіонаті світу 2013 року у Казахстані, Європейських іграх у Баку, у змаганнях WSB та APB. На мою думку, саме досвід Дмитра зіграє вирішальну роль у сьогоднішньому поєдинку, що дозволить нашому боксеру впевнено стартувати на Олімпійських іграх»

Нагадаємо, дебютний поєдинок на Олімпійському боксерському турнірі Дмитро Митрофанов проведе вже сьогодні, 8 серпня. Початок зустрічі о 18:45 (за Київським часом).  

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань