Олег Кудінов: «Попри несправедливі рішення суддів хлопці все ж таки змогли показали свій сильний характер»

14:25 | 04 августа 2016

Головний тренер збірної України з боксу серед школярів підбив підсумки Чемпіонату Європи, який днями проходив в столиці Хорватії. Нагадаємо, для нашої команди цьогорічна Континентальна першість стала дійсно тріумфальною. Здобувши одинадцять нагород різного ґатунку збірна України посіла друге загальнокомандне місце, пропустивши вперед лише росіян. Про те, що не дозволило нашій команді вийти в лідери та про справжній бійцівський характер українців розповів Олег Кудінов.

Олеже Борисовичу, насамперед вітаємо із вражаючим результатом на чемпіонаті Європи. Хто склав головну конкуренцію нашим юним спортсменам на шляху до медального заліку?

Цьогорічний Чемпіонат Європи зібрав боксерів з 26 країн. Загалом, можу відмітити дуже високий рівень учасників змагань. Особливо сподобався мені бокс, який демонстрували боксери з Англії, Ірландії, Угорщини... Щодо лідерів цьогорічних змагань, то Україну та Росію одразу всі називали фаворитами, адже, ми традиційно демонструємо високі результати. Загалом ми зайняли друге загальнокомандне місце, поступившись представникам з Росії. Проте, на мою думку, ми заслуговували бути першими.  

Що завадило нашій команді стати номером один у Європі?

Я вважаю, що такий результат на совісті суддів. Деякі результати мене дуже здивували. Та й не лише мене, але й багатьох спеціалістів з інших країн. Візьмемо для прикладу Даниїла Скрупського (вагова категорія 56 кг). Він стартував з впевненої перемоги на Чемпіонаті Європи, здолавши в першому колі представника Росії. Це дуже допомогло нашій команді з психологічної точки зору та додало додаткової впевненості кожному. А вже в чвертьфінальному поєдинку Скрупського проти грузина, судді, чомусь, віддали перемогу вже не нам, хоча Даниїл був помітно краще свого опонента. Таким чином ми вже втратили одну медаль. Схожа ситуація відбулась і з Юрієм Попеличем (вагова категорія 50 кг), який також боксував з росіянином за вихід у півфінал, але, знову ж таки, на думку суддів програв. Наш боксер був, на мою думку, помітно кращим в рингу і провів чудовий поєдинок, але знову виходить, що ми несправедливо програємо. Євгеній Лупенко (вагова категорія 59 кг) привіз «бронзу», хоча знову ж таки, заслуговував на «золото». Я не розумію таких рішень суддів. В ринзі боксують наймолодші, навіщо вже зараз відбивати бажання у них працювати та тренуватися. А коли наш Валентин Івасюк (вагова категорія 44,5 кг) програв у фіналі росіянину, то навіть представники Росії були здивовані таким рішенням, адже українець лідирував у рингу та на думку усіх справедливо мав виграти. А після фінального гонгу руку піднімають росіянину. Абсурд.

А взагалі хочу відмітити, що у нашій команді всі молодці. Кожен виклався на максимум, показав характер та жагу до перемоги. Багато хто вважав, що наша команда найсильніша. Я вважаю, що це дійсно було так. Впевнений, що у нашої команди попереду ще багато яскравих перемог.

Після таких неочікуваних рішень, як вдалося підтримати моральний дух команди? Як хлопці долали цей психологічний бар’єр?

У фінальних поєдинках ми вже просто «вигризали»  перемоги, хлопці билися як в останнє. Я їм сказав: не зважайте на рішення суддів, виходьте і показуйте свої сильні сторони, характер та силу волі. І я вдячний, що їм це вдалося зробити. Вдалося не опустити руки та довести, що ми дійсно кращі.  Я дуже вдячний нашій всій нашій команді за проявлену силу та стійкість. 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань