Дмитро Митрофанов: «У Ріо нас прийняли дуже тепло»

12:40 | 29 июля 2016

Дмитре, ти вже у Ріо і старт Олімпійськіх ігр-2016 вже зовсім близько. Як наразі проходить адаптація та заключні дні підготовки до змагань? Який настрій напередодні твого першого Олімпійського турніру?

Налаштований позитивно, адже Ріо нас прийняло досить тепло в усіх розуміннях і, що приємно, не надто спекотно. Організаційні питання вирішені нашими тренерами та представниками НОК України. Умови для тренування, харчування, навіть умови житла, на які було так багато нарікань, як на мене повністю задовільні. Кожен боксер нашої олімпійської команди, я переконаний, приїхав до Бразилії виключно налаштований на здобуття медалей. Навіть тут тренуємось, в буквальному сенсі в поті чола, бо розуміємо відповідальність і рівень цих змагань.

Зараз багато говорять, що попередні учасники Олімпійських ігор підняли високу планку, яку буде важко підкорити нашим спортсменам цьогоріч. На твою думку, все ж таки, які шанси у нашої збірної на Олімпіаді?

Щодо планки яку підняли боксери на минулій Олімпіаді, то зазначу, що ми працювали з тими хлопцями, допомагали їм готуватися до Лондона, і ще маємо той запас сил та бажання, який, я переконаний, допоможе нам боротися за медалі. Ми усі досвідчені боксери, тому прикладемо усіх зусиль аби показати високий рівень боксу на цих змаганнях, навіть не сумнівайтесь.

Дмитре, ти вже знаєш суперників на цій Олімпіаді? Кого вважаєш фаворитом?

Важко сказати про когось конкретно, бо у Ріо збираються дуже сильні та досвідчені боксері: це і кубинці, росіяни, британці, казахи. Але зазначу, що на Олімпіаді хочу зустрітися із російським боксером Артемом Чеботарьовим, якому я програв у фінальному поєдинку за титул чемпіона світу APB. Він сильний та технічний боксер, але я хочу довести, що я кращій та вибороти у нього перемогу цього разу.

Мабуть ти знаєш, що російських боксерів можуть ще і не допустити на Олімпійські ігри, зокрема, через втручання та махінації з допінгом зі сторони чиновників. На твою думку чи справедливо, коли спортсменів за таких обставин не допускають до змагань?

Я дійсно вважаю, що політику і спорт взагалі не варто переплітати. Якщо спортсмен попався на допінгу, то це одна річ: він змахлював і не має право змагатися на рівні з іншими. За своїм особистим досвідом знаю на скільки неприємно дізнаватись, що твій суперник приймав заборонені препарати. Зовсім інша річ – махінації чиновників та їх втручання у спортивні змагання. Наприклад, якщо спортсмен не порушив правила та не один раз проходив допінг контроль, то він безперечно має право та шанс поборотися за перемогу. Вважаю, що на Олімпіаді повинні приймати участь найсильніші чесні спортсмени. Адже від цього будь-які змагання лише виграють.    

Які емоції залишились від офіційних проводів на Софіївській площі?

Це були тільки позитивні емоції, адже нас радісно зустріли кияни та гості столиці. Все пройшло чудово, неймовірні спогади.  Дуже приємно, що за нас вболівають та підтримують стільки людей. Це дає позитивний заряд на перемогу.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань