Олег Кудінов: « Наша команда готова до боротьби на Чемпіонаті Європи»

17:25 | 21 июля 2016

З 23 по 31 липня у столиці Хорватії, місті Загреб, відбудеться чемпіонат Європи з боксу серед школярів. Старший тренер збірної України з боксу Олег Кудінов, розповів про підготовку юних спортсменів та про перспективи нашої команди на Континентальній першості.

Олеже Борисовичу, куди направляються юні боксери? Де проходитимуть головні змагання Європи?

Цьогорічний Чемпіонат Європи серед школярів прийматиме столиця Хорватії, місто Загреб. Участь в змаганнях, серед представників збірної України, прийматимуть 18 боксерів з різних регіонів України. На минулорічній Континентальній першості наша команда боксувала в Анапі, де посіла друге загальнокомандне місце. Хлопці молодці, привезли багато медалей. Маємо надію, що і цього року результати будуть не гірші.  

Як проходила підготовка до цих змагань?

В першу чергу в Умані пройшов відбірковий турнір, а після нього одразу почалися тренувальні збори. Перший збір відбувся у місті Надвірна, Івано-Франківської області, із загальної фізичної підготовки, де ми ходили по горах, виконували різні фізичні вправи, кидали медболи та ін. Загалом ми провели там 16 тренувальних днів. Наразі проходить заключний збір у Вінниці, де основну увагу ми приділяємо техніці, роботі у парах, спарингам.

Тобто можна сказати, що весь запланований обсяг роботи виконати вдалося?

Безумовно. Збір в Івано-Франківській області та Вінниці показав, що хлопці підходять до Чемпіонату Європи на належному рівні. Нас дуже тепло прийняли у Надвірному: там нас забезпечили необхідними вітамінами, харчуванням, провели цікаві екскурсії містом. Та й що стосується тренувального процесу загалом, - все пройшло на вищому рівні: сучасний тренувальний зал, сауна, відновлювальні процедури, масаж тощо. На мою думку, ці два збори перед поїздкою гарантовано пішли на користь нашим спортсменам і вони повні сил та енергії поїдуть за перемогою.

На минулому чемпіонаті в Анапі був зовсім інший склад збірної серед школярів. Тоді хлопці привезли чимало нагород та медалей. Чи готові ці боксери також виступити, як і попередній склад команди?

Так, ті хлопці які були на минулому чемпіонаті зараз боксують в юніорській збірній. У Росії вони показали гарний результат: привезли багато нагород, включаючи золото, срібло та бронзу.  Але хочу зазначити, що зараз хлопці не гірші, це сильна як на свій вік команда, і я сподіваюсь, що вони гідно виступлять на цьому чемпіонаті у Хорватії. 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань