Українська збірна показала свою готовність до світового турніру у Баку

09:25 | 10 июня 2016

 

 

8 червня на Олімпійській тренувальній базі у Конча-Заспі відбулось відкрите тренування та бойова спаринг сесія боксерів Національної збірної України.

Захід відбувся у рамках заключного етапу підготовки до ліцензійного світового турніру, який проходитиме у Баку (Азербайджан) з 16 по 26 червня.

Продемонструвати свою бойову підготовку на тренувальній базі зібралися боксери не тільки з України, а й з Вірменії, Ізраїлю та Білорусії.

Головний тренер Національної збірної України з боксу Дмитро Сосновський поділився планами щодо участі українських боксерів у ліцензійному світовому турнірі: «Сьогодні тут відбувається бойова практика. Наразі ми готуємося до одного з останніх міжнародних турнірів,  у наших планах – здобути ліцензію на Олімпійські ігри. Ці спільні збори мають продемонструвати бойову підготовку спортсменів, тобто вони не вирішальні, адже команда, яка поїде у Баку вже сформована. Сьогодні з нами працюють науковці, які діляться із нами інформацію стосовно фізичного, функціонального, а також тактичного стану підготовки боксерів на рівні інших національних збірних».

За словами головного тренера,  така спільна робота допоможе українським боксерам удосконалити рівень підготовки, адже вони спарингують із спортсменами, з якими раніше на рингу не зустрічались. «Хлопцям це буде корисно. На сьогодні і білоруська і вірменська школи дуже сильні, як і загалом у всій Європі. Тому для наших боксерів це гарний шанс набратися досвіду та майстерності», - каже тренер.

Дмитро Сосновський також повідомив про плани щодо Олімпійських ігор: «Ця збірна, яка є зараз – це хороші боксери. Але має пройти час аби їх підготувати, і на сьогоднішній день, вони безперечно заслуговують на олімпійські ліцензії. Вони вибороли 5 медалей на Європейських іграх, 2 медалі на чемпіонаті світу - тобто потенціал у них є. Поїздка в Баку, а також кваліфікаційний етап відбору на Олімпіаду, який проходитиме у липні у Венесуелі для нас важливий етап, і ми зробимо все аби завоювати ліцензії, щоб гідно представити Україну на Олімпійських іграх».  

Своїми думками щодо турніру та майбутніх Олімпійських ігор ділиться боксер Національної збірної України Дмитро Митрофанов: «Ми очікуємо, що завоюємо максимальну кількість ліцензій аби поїхати до Ріо та привезти додому медалі. Для нас є мотивацією минулі склади команд, хочеться виступати на їх рівні. Атмосфера у команді наразі бойова: усі тренуються, мають прекрасну фізичну підготовку. Також цікаво буде подивитись як цього разу виступатимуть професіонали на олімпіаді. Бо вони звикли дещо до іншого виду змагань. Але, на мою думку, рівень підготовки у професіоналів та аматорів майже однаковий, то ж, буде цікаво».

Варто зазначити, що світовий турнір у Азербайджані стане заключним етапом відбору для боксерів Національної збірної України. Окрім того, з 3 по 8 липня у Венесуелі пройде кваліфікаційний етап відбору на Олімпіаду серед боксерів учасників проектів APB та WSB.

Нагадаємо, до Азербайджану збірна України вирушає найближчого понеділка, а саме 13 червня. Цього дня буде оголошений й підсумковий склад нашої команди на ліцензійний турнір у Баку.

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ 


Дмитро МИТРОФАНОВ


Геворг МАНУКЯН


Микола БУЦЕНКО




Автор:

Сергій Продіус  

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань