Сергій Гордієнко: "Для наших дівчат чемпіонат світу - це головна битва за ліцензії !"

09:40 | 06 мая 2016

З 19 по 27 травня у місті Астана (Казахстан) відбудеться чемпіонат світу з боксу серез жінок. Чемпіонат є ліцензійним, а отже українські спортсменки мають змогу ще раз, вже востаннє перед Олімпійськими іграми в Ріо-де-Жанейро, поборотися за путівку до Бразилії.

Зараз дівчата проходять заключний тренувальний збір на олімпійський базі в "Конча-Заспа", після чого, вже 8-го травня, команда на чолі із головним тренером Сергієм Гордієнком вирушить на акліматизацію до Казахстану. За коментарем щодо підготовки команди ми звернулись до Сергія Володимировича Гордієнка.

У якому складі зараз готуєтсья команда?

Зараз на зборі 15 учасниць збірної. Також нам допомагають 3 спортсменки з Литви, які приїхали зі своїм тренером. До нас на тренування часто приїжджаютсья спортсменки з Києва. Наприклад, сьогодні підключилась до роботи Іванна Крупеня (багаторазова чемпіонка України та призерка європейських чемпіонатів і турнірів), яка нещодавно повернулась в Україну. Такі досвідчені бійці завжди потрібні команді.

Чемпіонат світу - це крайні ліцензійні змагання напередодні Олімпіади. Який зараз ліцензійний залік у дівчат?

На попередньому ліцензійному турнірі в Туреччині, на жаль, Марія Бова програла росіянці Якушиній, яка стала першою. Юлія Циплакова в рівному поєдинку поступилась чемпіонці світу Біляковій. Таня Коб дійшла до півфіналу і поступилась болгарській спортсменці Пєтровій, теж чемпіонці світу. Бій за 3-тє місце Таня виграла у норвежки. Таким чином, якщо чемпіонки турніру Ніколь Адамс (олімпійська чемпіонка 2012) та Станіміра Пєтрова потрапляють до фіналу чемпіонату світу, то Таня Коб автоматично отримує ліцензію.

В яких вагових категоріях будуть розіграні ліцензії?

На чемпіонаті світу розігруються по 4 ліцензії в 3-ох вагових категоріях. Мається на увазі, що для здобуття ліцензії необхідно потрапити до півфіналу. В цих вагових категоріях на рингу Астани ми побачимо Таню Коб - 51 кг, Юлю Циплакову - 60 кг, Марію Боруцу - 75 кг.

Після завершення збору в Києві команда ще пройде серію тренувань безпосередньо в Астані?

Збір на "Конча-Заспі" триває з 2 по 8 травня. 8-го числа ми відлітаємо на акліматизаційний збір до Казахстану, де готуємось безпосередньо впритул до чемпіонату.

Наскільки я знаю, дівчата мало не живуть на зборах та змаганнях цього року.

Так, в нас надзвичайно, неймовірно насичений графік. Збори, змагання, ліцензійні турніри, просто турніри. Також AIBA ставить нас у дуже суворі рамки підготовки. Наприклад, ліцензійні першості для усіх континентів були проведені за 2 місяці до чемпіонату світу, а європейський континентальний турнір лише за місяць до чемпіонату. Отже підготовки вже не рівна. Також паралельно мали готувати як олімпійські вагові категорії, так і не олімпійські. Окрім того, доводилось змінювати плани мало не щомісяця, оскільки переносяться змагання. Наприклан, спочатку чемпіонат світу було заплановано на січень. Де це можливо - даємо дівчатам відпочити, але цього року дійсно складно.

Чемпіонат в Казахстані - остання битва за право поїхати на Олімпіаду?

Так - це вже останні змагання, на яких ми можемо отримати ліцензії. Але час на підготовку ще є і ми будемо боротися, як завжди, з усіх сил!

Дякую за приділений час, а дівчатам наснаги, вміння, бойового духу та здолати усі перешкоди і, неодмінно, повернутись із ліцензіями!

 

 

Автор - Катерина Дідковська

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань