Леонід Лоївський: «Віддамо все для перемоги!»

01:25 | 20 апреля 2016

Головний тренер професіонального боксерського клубу «Українські отамани» поділився думками відносно найближчої матчевої зустрічі у Всесвітній серії боксу. Нагадаємо, 21 та 22 квітня «Отамани», в рамках чвертьфіналу WSB, зустрінуться з командою «British Lionhearts».

- Леоніде Миколайовичу, вітаю Вас на британській землі. Які перші враження від передування у Лондоні?

- Все чудово. Переліт пройшов без особливих ускладнень. Всі хлопці відчувають себе чудово. Настрій бойовий, а це для нас найважливіше. Лондон – красиве місто, проте, ми не приїхали сюди аби роздивлятися його визначні місця. Вже сьогодні провели вечірнє тренування, розминку та будемо відпочивати, адже завтра пройде офіційна процедура зважування та прес-конференція з нагоди першого чвертьфінального матчу у підгрупі вагових категорій «С1». Загалом все йде по плану.

- Ми вже маємо досвід виступів проти команди «British Lionhearts». В минулих сезонах в обидвох матчевих зустрічах ми святкували впевнені перемоги. Якщо аналізувати попередні протистояння, то, на вашу думку, як змінилася наша команда в порівнянні з минулими сезонами? Та за рахунок чого ми зможемо розраховувати на позитивний результат?

- Звичайно, що склад «Отаманів» у минулих сезонах виглядав дещо потужніше, адже, окрім перших номерів Національної збірної України, склад нашої команди був підсилений також дуже хорошими легіонерами. В цьому ж сезоні ми укомплектували «Отаманів» переважно молоддю та в деяких протистояннях нам допомагають досвідчені бійці, які вже боксували за нашу команду у WSB. Тому, завдяки якісному поєднанню досвіду та амбіцій молодих боксерів, я вважаю, нам і вдалося показати результат, який ми маємо на сьогодні. Тому, не дивлячись на усі труднощі та складнощі ми йдемо далі, крокуємо вперед і прагнемо вивести «Отаманів» якомога далі у змаганнях WSB. Наприклад, у минулому сезоні «Отаманам», нажаль, не вдалося вийти з групи, а в цьому сезоні і в такому складі, ми це зробили. Тобто це демонструє, що робота іде, хлопці демонструють чудову самовіддачу і це не може не радувати. Тому, я хочу відмітити та подякувати кожному боксеру, особистим тренерам за роботу та самовіддачу. Хочу відмітити особисто тренера «Отаманів» Віталія Міхїєнко, який виконує величезний об’єм роботи. Вдячний менеджерському складу нашої команди, які роблять усе можливе для якісної організації усього процесу функціонування команди. Наші вболівальники – ви найкращі! Вашу підтримку ми відчуваємо на усіх континентах. Окремо, звичайно ж, я вдячний президенту Федерації боксу України Володимиру прудивусу, за постійну підтримку та віру в нашу команду. 

- Вдалося переглянути наших опонентів? В яких вагових категоріях очікуєте найбільшого супротиву з боку британців?

- Важко відмітити когось окремо. Команда з Англії показувала чудовий бокс протягом усього групового етапу цьогорічного розіграшу змагань. Проте, результат цій команді приносили переважно ті боксери, які декількома днями раніше боксували на ліцензійному турнірі в Туреччині, тому, відповідно, вони не будуть приймати участь у найближчих матчевих протистояннях. Проте, скажу відверто, це ні в якому разі не розслабляє нас, а навпаки додає додаткового стимулу. Ми прагнемо будь що вийти до півфіналу та принести чергове свято боксу в Україну. Тому, віддамо усі сили для перемоги.

- В цьому сезоні, нажаль, спостерігається тенденція, що ми перемагаємо лише в домашніх матчах. Це додає неабиякої перестороги, адже два чвертьфінали пройдуть не в рідних стінах…

- Такий формат змагань і ми маємо його приймати. Ні для кого не секрет, що в рідних стінах перемагати дещо легше, якщо взагалі так можна сказати. Скажу відверто, ми дійсно показували конкурентний бокс у виїзних протистояннях, боксували не гірше. Проте, якщо ти хочеш перемагати у виїзних зустрічах, то треба бути на дві голови вищим від суперників. В майбутніх протистояннях все покаже виключно ринг. Хлопці мають бути налаштовані на результат і принести його для команди. Переконаний, що руки не складе ніхто і ми будемо боксувати на рівних і перемагати. Бої будуть надзвичайно яскраві.

- В Англії нас традиційно «Отаманів» підтримує велика кількість вболівальників, а саме – українська діаспора…

- Їх підтримка, дійсно, просто неймовірна! Коли в Лондоні боксують «Отамани», то арена завжди «розфарбована» в жовто-блакитні кольори. Маю надію, що цього разу буде так само. Фактор підтримки нашої команди на арені York Hall відіграватиме надзвичайно важливу роль у виступах нашої команди. Дуже хотілося б 21 та 22 квітня, на матчах нашої команди, слухати Гімн України у виконанні наших вболівальників та радіти перемогам українських боксерів разом! 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань