Микола Буценко отримав премію «Золотий Мангуст»

00:10 | 02 декабря 2013

29 листопада в одеському концертному залі «Сади перемоги» пройшло вручення Міжнародної премії за заслуги та досягнення в спорті «Золотий Мангуст», яка вже п’ятий рік поспіль вшановує найкращих спортсменів та спортивних діячів. Цьогорічна ювілейна церемонія зібрала довкола себе безліч відомих особистостей, лауреатів попередніх років, відомих українців та гостей з інших країн. Особливої уваги заслуговувала присутність на нагородженні Міністра України по справам сім`ї, молоді та спорту України Равіля Сафіулліна, який нагороджував лауреатів премії та особисто був відзначений організаторами подарунком та орденом «За підтримку та розвиток спорту в Україні».

Для української боксерської спільноти цьогорічна премія стала особливо цікавою, адже одним з переможців номінацій став лідер збірної України з боксу, бронзовий призер чемпіонату світу з 2013, срібний призер чемпіонату Європи 2013, учасник професійного клубу «Українські отамани» - МИКОЛА БУЦЕНКО.  Організатори премії, нагороджуючи нашого чемпіона, вшанували здобутки Миколи на міжнародній внутрішній арені.

Підтримували Миколу Буценка на нагородженні батько нашого чемпіона Валерій Миколайович, наставник Миколи Леонід Лоївський, а також спортивний директор клубу «Українські отамани» Донатас Піскун.

 

 

Кульмінацією вечора стало нагородження нашого отамана – престижною та коштовною відзнакою. Окрім цього Микола отримав привітання від відомих українських спортсменів

На фото: Микола Буценко, Микола Вірастюк (найсильніша людина планети) та Валерій Буценко (батько Миколи Буценка)

 

 

На фото: Донатас Піскун (спортивний директор «Українських отаманів»), Ігор Бєланов (відомий Радянський спортсмен) та Микола Буценко

 

 

На фото: Микола Буценко та Хабіб Нурмагомедов (дворазовий чемпіон світу по бойовому самбо, чемпіон Європи по панкратіону)

 

 

За п’ять років премія отримала багато схвальних відгуків у спортивному світі та згуртувала довкола себе багатьох друзів та однодумців серед політиків, бізнесменів, людей, які розвивають та пітримують спорт та, звичайно ж, спортсменів та тренерів. Лауреатами премії  серед яких є й найвідоміші представники української школи боксу:  

ВОЛОДИМИР ПРОДИВУС

Народний депутат Верховної Ради України, президент Федерації боксу України

 

 

ВАСИЛЬ ЛОМАЧЕНКО

Дворазовий Олімпійський чемпіон (2008 та 2012 роки); дворазовий чемпіон світу (2009 та 2011 роки); чемпіон Європи 2008 р. (Ліверпуль, Англія), де також нагороджений титулом найкращим боксером змагань; чемпіон світу серед юніорів 2006 р.; чемпіон Європи серед кадетів 2004 р.; володар кубку Вела Баркера, як самого технічного боксера Олімпійських ігор 2008; Заслужений майстер спорту України; фіналіст третього сезону Всесвітньої серії боксу у складі «Українських отаманів».

 

 

ОЛЕКСАНДР УСИК

Олімпійський чемпіон 2012 року (Лондон, Англія); чемпіон світу 2011 року (Баку, Азербайджан); чемпіон Європи 2008 року (Ліверпуль, Англія); багаторазовий чемпіон України; Заслужений майстер спорту України; фіналіст третього сезону Всесвітньої серії боксу у складі «Українських отаманів».

 

 

АЛІНА ШАТЕРНІКОВА

Координатор проекту «Українські отамани», чемпіонка Європи та світу з боксу

 

 

А вже цього року до когорти славетних українських боксерів володарів премії «Золотий мангуст» приєднався і Микола Буценко.

 

 

«Цей тиждень став надзвичайно насиченим для мене на офіційні зустрічі. Ще в четвер я отримав від Сергія Бубки нагороду «Найкращого боксера жовтня» за версією НОК України, а вже на наступний день я був в Одесі на врученні премії «Золотий Мангуст», - зазначив Микола Буценко. – Всі мої перемоги у нинішньому році не були б можливі без мого наставника Леоніда Лоївського, тому це й його відзнака також. Особливі слова подяки хочу висловити президенту Федерації боксу України Володимиру Продивусу. Саме завдяки Володимиру Степановичу та його підтримці українського боксу ми маємо гідні умови для підготовки та тренувань, що й відображає результати наших боксерів на міжнародній арені за останні роки».  

 

 

***

 

 

 

Премія «Золотий мангуст» представляє собою статуетку виготовлену зі срібла 925 проби, вкритою золотом 900-ї проби та встановленої на основі з каменю «зелений змієвик». 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань