Дмитро Митрофанов: «Зроблю все можливе, щоб здійснити свою мрію - завоювати Олімпійське золото!»

13:11 | 03 марта 2016

Ми поговорили з Дмитром після його повернення з Болгарії, де він завоював золото беручи участь в міжнародному турнірі «Странджа», який по праву називають міні-чемпіонатом світу. Адже участь у турнірі традиційно приймають провідні боксерські країни у найкращих своїх складах. Цьогорічний «Странджа 2016» не став виключенням зібравши у Софії найкращих бійців з 40-а країн світу.

Нагадаємо, окрім золота Митрофанова, Віктор Вихрист в суперважкій вазі став бронзовим призером, а в напівважкій Олександр Хижняк завоював срібло.

Вітаємо Вас з перемогою. Ми раді, що Вас не зламали перипетії із завоюванням і позбавленням ліцензії, і ви впевнено рухаєтесь до поставленої вами мети - олімпійського золота!

Велике спасибі. Дуже приємно було відчувати підтримку любителів боксу. Турнір був не з простих. У ньому завжди брали участь сильні боксери. Цього року боксери з більш ніж з сорока країн прийняли в ньому участь. Тому, його по праву називають не інакше, як «малий чемпіонат світу».

У першому поєдинку я переміг корейця Лі Донгяня. У чвертьфіналі пройшов тунісця Ель Мекахарі. У півфіналі вирвав перемогу у італійця Сальваторе Кавалларо, який, до речі, вже має олімпійською ліцензією. І в фіналі виграв у чинного чемпіона Росії Андрія Ковальчука.

Бої були досить напруженими, але я вже встиг відновитися і зараз готуюся до ліцензійного турніру.

Дмитро, якщо раніше все було ясно з тим, як і де завойовувати ліцензії на Олімпійські ігри, то зараз все заплутано. Любителі, професійні серії AIBA... Все змішалося...

У передолімпійський рік керівництво AIBA прийняло рішення про зміну правил завоювання ліцензій. Якщо раніше це було можливо тільки в рамках ліцензійних турнірів, таких як чемпіонат світу, то тепер таку можливість отримали і боксери, які беруть участь в турнірах серій APB і WSB. На мою думку, це дає можливість боксерам різних країн завоювати максимально можливу кількість олімпійських ліцензій.

Як вважаєте, Ваша участь в АРВ була результативною? Чому я питаю. Фактично, ми не бачили жодного поєдинку за Вашою участю. Проблеми з трансляціями поєдинків APB, все це не досить добре сприйняли прихильники боксу.

У тому, що події, пов'язані з АРВ проходили непомітно, слід, напевно, переадресувати телекомпаніям і ЗМІ. Зараз взагалі в Україні до спорту, з боку засобів масової інформації, приділяється значно менше уваги, ніж того хотілося любителям спорту.

Але те, що відбувається в АРВ, на мою думку, є дуже цікавим. По-перше, це поєдинки в шість, вісім, десять і дванадцять раундів. Досить потужна конкуренція, що дозволяє робити поєдинки видовищними і цікавими для любителів боксу.

Але, якщо порівнювати поєдинки АРВ і боксу олімпійського, то виникають деякі нестиковки, які, швидше за все, якщо не шкодять, то не допомагають. Скажімо так, в APB боксерам доводиться розподіляти сили на шість, вісім, десять і дванадцять раундів. В свою чергу це передбачає зовсім іншу роботу у підготовці до цих боїв в порівнянні з трьохраундовими поєдинками, де доводиться працювати зовсім по іншому: швидко, щільно і потужно вже зі стартових секунд... А це змінює все, від підготовки до поєдинку, до настрою на бій.

Після участі в АРВ перебудуватися фізично і психологічно на трьохраундовий поєдинок, де доводиться сповідувати зовсім інші алгоритм і філософію бою, досить складно. Але мені, як бачите, вдалося перебудуватися і цілком вдало вписатися в звичну для аматорського боксу систему.

Я впевнений, що зараз настає час, коли керівництво AIBA хоче максимально скоротити межу між аматорським і професійним боксом. Вони рухаються крок за кроком, пробуючи то одне, то інше. Що з цього вийде, подивимося.

Але, на вашу думку, в майбутньому турніри серії APB і WSB будуть також співіснувати разом з олімпійським боксом?

Я не знаю. По суті APB і WSB це види популяризації боксу, які цілком мають право на існування і вже здобули широку популярність. А після перемог «Українських отаманів» над китайською та турецькою командами, а особливо над кубинцями, підняли планку інтересу до цього турніру на небувалий рівень не тільки у нас в країні, але й в усьому світі. Упевнений, що і участь більшої кількості українських боксерів в турнірі АРВ, зробить його більш популярним.

Я вірю в успіх цих проектів.

А Ви будете брати участь в турнірах серій APB і WSB в подальшому?

Я не можу дати однозначну відповідь. Поки я повністю сконцентрований на тому, щоб завоювати ліцензію і взяти участь в Олімпійських Іграх. Пріоритет для мене - олімпійське золото. А ось що буде після цього, подивимося.

Як проходить твоя підготовка до ліцензійного турніру в Туреччині, який відбудеться з 7 по 18 квітня?

Нормально. Я готуюся в Чернігові, з особистими тренерами Вадимом Казаніним і Андрієм Корець, а також під керівництвом головного тренера Національної збірної Дмитром Дмитровичем Сосновським, разом з хлопцями з олімпійської команди.

Все йде згідно з планами. Ми пройшли хороший тритижневий збір в Коломиї, зміцнюючи фізичну і функціональну складову своєї спортивної форми. Тепер ми займаємося бойовою і технічною підготовкою, шліфуючи свої дії в рингу.

Тричі плюю через ліве плече і тримаю за Вас кулаки. А свою участь в міжнародному кваліфікаційному турнірі, який відбудеться в червні в Баку, де ліцензії отримають п'ять найсильніших бійців в кожній ваговій категорії не розглядаєте?

Якщо завоюю ліцензію в Туреччині, то сенсу брати участь в турнірі, який відбудеться в Азербайджані, немає.

Дмитро, повертаючись до вашої участі в АРВ. Скільки корисного ви, так би мовити, взяли з боксу професійного в бокс олімпійський? Вами вже отримано значний досвід в роботі з боксерами професіоналами в спарингах, та й тренування, скажімо так, були заточені під профібокс.

Мені довелося навчитися багатьом прийомам, які в олімпійському боксі не те, що не використовуються, а не можуть бути повноцінно використані.

Перше - робота передньою рукою. У професійному боксі джеб є основною зброєю, як для атаки, так і для захисту. В олімпійському ж боксі удари передньою рукою не рахували результативними.

Також клінч. Якщо в професійному боксі клінч це засіб боротьби і можливості стримати або атакувати суперника, то в олімпійському боксі, клінч розцінюють як фол.

Дмитро, ми Вам бажаємо відмінною підготовки, щоб Ви підійшли до турніру в Туреччині у всеозброєнні і бажаємо тільки одного - перемоги і завоювання ліцензії, а разом з нею, і путівки в Ріо! Тримаємо за вас кулаки!

Спасибі всім любителям боксу за підтримку. Зроблю все можливе, щоб здійснити свою мрію - завоювання золотої Олімпійської медалі!

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань