Боксери «Українських отаманів»: про показові поєдинки у Вінниці

13:25 | 26 ноября 2013

Днями, у Вінниці пройшли показові поєдинки за участю зірок професійного боксерського клубу «Українські отамани». Про поєдинки та втрачені можливості розповіли учасники вечора боксу.

Ованес Даніелян (Вірменія) – Вадим Кудряков (Україна). Результат поєдинку: перемога Вадима Кудрякова в першому раунді внаслідок неможливості продовжувати бій вірменським боксером.  

Вадим Кудряков

Мені дуже сподобалось боксувати у форматі ВСБ. Нажаль, не вдалося провести усі чотири раунди, але я відчув, що таке бокс у тейпах, без майки та шолому - я в захваті!  У першому раунді я хотів просто відчути суперника, подивитись чи буде він кидатись на мене і вже тількино почав піднімати оберти, поєдинок завершився. Дуже шкода, що мені вдалося тільки трошки доторкнутися до цього боксу, з нетерпінням чекаю, коли зможу сповна відчути, що таке ВСБ.

Ованес Даніелян

Дуже шкода, що довелося достроково закінчити бій. Думаю, я б переміг Вадима, принаймні перший раунд був за мною.

Денис Козарук (Україна) – Денис Ящук (Україна). Результат поєдинку: перемога Дениса Козарука з рахунком 3:0

Денис Ящук

Я впевнений, що результат поєдинку не відображає реального перебігу справ у ринзі. Усі три раунди я так точно не програв, але, як то кажуть, переможців не судять. Можливо, якби не рідні стіни, Денису Козаруку не вдалося б закінчити двобій з таким результатом. В будь-якому разі, він гарний боксер і мені сподобався наш бій. Для нас обох це був дебют боксі формату ВСБ. Собою я задоволений:  непогано продихався у всіх раундах, рухався і тримав захист. Тепер буду працювати над тим, щоб у наступному бою я був на дві голови вищим за суперника.

Денис Козарук

Я вперше боксував чотири раунди без шоломів. В поєдинку проти Ящука намагався діяти без особливої метушні, вириваючи кінцівку кожного раунду. З кожною наступною трихвилинкою я збільшував тиск, аж до четвертого, де я повністю виклався.

Ми з Ящуком і раніше зустрічалися, гарний хлопець. Не можу сказати точно, який в нас рахунок, проте останні зустрічі за мною. Мабуть,  у нас був один спільний мінус цього разу: мало наносили ударів, але це, скоріш за все, пов’язано з тим, що ми обидва дебютували у ВСБ. Наступного разу порадуємо глядачів яскравішим боксом.

Після виступу на вінницькому турнірі буду боксувати на чемпіонаті України, який стартує на початку грудня. Для мене це головний старт, адже треба підтримати славне ім’я вінницького боксу.

Без шолому, насправді, дуже зручно: не відволікаєшся на його поправляння і набагато краще бачиш суперника.

Арам Авагян (Вірменія) – Владислав Ветошкін (Україна). Результат поєдинку: перемога вірменського боксера з рахунком 2:1

Арам Авагян

Я вже вдруге перемагаю Ветошкіна. Але він дуже добре боксував, і я дуже шанобливо відношусь до нього. Щодо шолому, я вже боксував без нього на чемпіонаті світу, тому тут для мене все було звичним. Кількість раундів теж не була важкою, адже все залежить від твого настрою. Якщо з самого початку налаштуватись на п’ять раундів, розраховувати сили – все буде добре. Декілька тренувань – і порядок. Взагалі я дуже радий, що маю нагоду тренуватись тут, мабуть, Україна одне з найкращих місць для підготовки боксерів. Мені тут дуже подобається. Окремо хочу подякувати Валентину Івановичу Соболевському (головний тренер «Українських отаманів» - прим. авт.). Він надзвичайно кваліфікований тренер, дуже добрий і з відмінним почуттям гумору. Взагалі, він людина з великої літери.

В’ячеслав Кісліцин (Україна) – Мгер Оганесян (Україна). Результат поєдинку: перемога В’ячеслава Кісліцина з рахунком 3:0.  

Мгер Оганесян

Відчуття дуже класні. Мені надзвичайно сподобалось боксувати без шолому. Хоча було дуже складно. Мене підвело дихання – витривалості не вистачило. Саме над цим і буду працювати. Раніше я взагалі у кінці другого раунду фізично підсідав, зараз вже набагато краще. Наш тренер запевнив, що ми владнаємо цю проблему і я легко зможу боксувати всі п’ять раундів.

В’ячеслав Кісліцин

Була дуже приємна атмосфера в залі, аж хотілося боксувати на радість глядачам. За це окрема подяка організаторам, особливо президенту ФБУ Володимиру Продивусу та президенту спорткомплексу, який нас приймав, Сергію Капусті. Бій мені дуже сподобався, тим паче, що суперник не давав задньої й гідно себе показав. Проте, йому ще не вистачає досвіду. Як не як, це його дебют у ВСБ, а я вже не перший раз боксую у таких умовах. Видно було, що під кінець він втомився, я ж втоми не відчував.

Основною моєю помилкою було те, що я входив у ближній бій. Оганесян нижче зростом, ще й нахилявся і ми не раз зіштовхувалися головами, тепер набив собі гуль на голові. Добре що січок не було ні в мене, ні в нього. Пам’ятаю, коли я вперше її отримав, а це як раз було у бою ВСБ проти Італії, дуже довго рана загоювалася.

Евальдас Петраускас (Литва) – Сергій Богачук (Україна). Результа поєдинку: 3:0 на користь литовського боксера.

Евальдас Петраускас

Це мій перший бій без шолома, я ще не звик до нового типу захисту, було незручно та й суперник був вищий за мене. Я не задоволений собою: часто стояв у глухій обороні й мало рухався. Оці два моменти і буду вдосконалювати у найближчих тренуваннях. До речі, деякі глядачі, певно, подумали, що коли я впав на рингу, це був нокдаун. Насправді, я послизнувся на тому місці, де витирали шваброю підлогу. Там було дуже слизько, а мої боксери такі, що як тільки я входжу на вологий ринг, відразу починаю ковзати. Ще було дуже не звично боксувати, коли весь зал кричав. Звісно, викрикували ім’я мого супротивника, але я чув і Скурделіса, який підтримував мене на литовській. Взагалі я більше переживав сьогодні за нього, ніж за себе: дуже хотів, щоб він гідно показав себе в Україні. Ми все ж знайомі з восьми років.

Артур Адамович (Україна) - Едгарас Скурделіс (Литва). Результат поєдинку: 2:1 на користь українського боксера.

Едгарас Скурделіс

Було дуже цікаво битися з українцем, шкода тільки що в перший же бій без шолому я одразу заробив розсічення. Бій був не важким, вдалося випробувати себе на дистанції у чотири раунди. Хоч я і не згоден з рішенням суддів, але після бійки кулаками не машуть. В будь-якому разі бій вийшов корисним, сподіваюсь моєму опоненту теж сподобалось. Сьогодні мене більше хвилював не мій дебют, а перший бій Петраускаса. Хотілося, щоб українська публіка гідно  оцінила мого друга, адже йому було дуже важко боксувати у залі, де всі підтримували його супротивника тільки через те, що Петраускас литовець.

Олександр Стрецький (Україна) - Іван Голуб (Україна). Результат поєдинку: нічия

Олександр Стрецький

Коли два шульги такого рівня боксують -  іде постійна позиційна боротьба. Ми, як правило, інтуїтивні боксери: намагаємося прощупати боксера. І якраз така картина у нас з Ванею і склалася, бій був не дуже яскравим, але так воно і буває, коли в обох боксерів лівостороння стійка. Тим паче, ми обидва працюємо у розтягнутій манері, ніхто з нас не стояв у глухому захисті і не пер у перед. Була, як я сказав, боротьба за позицію. Не можу сказати, що я задоволений, але те, що немає програшу, вже добре. Треба зробити висновки і встигнути виправити помилки до чемпіонату України.  Думаю, мої основні огріхи у тому, що я сильно заряджаюсь на удар, мало працюю передньою рукою (через що погано відчуваю супротивника) ну і, звісно, треба попрацювати над пересуванням на ногах. Бо коли йдуть на мене, я досить непогано рухаюсь, а от коли вже мені треба атакувати, бувають недоречні паузи у пересуванні.

Владислав Сіренко (Україна) – Бенквет Бенс (Угорщина). Результат поєдинку: перемога українського боксера з рахунком 3:0.

Владислав Сіренко

Дуже цікаво боксувати без шолома. У молодіжній збірній ми ще не готувалися до боксу без захисту, тому це мій перший серйозний досвід. І він вже ніяк не зрівняється з любительським боксом, який був до цього. Відчуття набагато гостріші і яскравіші. Залишилося набиратися досвіду, щоб боксувати в основному складі. Я дуже вдячний «Українським отаманам» за те, що вони дали мені можливість тренуватися  у такому потужному складі боксерів. Щодо мого супротивника, з Бенсом було важкувато, бо він весь час навалювався і притримував мене. Взагалі він непоганий боксер, але я знаю, що він не так давно прийшов у бокс і тому йому ще треба набиратися досвіду.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань