Сергій Гордієнко: «Плани підготовки збірної за рік змінював п'ять разів»

19:11 | 01 февраля 2016

 

1 лютого в Астані (Казахстан) мав розпочатися чемпіонат світу з боксу серед жінок, проте Міжнародна боксерська Асоціація спершу змістила першість на січень, а потім і зовсім перенесла її на травень.

Як подібні переноси впливають на підготовку розповів головний тренер жіночої збірної України Сергій Гордієнко. 

- Коли чемпіонат світу перенесли спершу на січень, то наші плани лише трохи необхідно було підкоригувати. У нас до цього була спланована чітка підготовка: наприкінці року ми провели чемпіонат України, відібрали команду, а потім нам надійшло повідомлення, що чемпіонат світу перенесли з січня на травень місяць.

Багато команд були обурені таким підходом, адже в кінці квітня - початку травня повинен був пройти відбірковий турнір на Олімпійські ігри 2016. А тут такі новини. 

До слова, про це я дізнався лише декілька тижнів тому, тому в екстреному режимі ми знову повністю змінюємо плани підготовки нашої команди. За останній рік я вже разів п'ять разів корегував програму, тому, я гадаю, ви розумієте наскільки важко працювати в таких умовах.

- Декілька тижнів тому ви провели Кубок України. Рішення поставити його на ці дати було викликано перенесенням чемпіонату світу?


- Ми вирішили провести Кубок України, щоб розуміти кого готувати, адже хтось травмований, хтось захворів, хтось заміж вийшов, хтось завагітнів. Це ж жіноча збірна. Ми просто хотіли проглянути команду.

- Якщо говорити в цілому, як проявили себе дівчата на змаганнях?

- Перед Новим роком ми провели важкий збір в Італії, плюс пройшли новорічні свята, тому очікувати якихось результатів і красивого боксу я не брався. Повторюся, ми просто хотіли проглянути команду. Важко когось відзначити.

У категорії 51 кг у нас перший номер збірної Тетяна Коб, але їй наступає на п'яти Аня Охота. Молода, дуже цікава спортсменка, бронзова призерка молодіжного чемпіонату Європи 2014 року. Проте, у неї немає великого міжнародного досвіду в дорослій віковій групі, але, хочу відмітити, вона зростає. Плюс є Сніжана Холодкова, ми її не виключаємо, хоч вона і виступала на Кубку України в категорії до 54 кг. Вона перед стартом змагань перехворіла, тому заявили її в категорії вище і вона виграла турнір, перемігши навіть чемпіонку України Вікторію Вірт. Зараз будемо вирішувати кого в якій вазі готувати.

У категорії до 60 кг у нас є Юлія Циплакова, але на зборах в Італії вона отримала травму руки. Там вона виграла два бої і травмувала трохи руку, тому ми прийняли рішення, щоб вона пропустила Кубок України. Її страхує Марина Мальована - чемпіонка України, лідер в 57 кг, але зараз вона пробує сили в 60 кг. На Кубку України Марина не виступала, бо також була трохи травмована, та ще й застудилася. А Кубок України виграла Анна Охрей. Вона теж приїде на збір і буде готуватися разом з нами.

У категорії до 75 кг повернулася у спорт Катя Шамбір, яка свого часу після Європейських ігор прийняла рішення повісити боксерські рукавички на цвях, але потім переглянула рішення, повернулася і зараз на Кубку України здобула золоту нагороду. А лідер в цій категорії чемпіонка України Марія Бова. Вона в Італії отримала важку травму, вивих плечового суглоба, проходила реабілітацію в результаті чого вага у неї суттєво впала, тому на Кубку України вона боксувала у категорії до 69 кг, де впевнено виграла. Правда, потрібно враховувати, що у неї травма, яка може в будь-який момент проявитися знову, потрібно робити операцію, а до Олімпіади це робити ризиковано, так як після цього потрібна довготривала реабілітація. Тому, порадившись з лікарями вирішили поки з цим почекати. Ось така у нас ситуація.

- Враховуючи переноси кваліфікаційного турніру та чемпіонату світу, як зараз ви збираєтеся готувати спортсменок?

- Зараз ми готуємося провести матчеву зустріч з Італією вже на нашій території і після цього цілеспрямовано будемо готуватися до олімпійського кваліфікаційного турніру. Ми хотіли ще прийняти участь на турнірі в Болгарії в кінці лютого, але, напевно, доведеться від нього відмовитися.

Додає складності, що боксерки трьох олімпійських категорій потрібно готувати на кваліфікаційний турнір і на чемпіонат світу, тоді як інших спортсменок виводити на пік форми на світову першість. У нас немає великої кількості спортсменок, щоб розділити на перший-другий склад. Це накладає відбиток у підготовці. Але дівчата готуються, вони налаштовані оптимістично, будемо битися. Ми руки не опускаємо, будемо готуватися та боротися за ліцензії, незважаючи на усі складнощі. 

 

 

По матеріалам:

sport.bigmir.net

Автор:

 

Віталій Володько  

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань