Харків'янам подарували довгоочікуваний зал боксу

21:40 | 15 ноября 2013

У вівторок, 12 листопада, Федерація боксу України разом с ФСТ «Динамо» відкрили у Харкові новий зал боксу. Після десятирічного занепаду старе приміщення спортивного комплексу було повністю  реконструйоване і оздоблене найкращим професійним боксерським знаряддям. Тепер тут  буде базуватися відділення боксу дитячо-юнацької школи олімпійського резерву «Динамо».

У новому залі розміром 400 квадратних метрів є все для повноцінного і професійного тренування: поміст із рингом, верстати з грушами, роздягальня і навіть місця для глядачів. Завдяки цьому у приміщенні можна проводити не тільки тренування, але і змагання міжнародного класу. Ремонт тривав впродовж року і до дев’яностої річниці народження Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» відділення з боксу дитино-юнацької школи почало свою роботу.

Бокс у динамівській спортивній організації культивується ще з 1940 років і місцеві боксери не раз завойовували нагороди на престижних міжнародних змаганнях різного рівня. Але так вже вийшло, що своєї бази для тренувань у рідному спортивному комплексі у них не було. Тепер у новому залі буде тренуватися й бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні Олександр Гвоздик.

- У нас зараз спостерігається тенденція до закриття спортивних залів, а тут навпаки – відкриття і це чудово, - каже Олександр. – Новий, прекрасний зал, це залучення молоді до спорту, а для мене - додаткове місце, де можна тренуватися.

На відкриття нового залу боксу прибули не лише харківські функціонери, представники регіональної федерації цього виду спорту, провідні харківські боксери і їх наставники, а й гості з Києва - голова ФСТ «Динамо» України Віктор Корж та президент Федерації боксу України (ФБУ) Володимир Продивус.

- Це тільки початок співробітництва з «Динамо», - сказав Володимир Продивус. – Ми готові взяти під свою опіку спортзали, які, наразі, не досить добре використовуються, зробити там ремонт і перетворити їх на хороші зали для боксу.

- Мені особливо приємно бути присутнім на цьому торжестві - адже я харків'янин, виріс на цьому стадіоні і раніше керував обласною організацією «Динамо», - сказав Віктор Корж. - Я впевнений, що цей зал боксу відкриє українському спорту нові імена та прізвища.

Після того як урочиста стрічка була розрізана, на поміст вийшли юні вихованці динамівського боксу, які провели показові спаринги.

 

До речі, саме напередодні відкриття в Харкові нового боксерського залу, ФБУ провела у Вінниці чемпіонат України серед молоді до 22 років, де динамівець Хазар Алієв, вихованець тренера Олексія Солодовникова, завоював срібну медаль у вазі до 64 кг. І ця нагорода в скарбничці харківської команди виявилася не єдиною. У ваговій категорії до 60 кг першість здобув Мухамад Сірожа. У фіналі вихованець Віктора Демченка виграв у Арсена Аблаєва з Криму. А Микита Родіонов (69 кг) та Рамазан Муслімов (91 кг) стали бронзовими призерами чемпіонату.

 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань