Олег Алекса: «Задоволений виступами вінницьких боксерів на Чемпіонаті України»

14:26 | 20 ноября 2015

Про виступи вінницьких боксерів та загалом думками про цьогорічний Чемпіонат України з боксу серед чоловіків поділився президент Федерації боксу Вінницької області Олег Алекса. 

- Олег Юрійович, переважна більшість поєдинків Чемпіонату України залишилася позаду. Як можете оцінити рівень боксу на цьогорічних змаганнях?  

-   Учасники цьогорічного чемпіонату України, як на мене, показали надзвичайно високу майстерність і з кожним наступним етапом змагань рівень боксу, який показують хлопці, суттєво зростає. Тому й від сьогоднішніх півфінальних поєдинків я очікую виключно конкурентних та видовищних двобоїв, які подарують глядачам змагань справжнє спортивне свято.

-  Не можу також не відмітити той факт, що серед 40-ка учасників півфіналів Вінниччина буде представлена аж десятьма боксерами. Розраховували на такий вдалий результат перед стартом змагань?    

- З кожним роком наші боксери показують стабільно високий рівень боксу і, як результат, чудові спортивні результати. За підсумками минулорічного чемпіонату України ми увійшли до трійки найкращих, а вже сьогодні, як Ви відмітили, ми взагалі опинилися у лідерах. Як на мене – це найкращий показник нашої сумісної роботи, а саме Федерації, тренерів та безпосередньо боксерів. Федерація боксу Вінницької області, з звичайно ж за підтримки Федерації боксу України, робить усе аби наші хлопці були забезпечені усім необхідним для підготовки до найбільш відповідальних боксерських стартів.

-  Щодо організації Чемпіонату України. Чи все вдалося реалізувати та втілити в рамках цих змагань?

- Скажу так: ми зробили все те, що було можливо на сьогоднішній день. Чудові умови для проведення змагань в одному з найсучасніших спортивних комплексів України, який надав нам під Чемпіонат України Сергій Капуста. Усі спортсмени забезпечені харчуванням та необхідними умовами для проживання. Логістичні питання також узгоджені. Ми намагалися зробити все можливе, що було у наших силах. Як на мене це нам вдалося. Протягом усіх днів жодних скарг до мене не надходило. Окрім того з самого першого дня ми розпочали пряму трансляцію змагань, що робиться далеко не на кожному турнірі навіть Європейського рівня. Тому, ми можемо бути задоволені таким результатом.

- Як мені відомо, то навіть після фінальних поєдинків Вам не вдасться видихнути з полегшенням, адже буквально на наступний день Вінниці приймати учасників Чемпіонату України у наймолодшій віковій групі.    

- Ви знаєте, на моїй пам’яті це взагалі перший випадок, щоб одне місто приймало два постіль Чемпіонати України та ще й з перервою у два дні. Це надзвичайно непросто, а тим паче коли з боку держави наші ініціативи та старання фактично не підтримуються. Але ми люди слова, якщо сказали що зробимо, то ми це зробимо!

-  Вже у найближчому майбутньому пройдуть ліцензійні турніри на Олімпійські ігри 2016 року. Як оцінюєте можливість боротьби саме представників Вінниччини за Олімпійські ліцензії?

- Я впевнений, що наші боксери, як і загалом уся збірна України, гідна того, щоб бути представлена на Олімпіаді у Бразилії повним складом. Проте, як ви бачите, поки команда, нажаль, не змогла здобути перепусток на Ігри в Ріо. Попереду у нас три відбіркові турніри, тому, я вважаю, що збірній під силу здобути такі важливі для всієї країни ліцензії. Що стосується безпосередньо вінницьких боксерів, то це вже більше питання до головного тренера збірної, чи потраплять вони до складу команди саме на ці змагання.

- Провівши вже стільки турнірів самого вищого ґатунку у Вінниці, Ваша Федерація отримала надзвичайно великий досвід. Чи є перспективи проведення у «Нокауті» змагань європейського та світового рівня?

- Перспективи є і досить високі. Як на мене, ми маємо усе необхідне для проведення змагань рівня Чемпіонатів Європи та світу. Проте, лише нашого бажання для цього мало. Ми вже неодноразово спілкувалися з президентом ФБУ Володимиром Продивусом та віце-президентом Федерації боксу Вінницької області Сергієм Капустою на цю тему. Побачимо як все буде. Як ви знаєте, окрім Федерації боксу України Володимир Продиус очолює ще й змагальну комісію Європейської Конфедерації боксу, тому, можливо, у майбутньому ми зможемо зазіхнути й на самі висококласні змагання.    

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань