Сергій Капуста: «Вінниця готова приймати змагання найвищого рівня»

14:41 | 16 ноября 2015

Президент спортивного клубу «Нокаут», віце-президент Федерації боксу Вінницької області та один з головних організаторів Національної першості розповів про підготовку до XXV Чемпіонату України з боксу серед чоловіків Вінниця-2015.  

Нагадаємо, Чемпіонат України з боксу серед чоловіків присвячений пам’яті Миколи Капусти  пройде з 17 по 22 листопада у вінницькому спортивному клубі «Нокаут».  

- Сергій Миколайович, вже за два дні спортивний клуб «Нокаут» прийме 25-й чемпіонат України з боксу серед чоловіків. Як проходить підготовка до найбільш відповідального боксерського старту року?

- До цьогорічного чемпіонату України ми готуємося, як зазвичай і до всіх інших змагань, у надзвичайно напруженому режимі. Працюємо день і ніч. Ми звикли, якщо Вінниця й приймає спортивні старти, то вони мають проходити на належному рівні не дивлячись ні на що. Щодо безпосередньо Чемпіонату України з боксу серед чоловіків, який пройде з 17 по 22 листопада, то наразі тривають заключні етапи підготовки. Я можу запевнити прихильників боксу та учасників змагань, що Вінниця, традиційно, проведе усе на найвищому рівні. Сконсолідувавши зусилля з Федерацією боксу України та Федерацією боксу Вінницької області ми готуємо справжнє свято боксу для усіх учасників змагань.

- Вже багато років поспіль ваш заклад приймає Чемпіонат України до 22 років, а тепер клуб «Нокаут» прийматиме провідних дорослих боксерів України. Чи відчуваєте з цього приводу додаткову відповідальність?

- Для нас це вже буде третій поспіль масштабний турнір, який ми традиційно проводимо в пам'ять про мого сина. Досвіду нам вистачає. Проте, відповідальність на нас лежить дуже велика. Тим паче, що саме за результатами цьогорічного чемпіонату України головний тренер збірної формуватиме кістяк збірної, який представлятиме Україну на провідних передолімпійських змаганнях. Маємо надію, що до складу збірної України увійдуть й вінницькі боксери та хлопці в подальшому зуміють завоювати ліцензії на Олімпіаду 2016 року.

- Скажу відверто, побувавши на різноманітних турнірах, як в рамках України, так і світу, мало де можна побачити настільки висококласні спортивні заклади, яким безумовно можна вважати Ваш клуб «Нокаут». Мені здається, що на базі «Нокауту» вже можна проводити чемпіонати Європи та світу.

- Дякую. Дійсно, у спортивний клуб «Нокаут» я вклав усю свою душу. Я взагалі за те, щоб вінницька молодь виключно займалася спортом та показувала приклад для усієї України.  Якщо ви помітили на афішах при вході до клубу, то саме в ці дні, окрім Чемпіонату України з боксу, у нас проходила Національна першість з тхеквондо, участь у якій приймали понад 800 спортсменів. Окрім того ми проводимо змагання та організували на базі «Нокауту» секції спортивної гімнастики, міні футболу, фітнесу, хореографії, зараз також закінчуємо будівництво приміщень, де будуть відкриті секції боротьби та інших видів єдиноборств. А взагалі, що стосується проведення у Вінниці таких масштабних змагань, як Чемпіонати Європи та світу, то з цього приводу ми вже розмовляли з президентом ФБУ Володимиром Продивусом.  Володимир Степанович запевнив, що якщо Україні буде надана така можливість, то ми обов’язково проведемо змагання найвищого рівня саме у клубі «Нокаут». Адже, як на мене, ми маємо вже сьогодні все необхідне для цього.

- Чим ще зможе вразити Вінниця учасників цьогорічного Чемпіонату України?

- Вперше за історію клубу «Нокаут» ми проведемо Чемпіонат України у новозбудованому спортивному манежі, де будуть облаштовані два боксерські ринги. Як на мене – це оптимальний варіант як для спортсменів, так і глядачів. Для спортсменів ми надаємо тренувальні зали, комфортабельні роздягальні, масажні кабінети, тренажерні зали, тобто все те, аби учасники могли як найкраще підготуватися до змагань. Глядачі ж переглядатимуть поєдинки чемпіонату на новеньких комфортабельних трибунах клубу «Нокаут». Проживатимуть учасники та судді у готелях «Південний Буг» та «Поділля», а деякі з гостей змагань будуть розміщені у люксовому готелі «Франція», який я відкрив буквально декількома днями раніше. Фактично, ми його відкрили під чемпіонат України. Тобто умови та інфраструктура змагань задовольнить потреби усіх. Користуючись можливістю я хотів би запросити усіх мешканців нашого міста та гостей Вінниці на наші змагання, щоб усі бажаючі могли оцінити рівень підготовки та проведення настільки масштабних змагань.  

До вашої уваги фото звіт з новозбудованого готелю «Франція»

- Які сюрпризи чекатимуть на глядачів у вирішальному дні турніру?

- Як на мене, то головним сюрпризом для вінничан, особливо, напевно, це стосуватиметься прихильників боксу, стануть видовищні поєдинки за участю найсильніших боксерів України, нашої еліти. Звичайно ж, окрім цього, буде організована яскрава шоу-програма, урочиста церемонія нагородження та безліч інших елементів справжнього боксерського шоу. Я запевняю, що подивитися буде на що. Тому, вінничани, приходьте з вівторка у «Нокаут» та вболівайте за наших спортсменів.  

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань