Збірна України повернулася на Батьківщину

09:11 | 17 октября 2015

Вчора, 16 жовтня, Національна боксерська збірна повернулася до України після виспів на світовій першості, яка проходила з 5 по 15 жовтня у столиці Катару.

Нагадаємо, в активі нашої команди дві бронзові нагороди, які здобули Дмитро Замотаєв (вагова категорія 49 кг) та Геворг Манукян (вагова категорія 91 кг).

«Звичайно, дуже хотілося здобути саме золото. Проте, третє місце це також позитивний результат. Загалом, я та мій тренер Олександр Поліщук залишились за доволі підсумковим результатом. Чемпіон світу показав, що є ще над чим працювати, – зазначив медаліст світової першості Геворг Манукян. – Для мене цей рік був надзвичайно складним. Багато зборів, змагань… Тому, до Нового року я планую дещо відпочити, а вже з початку 2016 розпочати активну підготовку та готуватися до Олімпійських кваліфікаційних змагань. Головна моя мета – Олімпійські ігри у Бразилії».

«Їдучи на світову першість до Катару я, звичайно, націлювався на п’єдестал та здобуття Олімпійської ліцензії. І якщо до медального заліку потрапив, то з путівкою до Ріо, нажаль, не склалося, – розповів призер чемпіонату світу у найлегшій вазі Дмитро Замотаєв. – Результат півфінального поєдинку проти кубинця я вважаю об’єктивним. При рівному двобої судді віддали перемогу моєму опоненту. Як мені здалося Аргілагосу Перезу я дещо програвав у швидкості. Для мене це був неймовірний досвід і я впевнений, що до олімпійських кваліфікаційних турнірів я підійду у всеозброєнні та зможу здобути бажану путівку у Ріо-де-Жанейро».

Підсумував виступи нашої команди у Катарі й головний тренер збірної Дмитро Сосновський: «Брак досвіду виступів на змаганнях подібного рівня – саме цей аспект став вирішальним для багатьох наших бійців на чемпіонаті світу у Катарі. Проте, я хочу зауважити, що практично усі спеціалісти відмітили, що вже сьогодні ми маємо надзвичайно хорошу команду, яка за два роки зможе демонструвати високі результати. Проте, я особисто вважаю, що якщо ми плідно попрацюємо, то результат прийде значно раніше і крові ми ще багато в кого поп’ємо. Думаю, що і ліцензії на Олімпіаду 2016 року ми також здобудемо. Особисто у мене до боксерів немає абсолютно ніяких претензій. Усі хлопці показали якісний бокс та проявили характер на світовій першості у Катарі».

До вашої уваги пропонується переглянути відео сюжет телеканалу UA: Перший, який також зустрічав наших бійців у Бориполі.

Для перегляду фотозвіту – ПЕРЕЙДІТЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ


 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань