APB: битва за титул чемпіона світу!

17:41 | 20 августа 2015

AIBA Pro Boxing (Професійний бокс AIBA) анонсувала склад чемпіонських поєдинків, в яких найкращі боксери проекту посперечаються за титул «Чемпіона світу» та чемпіонські пояси APB у десяти вагових категоріях. Відповідно до регламенту змагань у майбутніх боях зійдуться найкращі боксери попереднього розіграшу турніру та офіційні претенденти на титульні поєдинки, імена яких визначилися у липневих двобоях.

Поміж десяти поєдинків, найбільший інтерес української публіки безумовно буде прикутий до вагової категорії 75 кг, де боксуватиме представник Чернігова Дмитро Митрофанов проти росіянина Артема Чеботарьова. Нагадаємо, поміж усіх десяти категорій, а саме у вазі до 75 кг, чемпіонський пояс розігруватиметься заново, адже попередній чемпіон у цій вазі  турок Адем Кілічі попався на допінгу і усі його здобутки у проекті були анульовані.

Право посперечатися за чемпіонський пояс Дмитро Митрофанов виборов у поєдинку проти Мішеля Тавареза, в якому здобув яскраву дострокову перемогу над французом. В той час як його майбутній опонент, росіянин Артем Чеботарьов, переміг за одностайним рішенням суддів потужного боксера з Румунії Богдана Юратонні.

Також варто відмітити, що рахунок особистих зустрічей між Митрофановим та Чеботарьовим наразі 1:2 на користь представника Росії. Перша зустріч боксерів відбулась в рамках Всесвітньої універсіади у Казані, де Дмитро Митрофанов роздільним рішенням суддів переміг Артема. Наступним «місцем зустрічі» бійців став ринг WSB, де в рамках Всесвітньої серії боксу вже Чеботарьов переміг Митрофанова. Ну і заключний особистий поєдинок пройшов у минулому році в рамках проекту APB, де перемогу святкував також Артем Чеботарьов. Таким чином у найближчому поєдинку триматимемо кулаки за нашого Чемпіона та надіятимемося, що результат майбутнього двобою поверне паритет у рахунку особистих зустрічей та ще й з «мінімальною перевагою» у ЧЕМПІОНСЬКИЙ ПОЯС.

Нагадаємо, відповідно до регламенту змагань, чемпіонські титульні поєдинки проходитимуть у форматі: 12 раундів по 3 хвилини. Ну а весь список двобоїв виглядатиме наступним чином:

Вагова категорія 49 кг:

Лу БІН (Китай) – Біржан ЖАКІПОВ (Казахстан)

Вагова категорія 52 кг:

Михайло АЛОЯН (Росія) – Еліас Емідіо АБАРКА (Мексика)

Вагова категорія 56 кг:

Джелкхір ХЕДАФІ (Франція) – Чжан ЦЗЯВЕЙ (Китай)  

Вагова категорія 60 кг:

Берік АБРАХМАНОВ (Казахстан) – Хуршид ТОДЖИБАЄВ (Узбекистан)

Вагова категорія 64 кг:

Армен ЗАКАРЯН (Росія) – Артем ХАРУТУНЯН (Німеччина)

Вагова категорія 69 кг:

Онур СІПАЛ (Туреччина) – Андрій ЗАМКОВИЙ (Росія)

Вагова категорія 75 кг:

Дмитро МИТРОФАНОВ (Україна) – Артем ЧЕБОТАРЬОВ (Росія)

Вагова категорія 81 кг:

Ехсан РУЗБАХАНІ (Іран) – Матьє БОДЕРЛІГ (Франція)

Вагова категорія 91 кг:

Олексій ЄГОРОВ (Росія) – Клементе РУССО (Італія)

Вагова категорія +91 кг:

Ерік ПФАЙФЕР (Німеччина) – Міхай НІСТОР (Румунія)

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань