У Вінниці відкрито нову боксерську арену міжнародного рівня

17:34 | 11 февраля 2015

Днями, у Вінниці, відбулося відкриття багатофункціонального спортивного манежу, який збудований на базі спортивного клубу «Нокаут». Участь в урочистій церемонії прийняли найвпливовіші спортивні діячі України та світу, серед яких: Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Федерації боксу України Володимир Продивус, президент клубу «Нокаут» Сергій Капуста, голова комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міськради Сергій Краєвський, почесний віце-президент Міжнародної боксерської асоціації Бессалам Абдала, президент Вінницької обласної федерації боксу Олег Алекса, виконавчий директор клубу «Українські отамани» Донатас Піскун та інші.

Окрім безпосередньо змагань з боксу, в найближчому майбутньому новий спортивний манеж прийматиме турніри з міні-футболу, волейболу, всіх видів єдиноборств, художньої гімнастики, хореографії, спортивних танців та інших видів спорту.

Багатофункціональний спортивний зал, розташований на другому поверсі спорткомплексу «Нокаут» та має площу понад півтори тисячі м2. Відповідно до найвищих європейських зразків зал обладнаний сучасною систему вентиляції, спеціальним покриттям арени, також тут облаштовані комфортні душеві, роздягальні і масажні кабінети. Трибуни вміщують близько 550 вболівальників, проте при проведенні боксерських змагань, з розташуванням рингу по центру, є можливість вмістити до 2,5 тис. чоловік, що автоматично ставить клуб «Нокаут» на рівні  іншими провідними спортивними аренами нашої держави.

«Я щасливий, що не дивлячись на нинішні надзвичайно складні умови в Україні продовжуються відкриватися спортивні споруди. Я вдячний власникові СК «Нокаут» за його любов до спорту та розбудову спортивної інфраструктури України. У побудову манежу, я впевнений, він вклав усю свою душу та натхнення. В сьогоднішніх реаліях, безумовно, це дуже важлива подія для усієї України. Поява нових споруд – це унікальне явище, яке необхідно тільки вітати», - зазначив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який перебував у Вінниці з робочим візитом.

Про важливість відкриття нового спортивного манежу у Вінниці також зазначив і президент Федерації боксу України Володимир Продивус: «Вінниччина  - багата спортивними талантами. Мені надзвичайно приємно, що відтепер у наших дітей буде чудова можливість займатися в спортивному залі, який, на мою думку, відповідає найвищим міжнародним стандартам. Як президент Федерації боксу України я можу запевнити, що вже незабаром ми проведемо у цьому залі змагання з боксу національного рівня, а в найближчому майбутньому, не виключено, зазіхнемо й на міжнародні змагання».

На сьогодні в Україні сучасних багатофункціональних залів для ігрових видів спорту не вистачає, тому за словами голови комітету з фізичної культури та спорту міськради Сергія Краєвського відкриття нового залу – це значна подія для всього регіону. «У нас є попередня домовленість з Сергієм Капустою, що цей зал буде надавати не тільки платні послуги, але й всі змагання міського рівня будуть проходити тут і абсолютно безкоштовно, - розповідає він. - До того ж цей комплекс став прикладом для нашої подальшої роботи на розбудову спортивної інфраструктури Вінничини».

Не виключає можливості проведення у спортивному манежі матчевих зустрічей за участю «Українських отаманів» виконавчий директор клубу Донатас Піскун: «Сьогодні ми спілкувалися разом з почесним віце-президентом AIBA та президентом клубу «Українські отамани» Володимиром Продивусом стосовно проведення у Вінниці матчевих зустрічей за участю «Українських отаманів». Оглянувши новий спортивний манеж ми прийшли до висновку, що арена дійсно відповідає усім вимогам та стандартам Всесвітньої серії боксу. Тому, не виключено, що незабаром «Отамани» проведуть матчеву зустріч у «Нокауті»».

Президент клубу «Нокаут» Сергій Капуста запевнив, що на цьому зупинятися не планує, а хоче ще відкрити в клубі борцівський та танцювальний зали: «Ідея нашого клубу в тому, щоб в ньому міг знайти для себе заняття кожен – від малого до великого. Хочемо, щоб у цій залі виховувалися чемпіони Європи, світу і Олімпійських ігор. І звертаюся до бізнесменів: дійсно, в нашій країні зараз важко, закликаю, щоб всі, як можуть, підтримували спорт та спортсменів, бо здорові люди – це наше майбутнє».

 

ДЛЯ ТОГО ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОЗВІТ З ВІДКРИТТЯ - ПЕРЕЙДІТЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ

 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань