Сергій Бубка: «Отамани можуть розраховувати на олімпійські ліцензії!»

13:33 | 26 января 2015

Серед поважних гостей матчу "Українські отамани" проти "Британських левових сердець" було чимало відомих облич, проте одне з них вже давно і міцно сплелося із самим поняттям українського спорту. Сергій Назарович Бубка, президент Національного Олімпійського комітету України" завітав на поєдинок Всесвітньої серії боксу не випадково, адже змагання є ліцензійними, а отже серед учасників клубу є можливі майбутні олімпійці і Сергій Назарович впевнений – таких в "Отаманах" багацько! 

Прокоментуйте будь ласка сьогоднішній вечір боксу, що Вам прийшлося до смаку і як оцінюєте нашу команду спортсменів?

Чудове шоу і його дійсно приємно і цікаво дивитись. Постійно перебуваєш у напруженні та азарті, настільки інтригуючи та непередбачувані поєдинки. Наша команда перемогла! Зізнаюсь, мені довелось понервувати трохи, бо були важкі моменти і були чудові сюрпризи від наших бійців. Я ще раз переконуюсь, що ми маємо в Україні надзвичайно талановиту молодь, яка зростає разом із нашою державою. Сьогодні мені вдалося поспілкуватись із Президентом Федерації боксу України, Володимиром Степановичем Продивусом і з нашої розмови мені стало очевидно, що нам є ким пишатися у галузі спорту та на нас чекають грандіозні відкриття серед українських боксерів.

Який поєдинок запам`ятався найбільше?

Бій у категорії до 81 кг. По-перше, сам вихід британського "лева" Ештона Брауна у футболці із гербом України – це справді гідний вчинок на підтримку нашої Батьківщини у складні часи і усім глядачам було важливо відчувати підтримку від представників іншої культури та іншої держави. Ну й Олександр Хижняк просто молодець! Так красиво і стрімко вирвати перемогу! Бажаю йому аби всі його виходи на ринг завершувались так само блискавично.

У команді 5-го сезону WSB відбулось оновлення складу. Чи пішло це на користь "Отаманам", на Вашу думку?

Я гадаю, що окрім таланту та шаленої жаги до перемог потрібен і досвід. Його ще бракує хлопцям. Але хочу наголосити, що побачив талановитих бійців, побачив хорошу школу боксу та був здивований такою шаленою підтримкою глядачів. І ще мені приємно констатувати факт, що люди люблять бокс, цікавляться тим, що відбувається в країні на спортивній арені.

Зізнайтесь, теж скандували разом із вболівальниками та співали гімн?

Ми завжди вболіваємо! Як не вболівати за своїх? Як не любити справу який ти присвятив життя? Навіщо тоді займатись спортом, якщо не відчувати цю шалену підтримку та єдність великої родини (прим. посміхається)?

Змагання Всесвітньої серії боксу є ліцензійними до Олімпіади у Ріо 2016, як Ви оцінюєте наші шанси отримати перепустки на найпрестижніші змагання світу через проект WSB?

Твердо впевнений – можемо розраховувати на ліцензії  і не на одну!

Я думаю нашим хлопцям буде дуже приємно прочитати напутні слова від Вас напередодні матчу проти китайської команди, який відбудеться вже незабаром.

В першу чергу, важливо пам`ятати, що чемпіонами не народжується. Чемпіона у собі треба виховати. Ще раз повторюсь – ми маємо дуже талановитих людей у країні і бажаю хлопцям робити усе, аби розкрити цей талант в собі. Бажаю їм показати справжній український характер – мужній та сильний.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань