За шаленої підтримки глядачів «Українські отамани» виборюють перемогу у «Британських левових сердець»

05:03 | 24 января 2015

 

  

Неймовірно яскравий вечір боксу подарували глядачам «Українські отамани» та «Британські левові серця» в рамках другого туру Всесвітньої серії боксу. Три дострокові перемоги в п’яти поєдинках, вихід британського боксера в сорочці з українським гербом, переповнена спортивна арена, безліч відомих гостей, жовто-блакитні стяги, шалений вир емоцій та неймовірна підтримка глядачів… Саме таким видався п’ятничний вечір боксу у столиці України.

Стартовий накал емоцій запалав вже під час першого поєдинку вечора у ваговій категорії до 52 кг, в якому зустрічалися легіонер нашої команди Азат Усеналієв проти британця  Ендрю Селбі. І хоча за словами спеціалістів фаворита в цьому поєдинку було визначити вкрай складно, більшість саме розцінювала шанси боксерів як 50 на 50, то у киргизького боксера була на це своя думка… І дійсно послужний список Селбі всиляв деякі побоювання: дворазовий призер континентальної першості, дворазовий призер чемпіонатів світу та окрім вищеперерахованих титулів на користь британського боксера була й статистика особистих зустрічей. Рівно рік тому, виступаючи за італійську команду, Ендрю Селбі вже перемагав нашого боксера. А вже після початку поєдинку перебіг подій у ринзі швидко змінив усі перестороги на впевненість у підсумкову звитягу саме Усеналієва. Зі стартових секунд Азату вдалося напрочуд швидко захопити ініціативу та впевнено примножувати свою перевагу з кожною наступною хвилиною. Боксуючи першим номером Азат Усеналієв фактично не залишав шансів своєму титулованому опоненту змушуючи допускати велику кількість помилок. Остаточно переламною видалася середина поєдинку, де в одній з атак Азат Усеналієв пробив потужну двійку та помітно травмував праве око суперника. Після чого британець остаточно відійшов в оборону, а наш боксер не збавляючи обертів продовжував нарощувати перевагу. У підсумку останній дзвін гонгу так і не пролунав, адже через травму лікар матчевої зустрічі був змушений зняти британця з поєдинку. Таким чином матч-реванш видався куди більш вдалим ніж ми могли собі й представити.

Не менш переконливо здолав суперника Олег Прудкий (60 кг), який й суттєво покращив свій «рекорд» у змаганнях WSB. Три поєдинки – три перемоги. Погодьтесь, результат дійсно чудовий. На цей раз не встояв перед натиском нашого боксера Джозеф Кордіна.

Оформити перемогу «Українських отаманів» у даній зустрічі міг титулований українець Богдан Шелестюк, проте у напруженому поєдинку, нажаль, Богдан таки поступився боксеру британської команди Табірі –Ессуману Еко. Богдан новий учасник клубу і цей бій став для нього першим у Всесвітній серії боксу, а отже, ми віримо, перемоги у нашого боксера ще попереду, особливо враховуючи шалену підтримку та прихильність, яку виявили глядачі до нового козака нашого клубу.

А підтримка була ого-го! У залі вболівали за «Отаманів» Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Федерації боксу України та клубу «Українські отамани» Володимир Продивус, Олімпійський чемпіон Ельбрус Тадеєв та інші відомі діячі спортивної сфери. Поважні гості не лише засвідчили свою любов до українського боксу, але й щиро переживали та раділи за українську команду.

Варто також відмітити і переповнену спортивну арену, в якій під час матчевої зустрічі глядачі просто неймовірно підтримували нашу команду, активно надихаючи кожного з боксерів на вдалий виступ.

Не оминули увагою свято спорту і колишні учасники клубу, а тепер вже всесвітньо відомі зірки професійного боксу – Олександр Усик, який коментував трансляцію матчу на 2+2, та Василь Ломаченко, який, хоча, і намагався лишитись непоміченим, проте накал пристрастей на рингу змусив і його підірватись із місця та скандувати разом із залом.

А напруга зросла на максимум до передостаннього бою зустрічі у категорії до 81 кг, адже на кону поєдинку стояла особиста та загальна перемога клубу у такому над важливому поєдинку. Героєм вечора став Олександр Хижняк, який блискучим технічним нокаутом виборов звитягу у матчевій зустрічі для «Українських отаманів»! У другому раунді, не встояв проти натиску нашого боксера британець Ештон Браун. Проте, цей бій, точніше його початок, запам’ятався ще однією знаковою подією: саме британський боксер під час свого виходу одягнув сорочку з гербом України, висловивши свою особисту позицію в підтримку нашої держави. Що тут ще сказати, РЕСПЕКТ, Ештоне!!! Публіка в свою чергу бурхливими оваціями підтримала ініціативу британця, за що отримує також стовідсотковий РЕСПЕКТ!

Нажаль, не вдалося закріпити успіх нашої команди представнику суперважкої вагової категорії Віктору Вихристу. Після важких пропущених ударів у другому раунді рефері був змушений зафіксувати дострокову перемогу велетня з Британії Джозефа Джойса.

Таким чином підсумковий рахунок зустрічі було зафіксовано на відмітці 3:2 і як результат «Українські отамани» після виграного поєдинку з британцями впевнено закріпили за собою першу сходинку підгрупи з максимально можливими шістьма балами в активі.

Свій наступний поєдинок «Українські отамани» проведуть 30 січня у Китаї, проти місцевої команди «Китайські дракони».


                                                                                              

  

 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань