Українські Отамани: "Серйозні суперники та вірні друзі"

10:03 | 20 января 2015

Впевнена перемога Отаманів у першій матчевій зустрічі V сезону Всесвітньої серії боксу, має стати хорошою прикметою та зачином до подальших перемог, принаймні в цьому абсолютно впевнені наші чемпіони, які взяли гору над супротивниками з Мексики. Журналістам вдалося поспілкуватися із учасниками матчу одразу після двобоїв та дізнатись враження про поєдинки з перших вуст. На жаль, засмучений поразкою Володимир Матвійчук відмовився давати коментарі, проте пізніше попросив передати свої вибачення шанувальникам, яких, як вважає Володимир, він підвів цього разу і пообіцяв обов`язково виправитись до наступного поєдинку. Ну й, традиційно, через мовний бар`єр не спілкувався із пресою учасник найлегшої вагової категорії, Хасанбой Дусматов, проте щасливі очі боксера висловили радість перемоги краще ніж будь-які слова.

Микола Буценко (56 кг)

Чи не було у Вас бажання у 5 раунді "добити" свого супротивника?

Бажання було неймовірне, проте коли на кін поставлено так багато, то вирішили не ризикувати. Окрім того, відчував, що виграю, а тому націлився на захист, аби не пропустити удар. Якби поєдинок був рівним, то ризикував і віддавався б на повну.

У другому раунді у твого суперника сталося розсічення. Як саме ви зіштовхнулись?

Ми зіштовхнулись головами, але так вийшло випадково і лікарю вдалося зупинити кров, отже бій продовжився.

Чи вдалось реалізувати настанови тренера?

Було кілька моментів, де я пропускав атаки суперника, але потім одразу надолужував пропущені удари. Ми всі пройшли тривалу підготовку перед першою матчевою зустріччю і я багато разів переглядав бої спортсменів із Мексики. Знав, що мій суперник вище і намагатиметься тримати дистанцію – на нівелювання цієї тактики ми з тренером і налаштовувались.

Зараз на кону ліцензія на Олімпіаду – чи стало хвилювання перед боями більшим, адже Ви вже не перший рік у клубі і є з чим порівнювати?

Завжди страшно програти, але для мене не лише ліцензія має значення, але й честь команди.

Хуршид Норматов (75 кг)

Ваш бій був вирішальним у визначенні команди-переможця? Чи вплинуло це на Ваш стиль боксу?

Насправді ні, хвилювання не відчував, адже отримав хороший курс підготовки і хочу подякувати тренерам "Отаманів". Гідні та талановиті фахівці своєї справи. Трохи стомився до 5-го раунду, проте це не вплинуло на загальний результат.

Наскільки важко боксувати проти мексиканців?

Завжди не просто, бо у них дуже агресивний стиль бою і вони намагаються "задавити" в рингу. Мій супротивник був кращим у ближньому контакті, а я впевненіше почуваюсь на дистанції. Тактика тренера – триматись на відстані – спрацювала на всі сто.

Хуршиде, як прийняв тебе клуб, адже наша, а тепер і твоя, команда завжди славилась своєю дружньою атмосферою?

Чудово! Я знав багатьох хлопців як серйозних суперників у рингу, а тепер пізнав як вірних друзів.

Денис Пояцика (91 кг)

Денисе, чи можеш сказати, що саме зараз знаходишся на піку форми?

Поки що відсотків на 80-85, але це відповідає програмі тренерів.

Чи здивував тебе чимось суперник?

В принципі, ні. Я дуже добре пам`ятаю його за чемпіонатом Європи. Єдине що, він лівша, а це завжди незручно. Все що я хотів спробувати на рингу проти нього – я спробував.

Як визначається склад команди до матчу?

Ці задачі вирішують тренери, а наша справа виходити і перемагати! Дякую усім за привітання із перемогою і сподіваємось не підвести шанувальників і надалі.

Привернув неабияку увагу журналістів колишній учасник "Українських отаманів" Денис Берінчик, який приїхав повболівати за друзів і, варто, сказати, робив він це чи не найголосніше за усіх глядачів. Про свої плани на рік Денис відповідає лаконічно – планує поки що лишитись у любительському боксі, адже поставив за мету поїхати на Олімпіаду у Ріо 2016. "Я вже бачив календар змагань на 2015 рік, і зараз готуюсь до Кубку України, який відбудеться за три місяці. Поки що планую завоювати золото там і потужно тренуюсь". Також Денис зізнається, що кожен ранок починає з думки про Олімпіаду: "Прокидаюсь і одразу до тренувань. Біжу не зважаючи на сон, холод та ожеледь". Згадав зірковий боксер і про свою обіцянку, яку дав учням дарницької школи минулого року під час Олімпійського уроку – завжди захищати та приходити на виручку у разі потреби. Проте виявилось, що це діти вчили Дениса захищатись, який відвідав уроки карате шкільного клубу. "Боксер – це в першу чергу захисник, який має вміти постояти за слабшого" –  впевнений Денис Берінчик.


Нагадаємо, що наступний матч «Українських оатманів» відбудеться вже цього тижня, 23 лютого, на базі виставкового центру "АККО International" і протистояти нашій команді доведеться "Левовим Серцям" з Британії.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань