Сім легіонерів представлятимуть «Українських отаманів» у V сезоні змагань WSB

16:55 | 12 ноября 2014

12 листопада, у Кореї, відбулася офіційна процедура підписання легіонерів, так званий драфт, в рамках якої клуби-учасники V сезону Всесвітньої серії боксу боролися за право доукомплектувати склади команд іноземними боксерами. За результатами сьогоднішньої процедури драфту клуб «Українські отамани» поповнився сьома потужними бійцями, серед яких також добре відомі українським шанувальникам боксу легіонери, які виступали за наш клуб у минулому сезоні змагань WSB.

Отож, у п’ятому сезоні Всесвітньої серії боксу клуб «Українські отамани» представлятимуть наступні легіонери:

Вагова категорія 49 кг: Хасанбой ДУСМАТОВ (Узбекистан)

Вагова категорія 52 кг: Азат УСЕНАЛІЄВ (Киргизстан)

Вагова категорія 56 кг: Омурбек МАЛАБЕКОВ (Киргизстан)

Вагова категорія 75 кг: Хуршид НОРМАТОВ (Узбекистан)

Вагова категорія 81 кг: Елшод Расулов (Узбекистан)

Вагова категорія 91 кг: Сергій Корнєєв (Білорусія)

Вагова категорія +91 кг: Буке Бенс (Угорщина)

«Ми задоволені тим як пройшов драфт. Виконали завдання тренерського складу, зокрема головного тренера команди Михайла Мельника, щодо доукомплектування команди легіонерами. Залучили всіх тих хлопців, яких планували, в ті ваги, які на даний момент вимагають підсилення, а також підстрахувалися в деяких інших вагових категоріях, - зауважив генеральний директор клубу «Українські отамани» Дмитро Гайструк. – Я впевнений, що підписані нами боксери суттєво допоможуть нашій команді у боротьбі в новому сезоні змагань WSB. А чи увійдуть ці боксери в основний склад команди, або ж виступлять в ролі дублерів, вже визначить тренерський штаб. В будь якому разі я впевнений, що ці спортсмени принесуть користь команді»

У попередньому сезоні змагань WSB за клуб «Українські отамани» успішно виступали та полюбилися українській публіці, такі боксери як: Хасанбой Дусматов, Азат Усенілаєв, Сергій Корнєєв та Буке Бенсе. Новачками ж складу нашої команди стали:

Омурбек Малабеков (56 кг, Киргизстан)

- Чвертьфіналіст Азіатських ігор 2014;

- Чемпіон Киргизстану 2014

Коментар Дмитра Гайструка про підписання Малабекова: «Я гадаю, в цій вазі ми будемо робити ставку на Миколу Буценко, але клуб повинен виконувати поставлені завдання, не сподіваючись тільки на одну людину. Спорт є спорт. Так що ми залучили до складу ще одного дуже серйозного боксера в особі Малабекова, що дасть можливість рости нашим боксерам і вдосконалюватися самому боксеру з Киргизстану. Це взаємовигідні умови»

Хуршид Норматов (75 кг, Узбекистан)

- Призер Чемпіонату Узбекистану

- Бронзовий призер турніру «Великий шовковий шлях» 2011 року

- Переможець міжнародного турніру пам’яті Беназір Пхутто 2011 року (Пакистан)

Коментар Дмитра Гайструка про підписання Норматова: «У нас, на жаль, утворився невеликий вакуум у цій ваговій категорії. Є сильні хлопці, але, враховуючи, що зовсім недавно в категорії 75 кг фігурували такі імена як Митрофанов, Хитров та Дерев'янченко, після їх відходу ми зобов'язані були вибрати боксера, який потенційно може стати головним у цій вазі для нас. Але, знову-таки, все покажуть спаринги і здорова конкуренція всередині клубу. Норматова ми переглядали і дійсно вважаємо його потенційно боксером ТОП-рівня».

Ельшод Расулов (Узбекистан)

- Чемпіон Азії 2009 року;

- Чемпіон Азіатських ігор 2010 року;

- Срібний призер чемпіонату світу з боксу в Італії.

Коментар Дмитра Гайструка про підписання Расулова: «Потужний боксер, який чудово показав себе на турнірах найвищого рівня. Дуже міцний фізично. Я думаю, що він створить здорову внутрішню конкуренцію і допоможе нашим боксерам далі прогресувати, спарингуючи разом з ними. Расулов цілком готовий поборотися за місце головного боксера з такими хлопцями, як Ганзуля і Хижняк».

Нагадаємо, що саме в ці дні у Південній Кореї проходить Конгрес Міжнародної боксерської Асоціації, де присутні президент ФБУ та член виконкому AIBA Володимир Продивус, перший віце-президент ФБУ Олександр Павелець та радник президента ФБУ і координатор проектів APB та WSB в Україні, Дмитро Гайструк.


 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань