Роман Головащенко: «Прикладу усіх зусиль, аби реалізувати себе у проекті APB»

09:55 | 31 октября 2014

Днями, свій перший поєдинок у змаганнях AIBA Pro Boxing, який проходив в Італії, провів один з найперспективніших важковаговиків України, представник вінницької школи боксу Роман Головащенко. У дебютному поєдинку змагань наш боксер зустрівся з діючим чемпіоном світу, володарем срібної нагороди Олімпійських ігор 2012 року, головною зіркою боксу в Італії – Клементе Руссо. Попри поразку у Римі, Роман Головащенко в черговий раз довів, що його досвід та майстерність залишають сім українським вболівальникам оптимістичні сподівання на подальший успіх вінничанина у змаганнях APB.  

Після повернення Романа на батьківщину ми вирішили дізнатися у нашого боксера враження, які залишилися від поїздки до Італії та думками стосовно проведеного поєдинку.   

- Романе, попри поразку, все ж таки хочеться привітати тебе з дебютним виступом у змаганнях APB. Розкажи, будь-ласка, які враження залишились від турне на Апеннінський півострів та старту твоїх виступів у проекті AIBA Pro Boxing.

- Нажаль, але дебют видався абсолютно не таким, яким я собі його планував. Звичайно, що я засмучений через поразку. Дуже прикро, що саме травма не дозволила мені продовжити поєдинок. Плече почало мене турбувати після другого раунду, а по завершенню четвертої трихвилинки терпіти біль було вже складно, тому мій тренер та секундант у цьому поєдинку Віталій Міхеєнко, прийняв рішення зняти мене з поєдинку, аби не ускладнити травму. Ну а щодо самих змагань APB я хочу відмітити надзвичайно високий рівень їх організації та підготовки. Вечір боксу в Італії нічим не поступався звичним для нас професійним боксерським турнірам, а навпаки в дечому навіть і переважав. Все було на найвищому рівні. Як на мене, з таким підходом AIBA до розвитку даного проекту APB має усі шанси на яскраве майбутнє. Щодо розвитку даного проекту в Україні, то я вважаю, що наші боксери досягнуть в змаганнях AIBA Pro Boxing вагомих успіхів. Президент Федерації боксу України Володимир Продивус, надав нам усі умови для тренувань та якісної підготовки до кожного з поєдинків.

- Перший же твій поєдинок у APB та одразу ж суперник такого рівня… Що можеш сказати про свого опонента?

- Я чудово розумів, що виходжу на ринг проти діючого чемпіона світу, тому налаштовувався на непростий поєдинок. Як на мене в першій половині поєдинку я на рівних змагався з Руссо. Проте, як я вже казав, надалі травма завадила провести бій на звичному для  мене високому рівні.

- Як я розумію, то травму лівого плеча ти отримав ще задовго до поєдинку в Італії?

- Так. Ця травма мене турбувала ще за декілька місяців до початку виступів у змаганнях APB. Останнім часом я активно займався лікуванням плеча, робив мінімальні навантаження на руку під час тренувань. Окрім того, за два тижні до пропозиції виступити у APB я ще й перехворів на застуду, що в сукупності не дало змоги належним чином підготуватися і як результат показати увесь рівень майстерності, який є в моєму арсеналі. Звичайно, я міг би й відмовитися від участі у змаганнях APB, проте чудово розумів, що наступного шансу може й не бути. Тому я й вирішив, не дивлячись ні на що, таки прийняти участь у змаганнях. Про що я абсолютно не жалкую.

- Романе, ти потрапив до основної сітки змагань APB внаслідок травми болгарина Тервела Пулєва і як резервний боксер увійшов до основної сітки змагань. Хотілося б дізнатися про твої подальші плани у змаганнях APB.

- Першочергове завдання для мене – залікувати травму та розпочати активно тренуватися, аби відновити свою форму. Від себе я зроблю усе можливе, щоб набрати необхідний рівень фізичних кондицій, залікувати травму та в разі моїх подальших виступів у APB показати якомога кращий результат та боротися за ліцензії на Олімпіаду. Я повторюся, змагання APB надзвичайно мене зацікавили. Я відчуваю, що саме у цьому проекті я зможу максимально реалізувати свій потенціал.

- Відповідно до календаря APB наступні поєдинки вагової категорії до 91 кг мають відбутися 21 листопада. Як вважаєш встигнеш відновитися до цього часу?

- Матиму надію. Зараз у Вінниці я вже розпочав лікування і лікарі дають оптимістичні прогнози. 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань