Українські боксери готові до боротьби у проекті APB

21:40 | 15 октября 2014

15 жовтня, у столичному спортивному пабі Fight House, відбулася прес-конференція та презентація українських боксерів-учасників новоствореного проекту Міжнародної боксерської асоціації, професійних змагань з боксу - AIBA Pro Boxing (Професійний бокс AIBA). Участь у прес-конференції прийняли: координатор проекту APB в Україні Дмитро Гайструк та боксери-учасники змагань: В’ячеслав Кісліцин (вагова категорія 64 кг), Денис Лазарєв (вагова категорія 69 кг), Дмитро Митрофанов (вагова категорія 75 кг) та Сергій Вервейко (вагова категорія +91 кг).

Старт змагань APB запланований на 24 жовтня. Перші поєдинки відбудуться в Азербайджані, Росії, Туреччині, Болгарії та Італії.

За словами координатора проекту APB Дмитра Гайструка, Україна є також в числі претендентів на проведення вечорів боксу APB: «Президент Федерації боксу України Володимир Продивус та уся наша команда прагне аби Україна таки мала змогу провести вечори боксу APB. Проте нинішня надзвичайно складна ситуація в нашій державі не дозволяє провести змагання подібного рівня в нашій державі. Тим не менш, в найближчому майбутньому, я впевнений, ми таки досягнемо своєї мети. Коли Україні нададуть таку можливість проводити бої під егідою APB, ми не підведемо, адже у нас вже є успішний досвід проведення яскравих боксерських шоу за участю «Українських отаманів».

Українці стартують в APB вже з наступного тижня. 24 вересня, в Баку (Азербайджан), Сергій Вервейко проведе поєдинок проти марокканця Мохаммеда Аржауі, 25 вересня Денис Лазарєв зустрінеться з представником Угорщини Джулом Кейтом. В’ячеслав Кісліцин вийде на ринг 27 вересня в російському Новосибірську проти Армена Закаряна (Росія), а Митрофанов боксуватиме 1 листопада в Стамбулі (Туреччина) проти румуна Богдана Юратонні.

Своїми думками стосовно найближчих поєдинків та виступів у проекті APB поділилися українські боксери:

В’ячеслав Кісліцин: «Участь у змаганнях APB - чітке та зважене рішення усієї моєї команди. Поспілкувавшись з моїм особистим тренером Леонідом Лоївським, ми вирішили, що саме проект APB підійде для мене якнайкраще. Я чудово себе почуваю боксуючи на довгих дистанціях, тому, я впевнений, саме у цих змаганнях я зможу проявити себе по максимуму. Перед собою я ставлю максимальну задачу – здобуття ліцензії на Олімпійські ігри 2016. Щодо мого найближчого суперника, то він мені добре відомий. З тренерським складом ми переглядали безліч поєдинків за його участю і розробили певний план на бій, який зможе принести мені успіх. Я прикладу для цього усі свої зусилля і прагнутиму будь-що досягнути переможного результату»

Денис Лазарєв: «Скажу відверто, у мене були плани переходити у професіонали, проте, коли мені запропонували спробувати свої сили у проекті APB, я не вагаючись погодився. Можливість боротьби за  Олімпійські ліцензії все таки взяла верх у моїх роздумах. Тим паче, я відчуваю, що маю сили це зробити. Проект APB дійсно унікальний, адже боксуючи у професійному форматі змагань, я матиму змогу удосконалювати свою майстерність поруч з найкращими боксерами світу та ще й боротися за Олімпійські перепустки. Це чудово. Свого майбутнього суперника я вивчив досконально. У підготовці до цього поєдинку я виконав величезний об’єм робіт, що дозволить підійти до поєдинку у максимальних кондиціях та у відмінній фізичній формі».

Дмитро Митрофанов: «Мені надзвичайно цікаво спробувати свої сили в професійному форматі змагань. В першу чергу мене приваблює більша кількість раундів. Попередні сезони виступів у складі «Українських отаманів» додали мені неабияких сил, досвіду та упевненості в собі та своїх силах, щоб вже сьогодні спробувати себе на іншому високому змагальному рівні. Моя мрія – представляти Україну на Олімпіаді в Бразилії і я впевнений, що проект APB дозволить цю мрію реалізувати. Від себе я зроблю усе можливе».

Сергій Вервейко: «Для мене, як і для кожного боксера, участь у APB - можливість прогресувати та здобувати новий досвід. Довгий час я виступав за команду Польщі у проекті WSB, де здобув чимало досвіду. А тепер я прагну реалізувати увесь накопичений «багаж знань» представляючи Україну у грандіозному проекті APB». 

«В змаганнях APB не буде таких понять як андеркарт, чи «мішкова дієта», адже в кожній з вагових категорій виступають боксери з значним послужним списком – найкращі боксери світу. Кожен бій буде насиченим та безкомпромісним, адже на кону стоятимуть не тільки чемпіонські пояси, але й олімпійські ліцензії, – зазначив Дмитро Гайструк. – Щодо українських боксерів, то в цих змаганнях наша держава буде представлена одними з найкращих боксерів. Я впевнений, що нашим хлопцям буде під силу нав’язати конкурентну боротьбу. Для наших боксерів Володимир Продивус та керівництво ФБУ створили чудові умови для підготовки і я гадаю, ми зможемо вже у найближчих поєдинках потішити наших уболівальників яскравими перемогами». 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОЗВІТ З ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ - НАТИСНІТЬ НА ПОСИЛАННЯ

ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ФОТОГРАФІЙ - ПЕРЕЙДІТЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань