За підтримки НОК юні українські біатлоністи відвідали столицю Олімпійських ігор

10:26 | 28 февраля 2017

В рамках програми Dream Program за підтримки Національного олімпійського комітету України група юних біатлоністів відвідала Республіку Корея.

Цього року команда України була представлена трьома спортсменами-початківцями: Тетяна Продан з міста Глухів (Сумська область), Анастасія Токаревич з Києва та Микита Деркач з Чернігова.

Всі вони мають різний досвід у спорті: Тетяна – чемпіонка України у своїй віковій групі, Анастасія лише почала займатися біатлоном в м. Києві, Микита займається різними видами спорту, серед яких біатлон, лижні перегони та футбол.

Спортсмени обрали для себе практику зі сноуборду, тому що ні в кого з них не було досвіду в цьому виду спорту. Отже, це стало певним викликом для юних атлетів. Спочатку тренування стали важким випробуванням для дітей, але згодом вони звикли до чіткого графіку та до необхідності виконання всіх настанов тренерів. Тренування здебільшого проходили у формі гри, отже дітям було легко адаптуватися до нового виду спорту. Кожного дня у них була можливість поліпшувати свої навички та випробовувати свої сили на схилах різної складності. Тож від початківців вони сміливо рухалися на нові висоти та вивчали різні техніки.

У фінальний день програми відбулися змагання з усіх видів спорту, які, до речі, називалися "товариськими зустрічами", в яких наш Микита Деркач посів друге місце в сноуборді. Змагання проходили в складних погодних умовах – досить несподівано почалася заметіль, але учасники з різних країн активно допомагали один одного та підтримували всіх спортсменів на трасі.

Крім спортивної складової Dream Program включала в себе знайомство з культурою Республіки Кореї. Протягом двох тижнів учасники відвідали океанаріум, національні парки, столицю країни – місто Сеул. Але найбільш видовищною для дітей стала екскурсія майбутніми спортивними об’єктами, на яких відбуватимуться змагання ХХІІІ зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані. Юні атлети змогли побачити арени з хокею, фігурного катання та шорт-треку, відвідали трамплін для стрибків, лижні та біатлонні траси.

Слід відзначити, що протягом програми учасники програми набули багатьох необхідних знань: вивчали корейську та світову культуру, навчилися поважати традиції та звичаї різних країн, розуміти потреби спортсменів з обмеженими можливостями. Діти відкрили для себе не лише Республіку Корею, а змогли познайомитися зі своїми колегами з різних куточків світу, обговорити спільні та особливі проблеми розвитку спорту в різних країнах, поділитися досвідом у популяризації різних видів спорту.

Источник
Биатлон 15:48 | 13 июля 2018 НОК поглиблює співпрацю з PEAK задля забезпечення олімпійців якісною екіпіровкою Биатлон 22:11 | 18 мая 2018 Сергій Бубка взяв участь у звітно-виборчій конференції Федерації біатлону України Биатлон 00:11 | 27 апреля 2018 ФСТ «Динамо» визначило п’ятірку найкращих спортсменів з зимових видів спорту за підсумками сезону 2017-2018 рр. Биатлон 11:11 | 23 апреля 2018 «Успішні люди» зустрілися зі студентами і колективом Тернопільського національного педагогічного університету Биатлон 13:42 | 12 апреля 2018 Біатлоністка Ірина Варвинець та спортивний гімнаст Ігор Радівілов отримали нагороди НОК Биатлон 00:11 | 20 марта 2018 Відкрита першість Сумської області на призи Олени Петрової Биатлон 14:26 | 15 марта 2018 Юлія Джима виборола «бронзу» етапу Кубка світу з біатлону в Норвегії Биатлон 02:04 | 14 марта 2018 Сайт biathlon.com.ua прекратил работу Биатлон 20:12 | 10 марта 2018 На етапі Кубка світу українські біатлоністи здобувають «срібло» Биатлон 00:56 | 25 февраля 2018 Українські біатлоністи повернулися додому