Баскетбол

Завершилися змагання СБЛУ в Одеській області

15:10 | 22 апреля 2016

Уперше в сезоні-2015/16 проходить турнір Студентської баскетбольної ліги України, який фактично є чемпіонатом серед команд вищих учбових закладів. Ці змагання були організовані під егідою Федерації баскетболу України за підтримки асоціації студентського баскетболу, міністерства освіти і науки та міністерства сім’ї та спорту.
Турнір проходить у три етапи, перший з яких - обласні змагання, другий – чотири півфінальні турніри у дивізіонах "Схід", "Захід", "Північ" та "Південь"  та нарешті – головні фінали серед дівочих та юнацьких команд студентів.

21 квітня завершився турнір студентської ліги у Одеській області, безпосереднім організатором якого виступила Одеська обласна федерація баскетболу. Перші матчі між одеськими студентами відбулись ще 10 листопада 2015 року. Участь у змаганнях взяли 11 команд юнаків та 7 дівочих колективів. Ігри студентських команд тривали протягом кількох місяців з перервою на зимові канікули.

У змаганні жіночих команд вирішальною стала гра між студентками морського та педагогічного університетів, яка відбулась 15 грудня минулого року. З рахунком 59:56 тоді перемогу отримала команда ОНМУ, яка надалі здолала і усіх інших суперників, та впевнено   виграла обласні змагання. Команда морського університету, таким чином отримала  путівку одразу до головного фіналу, оскільки у дивізіоні "Південь" їм суперниць не знайшлось.

У юнаків турнір проходив значно складніше, адже і команд було більше і майстерність  учасників була більш рівною, до того ж на кону стояли одразу чотири перепустки до півфінального дивізіону "Південь". Тут також поза конкуренцією виявилась команда з Одеського національного морського університету, яка заздалегідь забезпечила собі перше місце.

Натомість доля інших призових позицій вирішувалась у останній грі турніру, яка пройшла 21 квітня у спорткомплексі ОНМУ. У цьому двобої зустрілися команди морського та політехнічного університетів.  Для моряків результат гри не мав суттєвого значення – вони вже забронювали за собою чемпіонський кубок, а от для політехніків тут вирішувалась вартість призового місця, адже у разі перемоги вони могли піднятися на срібну позицію. Втім чемпіони одеського турніру не стали доводити справу до складних підрахунків, та зіграли по чемпіонські. Тільки у першій чверті точилася рівна боротьба, яка завершилася з рахунком 21:20 на користь ОНМУ. Усі наступні чверті хлопці з морського університету виграли дуже впевнено, та у підсумку рахунок став майже розгромним – 96:66 на користь команди ОНМУ.

На церемонії нагородження призерів турніру студентської ліги України у Одеській області привітали віце-президент Одеської обласної федерації баскетболу Олексій Діберт та  начальник одеського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України – Анатолій Плєвако.

Третє місце у змаганні жіночих команд здобули дівчата з Будівельної академії, другими фінішували студентки з педагогічного університету, а чемпіоном турніру стала команда Одеського національного морського університету, яка здобула путівку до головного фіналу Української студентської баскетбольної ліги.

Поміж юнаків малий кубок за третє місце отримала команда політехнічного університету, другими фінішували студенти аграрного університету, а перемогу у студентській лізі Одеської області святкували хлопці з морського університету. Нагадаємо, що усі 3 призери, а також команда будівельної академії візьмуть участь у турнірі дивізіону "Південь", який стартує у Миколаєві вже 26 квітня.    

Найкращі моменти матчів НБА 22 квітня: відео

14:40 | 22 апреля 2016

Команди НБА зіграли 22 квітня чергові матчі плей-оф.

ФІБА-Європа організовує тренувальний табір для юних баскетболісток (U-15)

13:10 | 22 апреля 2016

На адресу Федерації баскетболу України надійшов офіційний лист з ФІБА-Європа з пропозицією для юних баскетболісток та їхніх тренерів.

Євген Філозоф: перемога – це задоволення, поразка – навчання

12:55 | 22 апреля 2016

Схожий на професора сивочолий наставник команди КСЛІ (Київ) Євген Філозоф підбив підсуми виступів своїх дівчат у Фіналі Чотирьох Кубка України U-17. Інтелігентний і зважений у своїх висловах, він мріє піднятися вище 3-го місця, ал замахнутися на щось більше знову не вийшло. Чому?

Як Х’юстон вирвав перемогу в плей-оф у Голден Стейт: відео розв’язки

11:25 | 22 апреля 2016

Х’юстон вирвав перемогу в третьому матчі серії плей-оф НБА у Голден Стейт, який грав без травмованого лідера Стефена Каррі – 97:96.

Матчі плей-оф НБА 22 квітня: результати і відео моментів

11:11 | 22 апреля 2016

Команди НБА зіграли чергові матчі плей-оф.

Кривбас - Динамо: анонс 1/2 фіналу Суперліги Фаворит Спорт

09:25 | 22 апреля 2016

У п’ятому матчі півфінальної серії плей-оф Суперліги Фаворит Спорт Кривбас прийме Динамо. Гра розпочнеться 22 квітня о 18:00. Пряму ТБ-трансляцію дивіться на каналах Телевсесвіт, Соціальна Країна, МостВідео. Онлайн-відеотрансляція до вашої уваги на офіційному YouTube-каналі ФБУ.

Росіяни перемогли Барселону в плей-оф Євроліги: відео

08:55 | 22 апреля 2016

Попередня команда капітана збірної України Кирила Фесенка Локомотив-Кубань з російського Краснодара вирвала в овертаймі виїзну перемогу в матчі серії плей-оф Євроліги проти Барселони – 92:80.

Власник клубу НБА віддасть $500 000 на благодійність

08:40 | 22 апреля 2016

Власник Х’юстон Рокетс Леслі Александр виділить $500 000 благодійному фонду мера Х’юстона Сильвестра Тернера Greater Houston Storm Relief Fund.

Найкращі данки сезону в НБА: відео

08:10 | 22 апреля 2016

Дивіться відео найкращих данків регулярного чемпіонату НБА сезону-2015/16.
 

Страницы:
1 1482 1483 1484 1485 1486 1487 1488 1975