Юлія Паратова: Несподіванка – опинитися сьогодні на п’єдесталі чемпіонату світу…2013 року

09:55 | 12 августа 2014

Призерка Чемпіонату світу поділилась з виданням «ОлімпійськАрена», як несподівано стала бронзовою призеркою чемпіонату світу 2013, чому розгубилася на останньому чемпіонаті Європи і як налаштована щодо Олімпіади в Бразилії.

Про несподівану «бронзу» на ЧС-2013

В цьому році було багато хорошого. Повна – несподіванка – опинитися сьогодні на п’єдесталі чемпіонату світу…2013 року. Суперницю дискваліфікували, і я з четвертого місця піднялася на третє – вручили бронзову медаль.

Про розгубленість на чемпіонаті Європи

Виступ на чемпіонаті Європи в Тель-Авіві у мене залишив двоякі відчуття. З одного боку, начебто все непогано – виконала програму. Як на мене, то програму мінімум. У ривку взяла «золото», а у поштовху та сумі – «срібло». Один кілограм програла суперниці-туркені. Могла завоювати «золото» в сумі і повторити успіх минулого року. Зізнаюся, я за цим і їхала. Якоюсь мірою завадила травма – боліло плече, і складно було штовхати. Але ще стався казус, пов"язаний із заявкою ваги і ця ситуація збила мене з пантелику. Розгубилася. В результаті, у своєму улюбленому ривку не змогла викластися на повну. Винуватою вважаю себе – не впоралася з нервами, відволіклася. Професіонал не має права дозволяти собі такі слабкості.

Після чемпіонату Європи два місяці витратила на «капітальний ремонт» - заліковувала травми. Зараз відновлююся. Треба бути в повній бойовій готовності до чемпіонату світу в Казахстані – там боротьба буде нелегкою. Тим паче, що на кону – олімпійські путівки. Ігри-2016 – головна мета. Після Олімпіади треба подумати про сім’ю.  Моє батьки вже просто вимагають – давай онуків.

Про подорожі

Приємно, що за часи кар’єри вдалося побувати в багатьох країнах, містах. Більшість залишили дуже хороше враження. Цікаво спілкуватися х місцевими жителями, вникати в їхній побут, особливості менталітету. Та ж Албанія, про яку у нас відомо небагато, теж дуже сподобалася. За останній час найбільш яскраві враження залишилися від Казані. Чесно кажучи, раніше не думала, що це місто так мене вразить – Кремль, фонтани, красиві будівлі, багато пам’ятників.

Хоч як дивно, мене мало вразив Ізраїль та Тель-Авів. Не полишало відчуття, що знаходжуся у моїй Одесі. Таке ж курортне місце – море, пляж. І головне – ті ж люди. Місцеві нас впізнавали по екіпіровці і підходили поспілкуватися. Багато з них були родом з Одеси, Дніпропетровська,  Луцька…І скрізь нас зустрічали чудово.

Про цілі на Ігри-2016

Сподіваюсь, що за два роки нас чудово зустрічатимуть й в Ріо-де-Жанейро – на Олімпійських іграх. В Лондон я з’їздила , випробувала себе. А в Ріо треба їхати тільки за медалями.

Источник
Тяжелая атлетика 17:05 | 28 февраля 2022 Appeal from UWF Тяжелая атлетика 16:20 | 23 февраля 2022 СКАСОВУЄТЬСЯ Всеукраїнський турнір на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун та семінар тренерів в Чернігові Тяжелая атлетика 19:50 | 10 февраля 2022 Розклад та склад учасників Всеукраїнського турніру на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун Тяжелая атлетика 15:20 | 08 февраля 2022 Пішов з життя Кемель Михайло Петрович Тяжелая атлетика 12:50 | 10 января 2022 Рейтинги за 2021 рік з важкої атлетики Тяжелая атлетика 11:20 | 30 декабря 2021 Рейтинги спортсменів, тренерів і областей за 2021 рік з важкої атлетики Тяжелая атлетика 17:35 | 06 декабря 2021 Чемпіонат світу серед чоловіків та жінок 2021. Розклад та результати Тяжелая атлетика 14:05 | 11 ноября 2021 Проект календаря Всеукраїнських змагань з важкої атлетики на 2022 рік Тяжелая атлетика 10:20 | 07 ноября 2021 Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років та Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака. Розклад змагань Тяжелая атлетика 19:50 | 22 октября 2021 Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років та Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака. Попередній розклад та склад учасників