Всеукраїнський семінар тренерів з важкої атлетики

11:35 | 14 февраля 2021
З 11 по 13 лютого 2021 року в Кам’янці-Подільському проходив семінар тренерів з важкої атлетики, під час якого наші тренери ділилися своїм баченням підготовки важкоатлетів з колегами, дискутували та вдосконалювали знання.

З 11 по 13 лютого 2021 року в Кам’янці-Подільському проходив семінар тренерів з важкої атлетики, під час якого наші тренери ділилися своїм баченням підготовки важкоатлетів з колегами, дискутували та вдосконалювали знання.


В перший день основною дійовою особою був головний тренер жіночої збірної команди України Юрій Кучінов. До обіду, під час теоретичної частини заходу, Юрій Павлович зробив доповідь про особливості підготовки важкоатлеток та висловив свої думки щодо правильної техніки виконання вправ. А після обіду, на практичному занятті вже показав типові помилки в техніці виконання вправ, а також розказав як ці помилки виправляти.
Також, в перший день Ірина Захарченко, лікар жіночої збірної команди, доповідала про медичний супровід спортсменок та профілактику травматизму. І Володимир Самардак поділився інформацією про підготовку спортсменів в ДЮСШ і свій досвід організації цікавих змагань для молоді.


В другий день семінару передавав свій досвід вже головний тренер чоловічої збірної команди України Андрій Гентош. В теоретичній частині Андрій Володимирович розкрив особливості сучасної методики підготовки у важкій атлетиці та окреслив коло проблем для їх подальшого вирішення.
За ним виступив старший тренер юніорської чоловічої збірної команди Олександр Слободянюк з цікавою інформацією про свій досвід та бачення підготовки юних важкоатлетів та спортивний відбір.
Далі Олександр Товстоног зробив детальний аналіз існуючої навчальної програми з важкої атлетики і вказав на деякі розбіжності між практикою і теорією.
В практичній частині другого дня тренери чоловічої збірної, на чолі з Андрієм Гентошем, привезли 10 спортсменів збірної команди, які були на навчально-тренувальному зборі в м. Городку Хмельницької області, та зробили відкрите тренування. Це тренування викликало неабиякий інтерес серед учасників семінару і було дуже пізнавальним.


В третій день було три доповідача:
Валентин Олешко наочно показав як працює програма відеоаналізу техніки виконання вправ та зробив аналіз техніки трьох спортсменів, яких він знімав на тренуванні попереднього дня.
Олександр Товстоног зробив цікаву презентацію по побудові різних мезоциклів підготовки у важкій атлетиці та підбору вправ для тренування.
Вадим Рудяк показав тренувальні плани членів збірних команд Вірменії та Узбекістану і розказав про підготовку спортсменів іноземних збірних під час навчально-тренувальних зборів на базі СК «Епіцентр» в м. Кам’янець-Подільському.

Семінар також проходив в ZOOM і всі бажаючі мали змогу приєднатися до обговорень.

Дякуємо всім за участь в семінарі!

Відеозаписи семінару за посиланням - youtube

Источник
Тяжелая атлетика 17:05 | 28 февраля 2022 Appeal from UWF Тяжелая атлетика 16:20 | 23 февраля 2022 СКАСОВУЄТЬСЯ Всеукраїнський турнір на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун та семінар тренерів в Чернігові Тяжелая атлетика 19:50 | 10 февраля 2022 Розклад та склад учасників Всеукраїнського турніру на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун Тяжелая атлетика 15:20 | 08 февраля 2022 Пішов з життя Кемель Михайло Петрович Тяжелая атлетика 12:50 | 10 января 2022 Рейтинги за 2021 рік з важкої атлетики Тяжелая атлетика 11:20 | 30 декабря 2021 Рейтинги спортсменів, тренерів і областей за 2021 рік з важкої атлетики Тяжелая атлетика 17:35 | 06 декабря 2021 Чемпіонат світу серед чоловіків та жінок 2021. Розклад та результати Тяжелая атлетика 14:05 | 11 ноября 2021 Проект календаря Всеукраїнських змагань з важкої атлетики на 2022 рік Тяжелая атлетика 10:20 | 07 ноября 2021 Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років та Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака. Розклад змагань Тяжелая атлетика 19:50 | 22 октября 2021 Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років та Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака. Попередній розклад та склад учасників