Юрій Кучинов розповів про підготовку збірної до Чемпіонату світу

21:55 | 04 ноября 2014

Головний тренер жіночої збірної України з важкої атлетики Юрій Кучинов напередодні від"їзду нашої команди на чемпіонат світу в Алма-Ати поспілкувався з XSPORT. Кучинов розповів про підготовку до ЧС, а також про завдання спортсменок на майбутньому турнирі світової першості.

Про підготовку до ЧС

Я думаю, що ні один тренер не буде повністю задоволений підготовкою. Підготовка пройшла. Констатуємо факт, що травм немає. Це головне. Спортсмени в принципі підготовлені непогано. Деяких спортсменів мучать давні травми. В якості головного тренера - це мій другий чемпіонат світу, на першому ми потрапили в шістку найсильніших. Сьогодні розраховувати на потрапляння в шістку буде дуже складно. Тому що це ліцензійний чемпіонат світу, і в залік йдуть чотири перших місця.

Багато країн мають одного - двох класних спортсменів, ми визначали четвірку атлетів, які будуть боротися за ліцензії. Наступного року теж буде ліцензійний чемпіонат, і за сумою цих двох першостей формуватиметься олімпійська збірна. Максимальна кількість учасників від однієї країни на олімпійських іграх - чотири учасники. Якою б не була команда сильною, вона одержить всього чотири ліцензії.

Вперше в Україні ми ведемо підготовку в дрібних категоріях до 48 кг - це Яна Дьяченко, до 53 кг виступає моя учениця Юлія Паратова, вони виступають досить успішно. Ці категорії традиційно є азіатськими. Я думаю, що при правильній постановці питання ці категорії стануть і нашими. Просто на все потрібен час.

Про завдання на майбутньому ЧС

Яна Дьяченко - чемпіонка молодіжного Чемпіонату Європи, і в ривку вона завоювала «бронзу» вже в дорослому чемпіонаті. Завдання для Яни - потрапити в першу десятку дорослого чемпіонату. Буде велика конкуренція, у всіх категоріях буде більше 50 учасників. Задача Юлії Паратова - потрапити в шістку. Сьогодні я як головний тренер буду думати про те, щоб завоювати якнайбільше ліцензій.

В категорії 58 кг буде Катя Дрюмова, вона потрапляє в ліцензійний залік, її завдання потрапити в топ-15. В категорії 63 кг буде брати участь бронзова призерка олімпійських ігор Юлія Калина, її завдання якомога ближче підійти до медалей. Надя Чибісова виступатиме в категорії до 63 кг її завдання потрапити в топ-15. В категорії до 69 кг, виступатиме Марія Хлян вона повинна вийти топ-20. В категорії вище 75 кг виступатиме моя учениця Настя Лисенко. Вона ще не виступала в жодних міжнародних змаганнях. Темпи ростов її результатів показують, що вона повинна бути в першій десятці серед дорослих. Зараз вона показує результати вищі чемпіонки світу з юніорам. Я сподіваюся, що вона покаже такий же ріст результатів на Чемпіонаті світу.

Про заміну Надії Миронюк

Коли один з лідерів нашої команди, Надя Миронюк в категорії до 69 кг випала з кадрової обойми, я став роздумувати над тим, де ж взяти їй заміну. Тому що три спортсменки були і забракло четвертої. Рік тому один з тренерів підвів до мене дівчинку (Настю Лисенко) - її результати не вражали - 80 кілограм у ривку, 100 - у поштовху. Але вона швидко вбирала те, що я їй казав, і вона швидко виправлялася.

Источник
Тяжелая атлетика 17:05 | 28 февраля 2022 Appeal from UWF Тяжелая атлетика 16:20 | 23 февраля 2022 СКАСОВУЄТЬСЯ Всеукраїнський турнір на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун та семінар тренерів в Чернігові Тяжелая атлетика 19:50 | 10 февраля 2022 Розклад та склад учасників Всеукраїнського турніру на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун Тяжелая атлетика 15:20 | 08 февраля 2022 Пішов з життя Кемель Михайло Петрович Тяжелая атлетика 12:50 | 10 января 2022 Рейтинги за 2021 рік з важкої атлетики Тяжелая атлетика 11:20 | 30 декабря 2021 Рейтинги спортсменів, тренерів і областей за 2021 рік з важкої атлетики Тяжелая атлетика 17:35 | 06 декабря 2021 Чемпіонат світу серед чоловіків та жінок 2021. Розклад та результати Тяжелая атлетика 14:05 | 11 ноября 2021 Проект календаря Всеукраїнських змагань з важкої атлетики на 2022 рік Тяжелая атлетика 10:20 | 07 ноября 2021 Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років та Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака. Розклад змагань Тяжелая атлетика 19:50 | 22 октября 2021 Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років та Кубок України пам’яті Олімпійського чемпіона І.Рибака. Попередній розклад та склад учасників