Виборча Конференція ФТУ. Звіт виконавчого директора Євгена Зукіна18.12.2017

16:40 | 18 декабря 2017
Хочу підкреслити, що попередні чотири роки виявилися, напевно, найскладнішими в новій історії незалежної України. Хочу підкреслити, що попередні чотири роки виявилися, напевно, найскладнішими в новій історії незалежної України.
Загальнодержавні проблеми не могли обійти стороною спортивне життя і теніс, зокрема.
Ми, як і всі в нашій країні, зіткнулися з низкою труднощів і проблем.
Продовжуємо стикатися...
Але, не дивлячись на ситуацію, нам вдалося зробити набагато більше, ніж представлялося можливим в 2013 році і досягти чудових результатів.
Дуже багато було зроблено вперше.
Сьогодні вже не вкладається в голові, що в досить непогані з економічних мірками 2010-2013 роки ФТУ розташовувалася в селі під Києвом, бюджет ФТУ був удвічі нижче, а механізм розподілу цього бюджету викликав справедливе здивування.
Сергій Миколайович Лагур після обрання поставив основне та головне завдання — на кожну витрачену гривню — отримати максимум результату. Максимальна ефективність витрачання коштів!
На цьому принципі ми й будували нашу роботу.
Що ж, заради об"єктивності по пунктам хочу розповісти про виконання передвиборної програми з якої Сергій Миколайович Лагур йшов на вибори Президента ФТУ в 2013 році.

1. Публічність і відкритість.

Нам вдалося трансформувати Федерацію тенісу з «закритого приватного підприємства» в реальну громадську організацію, яка відображає позицію і намагається відстоювати інтереси спортсменів, тренерів, керівників тенісних баз та інших фахівців. Ми впровадили абсолютно прозорі і зрозумілі більшості механізми прийняття і реалізації рішень керівних органів Федерації.
Офіс Федерації повернувся в самий центр столиці України.
Була розроблена і впроваджена програма індивідуального членства в Федерації тенісу України. Вперше в нашій історії були чітко сформульовані критерії, за якими визначається статус «Члена Федерації» — того, хто має право обирати і бути обраним на керівні пости в ФТУ. Автоматично в члени ФТУ були прийняті всі Заслужені тренери України та Заслужені працівники фізичної культури і спорту в області тенісу. Наше рішення можна вважати по-справжньому революційним на шляху максимальної демократизації громадської організації.
Для забезпечення максимальної відкритості роботи ФТУ була проведена модернізація офіційного сайту Федерації, на якому регулярно публікуються всі основоположні документи: Статут, Регламент, вказані контакти співробітників, перераховані всі члени Президії.
Ще більшого ефекту відкритості ми домоглися системною підтримкою сторінки ФТУ в соціальній мережі Фейсбук, де максимально оперативно повідомляється вся актуальна інформація, а також передбачена опція прямого спілкування з можливістю задавати співробітникам ФТУ будь-які питання, що стосуються діяльності ФТУ. На сьогодні число передплатників ФТУ в Фейсбук перевищила три тисячі осіб і постійно збільшується.
Источник