Склад збірної України в матчі Кубку Девіса. Офіційна заявка08.09.2015

15:11 | 08 сентября 2015
 Федерація тенісу України оголосила склад національної чоловічої збірної на матч Кубку Девіса проти команди Литви.

 Федерація тенісу України оголосила склад національної чоловічої збірної на матч Кубку Девіса проти команди Литви. Протистояння, в якому буде вирішуватися, хто саме з суперників гарантовано залишиться на наступний рік в Першій групі Євро-Африканської зони, пройде в період з 18 по 20 вересня у Вільнюсі.

          Отже, Україну в цьому принциповому командному двобії представлятимуть: Ілля Марченко, Денис Молчанов, Владислав Манафов і Марат Девятьяров. Для останнього це буде дебют у складі збірної. Таким чином, Марат стане 28-м гравцем, який захищатиме національний прапор в складі команди Кубку Девіса, в історії українського тенісу, яка веде свій відлік з 1993 року.

          В матчі не зможуть взяти участь перша та друга ракетки України Олександр Долгополов і Сергій Стаховський. Киянин був змушений відмовитися через загострення травми ліктя. До речі, саме з цієї причини він знявся з матчу першого кола на останньому турнірі сезону з серії Великого шолому, Відкритої першості США. Що стосується харків’янина, то він вирішив зосередитися на своїй професійній кар’єрі.

         В тиждень Кубку Девіса Сергій виступатиме на турнірі серії челенджер із призовим фондом $75 000 в турецькому Стамбулі.

         Нагадаємо, що Сергій без перерви виступав за національну збірну, починаючи з 2006 року. Взяв участь у 23 матчах, провів загалом 57 зустрічей (37 – в одиночному розряді та 20 – в парному), виграв 34 (23 – в одиночці, 11 – в парі), програв 23 (14 – в одиночці, 9 – в парі).

          Остання перемога Стаховського в матчах Кубку Девіса датована вереснем минулого року, коли він взяв гору над бельгійцем Стивом Дарсісом. Після цього були чотири поразки: в минулорічному протистоянні з Бельгією він поступився в парі з Сергієм Бубкою Рубену Бемельмансу та Олівьє Рохусу; в липні цього року він програв в Польщі Міхалу Пшишежни та Єжи Яновічу.

          Капітан національної збірної Михайло Філіма має право замінити двох гравців до початку церемонії жеребкування, яка відбудеться 17 вересня.

Источник