Немає інтернету вашого оператора – скористайтеся інтернетом від іншого

10:20 | 14 марта 2022

Мобільні оператори Vodafone Ukraine, Kyivstar та lifecell спільно з Державна служба спеціального зв"язку та захисту інформації України, Міністерство цифрової трансформації України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку запустили національний роумінг – можливість бути на зв’язку, якщо мережі вашого оператора не працюють через бойові дії або пошкодження телеком-інфраструктури.

Тепер абоненти можуть користуватися не лише голосовими дзвінками й SMS, а і мобільним 2G/3G інтернетом на швидкості до 512 кбіт/с, щоб обмінюватися повідомленнями в месенджерах або шукати інформацію в інтернеті.

Національний роумінг дозволяє при зникненні зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Наразі наявність мобільного інтернету не менш важлива за дзвінки, адже дозволяє бути на зв’язку з близькими онлайн та перевіряти актуальні новини.

Тарифікація послуг у національному роумінгу зберігається відповідно до тарифного плану оператора, послугами якого користується абонент.

Нагадаємо, для абонентів lifecell національний роумінг працює автоматично. Якщо підключення до мережі іншого оператора не відбувається – необхідно здійснити ручні налаштування.

Абоненти Київстар та Vodafone можуть скористатись цією опцією здійснивши ручні налаштування на смартфоні:

Відключити автовибір мережі (на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор; на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі).

Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи lifecell

Якщо зареєструватися не вдалось, треба спробувати ще раз або вибрати іншу мережу.

Перевірити можливість використання мобільного інтернету – відправити повідомлення в месенджері.

Також абонентам важливо раз на день намагатися повернутись до мережі свого оператора!

Ми сильні!

Ми разом!

Ми переможемо!

Державна служба спеціального зв"язку та захисту інформації України

Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі