Олександр Мігунов: «Нам потрібно проробити величезну роботу і надолужити згаяне»

11:35 | 07 декабря 2019
Головний тренер жіночої збірної України з регбі-7 поділився планами на майбутнє.

Головний тренер жіночої збірної України з регбі-7 поділився планами на майбутнє.

- Як пройшло перше знайомство з командою? Чому були присвячені перші НТЗ? Чи задоволені зборами, як оцінюєте потенціал команди?

- Перший навчально-тренувальний збір був присвячений безпосередньо знайомству з командою та отриманню тестових показників. Також дівчат ознайомили з вимогами в збірній і домашнім завданням, яке регбістки виконуватимуть індивідуально.

- Що необхідно для повноцінного розвитку збірної, щоб українки наблизились до еліти?

- Для того щоб вийти на такий рівень, потрібно працювати більше, ніж будь-яка елітна збірна. Адже ми розуміємо, що між нами, як показав минулий чемпіонат Європи, практично прірва. Щоб наблизитися до сильних команд і опинитися з ними на одному рівні, нам потрібно проробити величезну роботу і надолужити згаяне. Практично всі лідери жіночого світового регбі знаходяться більшу частину року в таборі національної команди, більше часу ніж в клубах, і повністю сконцентровані на виступах за збірну. Їздять по всьому світу, безвилазно сидять в тренувальних таборах. Поспілкувавшись з колегами з інших країн ми дізналися, що гравці перебувають у збірній більше, ніж удома. Тому потрібно шукати можливості для забезпечення відповідних умов.

- Які сильні та слабкі сторони можете виділити команди в цілому?

- Дуже багато говорити про сильні і слабкі сторони в пресі не хочеться. Оцінили ситуацію з індивідуальними і командними якостями. Будемо працювати.

- Які довгострокові завдання ставите перед командою?

- Говорити про те, щоб ставити конкретні цілі перед командою поки рано. Ставити такі завдання будемо після зустрічі з керівництвом Федерації регбі України, яка, думаю, відбудеться вже під час других навчально-тренувальних зборів.

- Розкажіть про тренерський штаб?

- У тренерський штаб увійшли Мирослав Шуляк та Владислав Демецький. Владислав – молодий цікавий тренер, у якого вже є хороший досвід роботи з фізпідготовки. Мирослав також фахівець з ЗФП і добре проявив себе працюючи з дитячою командою, яка демонструє хороші результати. Обидва тренери грали за збірну України і мають досвід виступів за юніорські, молодіжні та національну команди країни.

- Це не перший досвід роботи з дівчатами, чи є якісь особливості в роботі з жіночою командою?

- Різниця між жіночою та чоловічою командами всього лише в тому, що в жіночому регбі швидкості нижчі і менше силової боротьби, але зате велику роль відіграє емоційна складова.

rugger.info

Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі