Федерація регбі Івано-Франківської області підбила підсумки сезону 2019

08:20 | 06 декабря 2019
Федерація регбі Івано-Франківської області відзвітувалась за проведену роботу в 2019 році.

Федерація регбі Івано-Франківської області відзвітувалась за проведену роботу в 2019 році.

Робота Федерації регбі Івано-Франківської області у звітному році була спрямована на подальший розвиток регбі у м. Івано-Франківську і області: розширення мережі регбійних осередків, популяризація регбі серед юнаків і дівчат, залучення до роботи молодих тренерів та суддів з регбі і підвищення їхньої кваліфікації тощо.

За рік під егідою Федерацією області проведено 51 захід, серед яких участь у чемпіонатах України з регбі, регбі-7 і регбіліг у різних вікових групах серед юнаків і дівчат, всеукраїнських і міжнародних турнірах, навчально-тренувальних зборах, організація і проведення офіційних і товариських турнірів у Івано-Франківську, участь у тренерських і суддівських семінарах тощо.

І. ЮНАЦЬКІ ЧЕМПІОНАТИ УКРАЇНИ

- Команди ДЮСШ-2-«Станиславів» виступили у 14 чемпіонатах України (із них у 12 фінальних змаганнях) у різних вікових групах серед юнацьких команд і різновидах регбі і зайняли наступні місця:

у класичному регбі: команда U-16 - 5 місце, команда U-15 – 5 місце, команда U-12 – 5 місце, команда U-11 – 7 місце,

у олімпійському виді регбі-7: команди юнаків U-18 - 5 місце, U-16 – 5 місце, U-15 – 2 місце,

у регбі ліг: команда U-18 - 3 місце, команда U-16 – 3 місце, команда U-14 – друге місце, команда U-12 – 2 місце, команда U-11 – 5 місце,

ІІ. ДОРОСЛЕ РЕГБІ

Команди «Роланд» і ДЮСШ-2-«Станиславів» виступили у чемпіонаті України серед команд вищої ліги і зайняла у 4-е і 5-е місця.

Відбувся відкритий чемпіонат Івано-Франківська з регбі-7, у якому взяли участь шість команд, з яких три команди з Івано-Франківська: перше місце зайняла команда «Роланд», друге – «Станиславів», шосте – команда ІФНТУНГ.

ІІІ.ЖІНОЧЕ РЕГБІ.

Федерація регбі третій рік намагається популяризувати регбі серед дівчат. Цього року наші дівчата були представлені у всіх чемпіонатах України, що проводяться Федерацією регбі України і показали наступні результати у чемпіонатах України з регбі-7:

- жіноча команд вищої ліги ДЮСШ-2-«Прикарпатські вовчиці» зайняла перше місце;

- молодіжна команда до 21 року зайняла четверте місце,

- дівчата до 18 років зайняли третє місце

- дівчата до 16 років зайняли третє місце,

- наймолодші дівчата до 14 років стали переможцями.

У Кубку України серед жіночих команд регбістки ДЮСШ-2-«Прикарпатські вовчиці» зайняли четверте місце.

- За результатами участі у змаганнях чемпіонатів України на підставі Єдиної спортивної класифікації України підтвердили або вперше виконали І розряд – 19 чоловік ІІ розряд – 35 чоловік, ІІІ розряд – 20 чоловік, І, ІІ і ІІІ юнацькі розряди – 23 чоловіка.

ІV. НАШЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО У ЗБІРНИХ.

До складу збірних України з регбі, регбі-7 і регбіліг (члени, кандидати, резерв) входять 12 вихованців ДЮСШ-2.

У складі юніорської збірної з регбіліг Бойчук Віталій, Іванюк Андрій і Сплавник Тарас у Стамбулі (Туреччина) у кваліфікації вибороли путівку до фінального етапу чемпіонату Європи 2020 року в Італії.

У складі юніорської збірної України серед дівчат до 18-и років у фіналі чемпіонаті Європи у польському Яроцині виступили наші вихованки Василишин Анастасія і Калин Марія і зайняли 10 місце.

VІ. МІЖНАРОДНІ ТУРНІРИ.

В Івано-Франківську у звітному році проведено восьмий міжнародний турнір Кубок Івано-Франківська за сприяння Департаменту молодіжної політики і спорту МР, Коледжу фізичного виховання і івано-Франківської ДЮСШ-2. У турнірі у шести вікових групах взяли участь 28 команд, 252 спортсмени. Крім команд Івано-Франківська у змаганнях взяли участь команди з України та литовських Каунасу та Шяуляю.

Команди ДЮСШ-2 взяли участь у трьох вікових групах міжнародного турніру у Вільнюсі (одне перше місце) у червні і Шяуляї (Литва) у листопаді.

VІІ. ФІНАНСУВАННЯ.

Спортивна складова діяльності була забезпечена за рахунок коштів:

- 40% від загальних річних затрат обласної федерації ( 100 % всі відрядження на змагання з олімпійського виду регбі-7) – управління спорту Івано-Франківської ОДА;

- 18% - Івано-Франківська ДЮСШ-2;

- 48% - інші доходи

VІІІ. НАШЕ МІСЦЕ В УКРАЇНСЬКОМУ РЕГБІ.

У 2019 році

- Івано-Франківська ДЮСШ №2 стала третьою у рейтингу ДЮСШ, клубів, команд України за результатами виступів дитячо-юнацьких команд у чемпіонатах України 2018 року у всіх вікових групах;

- Івано-Франківська ДЮСШ №2 займає друге місце у рейтингу за результатами виступів дитячо-юнацьких команд у чемпіонатах України за період 2015-2019 років, поступаючись тільки одеській ОДЮСШ,

- Федерація регбі Івано-Франківської області у цьому ж рейтингу займає третє місце серед регіональних федерацій.

VІІІ. ПРОБЛЕМИ.

- Недостатність фінансування на придбання інвентаря для проведення тренувальних занять, спортивної форми, оренди спортивних залів для проведення навчально-тренувальних занять, страхування, медикаментів;

- недостатність спортивних залів для проведення навчально-тренувальних занять в осінньо-зимовий період;

- Відсутність полів з м’яким покриттям, які б відповідали безпечним умовам проведення тренувальних занять.

Федерація регбі Івано-Франківської області

Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі