Дмитро Федишин: «У багатьох гравців юніорської збірної є великий потенціал»

15:20 | 17 апреля 2019
Головний тренер юніорської збірної України з регбі-7 розповів про підсумки виступу команди на міжнародному турнірі з регбі-7 «Danuba 7S», що відбувся 14 квітня в Кишиневі (Молдова), а також поділився планами підготовки збірної до ЧЄ-2019 U18 в дивізіоні «Трофі».

Головний тренер юніорської збірної України з регбі-7 розповів про підсумки виступу команди на міжнародному турнірі з регбі-7 «Danuba 7S», що відбувся 14 квітня в Кишиневі (Молдова), а також поділився планами підготовки збірної до ЧЄ-2019 U18 в дивізіоні «Трофі».

Про НТЗ та участь в міжнародному турнірі з регбі-7 «Danuba 7S»

«Минулого року був розроблений довгостроковий план, який передбачає співпрацю зі збірною Молдови та рядом румунських команд. У рамках зазначеного плану будуть проходити турніри з регбі-7 за участю команд трьох країн, зокрема і змагання серед юніорських збірних віком до 18 років. Першою ластівкою цієї співпраці став міжнародний турнір з регбі-7 в Кишиневі, що пройшов 14 квітня, на який були запрошені українські регбісти.

Перед виїздом до Молдови ми провели дводенний навчально-тренувальний збір в Одесі, куди запросили 25 регбістів. Зазначу, що на НТЗ прибуло 23 гравці. В день у нас проходило по два тренування. В суботу ми зробили легку відновлювальну зарядку, потім хлопці відпочивали. У неділю, вночі, ми виїхали до Кишинева. Вже там команда була розділені на два склади. Перший склад представляв на турнірі збірну України – це регбісти з усіх регіонів країни, другий - команда Одеси, кістяк якої сформували одесити.

Окрім нас, в «Danuba 7S» брали участь по дві молдавські і румунські команди.

Турнір проходив в досить гарній динаміці, було все надзвичайно добре організовано. Єдине, що нас усіх засмутило під час змагань, це погода - було холодно. Зазвичай турнір з регбі-7 грається, коли спекотно. Але для першого разу все було чудово, навіть незважаючи на погодні умови.


Ідея участі двома командами на турнірі дала нам можливість поекспериментувати зі складами. Це дуже важливо. І досить вагомим аргументом правильності наших рішень - це успішний виступ наших команд, адже збірні України та Одеси потрапили до фіналу змагань, в якому перемогли гравці збірної України.

Основна робота збірної під час ігор - відбір м"яча, постійний тиск (пресинг) на суперника, тобто якомога більше чинити опір візаві. Постійно звертали увагу гравців на те, щоб саме вони діяли першим номером, задавали темп гри, а не суперник їм диктував свої умови. Періодично у нас це добре виходило, але стабільності в цих елементах, на жаль, поки немає. Але відзначу, що всі хлопці проявили характер, впоралися із поставленими завданнями.

Саме такі змагання допомагають нам якнайкраще підготуватися до офіційних випробувань. Твердо впевнений в тому, що гравці, які просто тренуються, не повністю вмотивовані. Коли спортсмени тренуються під змагання, у них більша віддача, ще більш велике бажання. Це дуже важливі фактори у підготовці команди, особливо в ігрових видах спорту».

Про готовність команди до чемпіонату Європи з регбі-7 в дивізіоні «Трофі»

«Так, нам зарано стверджувати про те, що юніорська збірна України U18 вже готова до чемпіонату Європи з регбі-7, поки не пройшов весь підготовчий період. Звісно, ще не готова. У нас ще буде два тури чемпіонату України до чемпіонату Європи, після яких буде змога поекспериментувати зі складом. Також запланований виїзд команди на черговий тур «Дунай 7s» в Румунії, який пройде перед самою європейською першістю.


Невідомо в якому саме складі поїде збірна до Загребу на чемпіонат Європи. Можливо, хтось з гравців, в останній момент, отримає травму, або через інші причини опиниться поза остаточною заявкою команди. Лише за п"ять днів до ЄВРО-2019 U18 ми матимемо кінцеве рішення щодо складу збірної, а вже потім зможемо робити попередні прогнози на виступ наших регбістів у першості Старого Світу. Звісно, маємо бажання боротися за найвищі місця як у своїй підгрупі, так і в чемпіонаті Європи загалом».

Про суперників збірної України на груповому етапі ЧЄ-2019 U18  

«Нам важко зараз давати оцінки щодо сили наших суперників – збірних Чехії, Хорватії та Туреччини. Ми про них нічого не знаємо, я особисто ніколи їх не бачив».

Про конкуренцію в збірній команді України U18

«Радує те, що у нас з’явилася конкуренція. У нашій обоймі є 20 спортсменів, з яких потрібно буде вибрати 12. Раніше, на жаль, у нас такого вибору не було. В інші роки ми могли спиратися на допомогу тільки 14-15 гравців. До заявки з 12-ти навіть потрапляли і ті, хто був із незначними травмами, тому що інші були слабшими.


Не буду зараз нікого виділяти зі складу збірної. Звісно, є такі два-три гравці. Я хочу, щоб усі хлопці продовжували наполегливо працювати над собою, боролися за місце у команді. У багатьох з них є великий потенціал розвиватися і вчитися грати в регбі-7.

Наголошую, що в кожного гравця завжди є шанс потрапити до збірної».

Юніорська чоловіча збірна України цьогоріч візьме участь в чемпіонаті Європи U18 з регбі-7 в дивізіоні «Трофі», що пройде в Загребі (Хорватія) 15-16 червня. У групі «С» «синьо-жовті» зіграють зі збірними Чехії, Хорватії та Туреччини.

Календар ігор:

Україна – Туреччина

Чехія – Хорватія


Україна – Хорватія

Чехія – Туреччина


Хорватія – Туреччина

Україна – Чехія

Група «А»: Швеція,  Латвія, Сербія, Словенія.

Група «В»: Швейцарія, Ізраїль, Угорщина, Монако.

Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі