Федерація регбі Івано-Франківської області підбила підсумки сезону 2018

12:20 | 14 января 2019
Федерація регбі Івано-Франківської області відзвітувалась за проведену роботу минулого сезону.

Федерація регбі Івано-Франківської області відзвітувалась за проведену роботу минулого сезону.

Робота Федерації регбі Івано-Франківської області у минулому році була спрямована на подальший розвиток регбі у м. Івано-Франківську і області: розширення мережі регбійних осередків, популяризація регбі серед юнаків і дівчат, залучення до роботи молодих тренерів, та суддів з регбі та підвищення їхньої кваліфікації тощо. За рік під егідою Федерацією області було проведено 63 заходи, серед яких участь у чемпіонатах України з регбі, регбі-7 у різних вікових групах серед юнаків і дівчат, всеукраїнських і міжнародних турнірах, навчально-тренувальних зборах, організація і проведення офіційних і товариських турнірів у Івано-Франківську, участь у тренерських і суддівських семінарах тощо.

І. ЮНАЦЬКІ ЧЕМПІОНАТИ УКРАЇНИ 
- Команди ДЮСШ-2-«Станіславів» виступили у 13 чемпіонатах України у різних вікових групах і різновидах регбі і зайняли наступні місця: 
у класичному регбі: 
команда U-17 - третє місце,
команда U-14 – п’яте місце, 
команда U-13 – восьме місце, 
команда U-11 – сьоме місце, 
у олімпійському виді регбі-7: 
команди юнаків U-18 - шосте місце, 
U-17 – шосте місце, 
U-16 – дев’яте місце, 
У 2018 році у Івано-Франківську проведено шостий чемпіонат міста та третю Спартакіаду серед шкільних колективів міста з безконтактного виду регбі-5.

ІІ. ДОРОСЛЕ РЕГБІ 
Оновлена команда «Станіславів»-«Роланд» виступила у чемпіонаті України серед команд вищої ліги і зайняла 8-е місце. Вперше пройшов чемпіонат Івано-Франківська з регбі-7, у якому взяли участь три команди: перше місце зайняла команда «Роланд», друге – «Станіславів», третє – команда ІФНТУНГ (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

ІІІ.ЖІНОЧЕ РЕГБІ
Федерація регбі третій рік намагається популяризувати регбі серед дівчат. Цього року наші дівчата були представлені у всіх чемпіонатах України, що проводяться Федерацією регбі України і показали наступні результати у чемпіонатах України: 
- жіноча команд вищої ліги зайняли восьме місце, 
- молодіжна команда до 21 року також зайняла шосте місце, 
- дівчата до 18 років зайняли четверте місце 
- дівчата до 16 років зайняли третє місце, 
- наймолодші дівчата до 14 років зайняли друге місце. 
У Кубку України серед жіночих команд регбістки ДЮСШ-2-«Прикарпатські вовчиці» зайняли дев’яте місце.

- За результатами участі у змаганнях чемпіонатів України на підставі Єдиної спортивної класифікації України підтвердили або вперше виконали: 
І розряд – 17 чоловік 
ІІ розряд – 26 чоловік (у тому числі 24 дівчини), 
ІІІ розряд – 18 чоловік,
І юнацький розряд – 19 чоловік.
ІІ юнацький і ІІІ юнацький – 26 чоловік.

IV. ФРАНКІВСЬКІ ВИХОВАНЦІ В ІНШИХ КОМАНДАХ. 
Приємно відмітити, що наші вихованці успішно виступали і за інші команди: Віталій Кузнєцов став тричі «срібним» призером чемпіонатів України з регбі і регбі-7 та кубку України з регбі-7 у складі команди «Еволюшн» Хмельницький, Семйон Назар - «бронзовим» чемпіонату України з регбі у складі львівського «Сокола», а Вівчарик Давид – чемпіоном України серед юніорів до 17 років у складі команди «Київ-Дарниця».

V. НАШЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО У ЗБІРНИХ. 
Все частіше наші вихованці стають кандидатами та членами збірних команд України. Вже третій рік до складу національної збірної з регбі входить Віталій Кузнєцов. За юніорську збірну України з регбі, яка зайняла шосте місце у дивізіоні «В» на чемпіонаті Європи серед юніорів до 18 років, який проходив у польському Познані виступали Безнощук Любомир і Шкварок ОлександрБезнощук Любомир і Осипов Владислав у складі юніорської до 19 року збірної України з регбіліг взяли участь у фінальній стадії чемпіонату Європи у Белграді (Сербія) і зайняли у її складі восьме місце. У складі юніорської збірної України серед дівчат до 18-и років у фіналі чемпіонаті Європи у французькому місті Віші виступили наші вихованки Шпинта ІринаПопович Ангеліна і Маслій Надія.

VІ. ФІНАНСУВАННЯ
Спортивна складова діяльності була забезпечена за рахунок коштів: 
- 36% від загальних річних затрат обласної федерації (100 % всі відрядження на змагання з олімпійського виду регбі-7) управління спорту Івано-Франківської ОДА; 
- 15% - департамент молодіжної політики і спорту Івано-Франківської МР; 
- 11% - Івано-Франківська ДЮСШ-2; 
- 38% - інші доходи

VІІ. НАШЕ МІСЦЕ В УКРАЇНСЬКОМУ РЕГБІ 
- У 2018 році Івано-Франківська ДЮСШ №2 стала другою у рейтингу ДЮСШ, клубів, команд України за результатами виступів дитячо-юнацьких команд у чемпіонатах України 2018 року у всіх вікових групах, поступившись одеській ОДЮСШ; 
- Івано-Франківська ДЮСШ №2 займає друге місце у рейтингу за результатами виступів дитячо-юнацьких команд у чемпіонатах України за період 2014-2018 років, поступаючись тільки одеській ОДЮСШ, 
- Федерація регбі Івано-Франківської області у цьому ж рейтингу займає третє місце серед регіональних федерацій. Попереду Одеська обласна і Київська міська федерації регбі.

VІІІ. ПРОБЛЕМИ. 
- Недостатність фінансування на придбання інвентаря для проведення тренувальних занять, спортивної форми, оренди спортивних залів для проведення навчально-тренувальних занять, страхування, медикаментів; 
- недостатність спортивних залів для проведення навчально-тренувальних занять в осінньо-зимовий період; 
- Відсутність полів з м’яким покриттям, які б відповідали безпечним умовам проведення тренувальних занять.

Федерація регбі Івано-Франківської області 20.12.2018

Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі