Олександр Педан у Полтаві презентував вчителям та учням нові види спорту

09:50 | 12 декабря 2018
Відомий телеведучий і шоумен Олександр Педан приїхав до Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №38 з командою спортивного руху JuniorZ для презентації 7-ми нових видів спорту.

Відомий телеведучий і шоумен Олександр Педан приїхав до Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №38 з командою спортивного руху JuniorZ для презентації 7-ми нових видів спорту.

Бадмінтон, фрізбі, чирлідинг, регбі, флорбол, корфбол, петанк — деякі з цих видів спорту вже відомі полтавцям, деякі ні. За словами організаторів, вони є доступними, дешевими і не травматичними. Тому тренери спортивного руху розповідають вчителям та учням основні принципи гри, а потім дають можливість їм самостійно пограти.

«JuniorZ — зміна системи фізичної культури в школах. Ми запроваджуємо нові види спорту, які цікаві дітям. Для цього не потрібні довідки, діти не будуть прогулювати фізкультуру, а ходитимуть на уроки із задоволенням. Стрибати через козли і колоди вже ніхто не хоче. Тим більше це, навіть, небезпечно. Діти не хочуть, вчителі бояться… Ці 7 видів спорту затверджені МОН. Вони легкі, доступні, дешеві. Ми беремо тим, що їх можна викладати в кожній школі міста чи села. Диск фрізбі коштує 200 грн, їх потрібно закупити 3-5 штук і вже кілька класів можуть грати. Не треба переробляти зал, перекваліфіковувати вчителів», – розповідає Олександр Педан.

Полтавська школа №38 стала майданчиком для презентації JuniorZ. Директор школи Тетяна Веркалець говорить, що з ряду цих видів спорту, наприклад, чирлідинг, фрізбі, чи бадмінтон не є новим.

«Бадмінтон всі ми знаємо, але як модуль фізичної культури це новація. А регбі презентували так, що цей вид спорту може бути безконтактний і менш травматичний, але водночас задіяно багато дітей з різними видами підготовки. Дітям це цікаво. Потрібно розуміти, як би ми не любили футбол, баскетбол і волейбол, але це одне й те саме, в що ми граємо 11 років поспіль у школі. Тому для урізноманітнення і залучення дітей з різною фізичною підготовкою якраз впровадження нових видів спорту є дуже корисним».

Під час візиту разом зі спортивним рухом JuniorZ телеведучий подарував школі комплекти спортивного інвентарю для занять новими видами спорту. Також Олександр Педан підписав Меморандум про співпрацю з представниками міської влади.

np.pl.ua

4 фотографии
Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі