Іспит від чемпіона

09:20 | 22 октября 2018
20-го жовтня вже чемпіон України з регбі-15 серед чоловіків харківський «Олімп» завітав у гості до срібних призерів поточного чемпіонату – хмельницького «Поділля».

20-го жовтня вже чемпіон України з регбі-15 серед чоловіків харківський «Олімп» завітав у гості до срібних призерів поточного чемпіонату – хмельницького «Поділля». Цей матч не мав жодного турнірного значення, але обидві команди налаштувалися дати справжній бій одна одній.

Клуби вийшли на поле зарядженими на боротьбу. Програти «Олімп» собі дозволити не міг, а подолянам хотілося завдати клопоту одвічному чемпіону, тим паче граючи у рідному місті. Харків’яни приїхали без кількох ключових гравці. У стані «Поділля» також були кадрові проблеми – повністю відсутня 3-я лінія нападу. З різних причин не грали Богдан Зозуля, Влад Демецький та капітан команди Андрій Лещенко. Головного тренера Олександра Мігунова, який з молодшими колегами подолян відбув на юнацький чемпіонат України, замінив тренерський тандем Сергія Янчія та Андрія Лещенка.

Як і завжди останнім часом, гра почалася без розвідки. У 1-му таймі зав’язалася досить цікава боротьба – обидві команди атакували. У подолян пенальті забив штатний б’ючи Олексій Лещенко, розмочивши рахунок – 3:12. У середині 1-го тайму уболівальники майже повірили у те, що може статися сенсація. Але клас є клас, і вже наприкінці 1-го тайму харків’яни здійснили три спроби з конверсіями та пішли на перерву з комфортним для себе рахунком – 3:33.

У перерві тренерський штаб «Поділля» провів розбір помилок, та на 2-й тайм хмельничани вийшли ще більш зарядженими на боротьбу.

Сценарій знову повторився – перші 20 хвилин гра була досить рівною. Рахунок цього відрізку це засвідчує – 7:7. Відзначилися Ігор Снісаренко однією спробою та Олексій Лещенко реалізацією. Але, як і в 1-ій половині гри «пального» хмельничанам вистачило лише на півтайму. Далі слобожани значно збільшили розрив – у результаті перемога гостей із рахунком 10:59.

Андрій Лещенко (тренер «Поділля»):

«Ми ще не здатні боротися з «Олімпом» на рівних увесь матч, хоча епізодами показували досить непогану гру – як у нападі, так і в захисті. Вважаю, що якщо забрати декілька наших дитячих помилок, рахунок був би максимум 10:30.

Великий розрив – не дивина. «Олімп» – єдиний професійний регбійний клуб країни. Хлопці заробляють на життя, граючи у цей чудовий вид спорту. Хмельницькі аматори лише 2 рази на тиждень збираються на тренування, роблячи це лише на ентузіазмі».

Сергій Янчий (граючий тренер):

«Дуже хотілося виграти. Для мене «Олімп» – принциповий супротивник, оскільки у регбі-7 ми граємо з ними на рівних, здатні навіть перемагати. У регбі-15 це зробити набагато важче, але ми й далі працюємо, і будемо готуватися до двох наступних принципових для нас поєдинків проти «Антареса» та «Сокола». Маємо закінчити чемпіонат тільки перемогами».

rugbykm.com

3 фотографии
Источник
Регби 08:35 | 24 марта 2022 Державна служба спеціального звꞌязку та захисту інформації України попереджає! Регби 08:35 | 24 марта 2022 ​​МІСЯЦЬ НЕЗЛАМНОСТІ Регби 13:35 | 23 марта 2022 ГРИГОРІЮ ЗАХЛІВНОМУ – 70 років! Регби 08:05 | 23 марта 2022 Дякуємо Польщі та іншим федераціям регбі в Європі за всебічну підтримку українського народу в протистоянні з російським окупантом! Регби 06:50 | 23 марта 2022 ПОРТАЛ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ Регби 09:20 | 22 марта 2022 ​​Міністерство культури та інформаційної політики України запустили платформу #МояВійна Регби 07:20 | 22 марта 2022 Так не повинно бути! Благодійний марафон на підтримку України! (ВІДЕО) Регби 07:20 | 22 марта 2022 ПРЕДСТАВНИКИ РЕГБІЙНОЇ СПІЛЬНОСТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ БꞌЮТЬ РЕКОРДИ ЗА КІЛЬКОСТЮ ПРИГОТОВЛЕНИХ ОБІДІВ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ Регби 22:20 | 21 марта 2022 Гостинна Польща вітає в себе українських регбісток! Регби 20:20 | 21 марта 2022 Відновлення українського юнацького регбі