Підсумки та результати Херсонської Регати-2015

17:55 | 17 апреля 2015
Технічні результати Регати, будь ласка, за посиланням>>> Всеукраїнська Регата памяті першого Президента ФАВУ В.

Технічні результати Регати, будь ласка, за посиланням>>>

Всеукраїнська Регата памяті першого Президента ФАВУ В.Кохненка -2015 -  завершилась!

Перші змагання «на воді» в 2015 році пройшли успішно та згідно Положенню та Регламенту проведення Всеукраїнських змагань з веслування академічного на 2015 рік.

 Я хочу подякувати всьому тренерському штабу, Головним тренерам: Довганю Миколі Анатолійовичу та Опальнику Володимиру Григоровичу за підтримку в проведенні Регати.

Хочу сказати велике ДЯКУЮ директору херсонської ШВСМ - Переходову Євгену Васильовичу та начальнику Управління обласної херсонської адміністрації спорту та молоді - Семченку Юрію Олександровичу за БЕЗКОШТОВНЕ проживання всіх учасників змагань на базі ШВСМ. Це велика підтримка нашого виду спорту у непрості часи.

Такі організаційні складові завжди проходять «поза сценою», але треба враховувати що Навчально-тренувальні збори закінчились 14-го квітня і оплата за проживання на базі також…

Але для підтримки веслярів, допомогою задля покращання їх результатів - адміністрація змогла знайти вирішення як допомогти нам і нашім майбутнім перемогам.

Також окремо треба відзначити спонсорів наших весняних змагань: мережу автозаправних комплексів «БРСМ» і особисто Бібу Андрія Васильовича за вже традиційну підтримку, та можливість стимулювання покращання результативності наших спортсменів за рахунок надання кампанії «БРСМ» цінних подарунків переможцям – пульсометрів. Це дійсно необхідний елемент для тренувального процесу для кожного спортсмена, та вкрай недешевий в матеріальній складовій.

Ну і звісно не зможу не ПОДЯКУВАТИ міському Голові Херсона за допомогу та підтримку у розміщенні інформації про Регату на інформаційних «бордах» міста, за сприяння у проведенні прес-конференції задля популяризації нашого улюбленого академічного веслування та «промоушена» наших херсонських Чемпіонів: Міхая Дмитра, Морозова Артема, Верестюка Артема, Михайлова Андрія та інших атлетів.

ДЯКУЮ всім "великим людям", яки прийшли на Парад закриття змагань для здійснення нагородження переможців, які на власно очі побачили наших славетних Чемпіонів, та перспективну молодь. І я маю великі сподівання, що вони (державні управлінці), зможуть завдяки своїм високим посадам в першу чергу здійснити допомогу херсонським веслярам, а саме: закупити для ШВСМ конструкцію для перевезення човнів на змагання, відремонтувати дах над спортзалами, переобладнати зали сучасними тренажерами та закупити веслувальний інвентар

Ну а тепер самі змагання…

Всі події, як і останні роки, відбувалися в акваторії річки Кошовій.

Як і обговорювалось восени, старти відбулись по дистанціях максимально зручним з практичної сторони для учасників та тренерів. Перший день Регати відбувався проти течії але по вітру - від «дач» з фінішем біля силікатного заводу.

Всі учасники без перешкод подолали дистанцію та згідно часових показників посіли відповідні місця в підсумковому протоколі першого дня.

Для мене особисто було несподіванкою імена переможців, хоча лідери і "кремні" підтвердили власні амбіції переможними результатами. Мій улюбленець та приклад для молоді - Гринь Сергій, незламна, амбіційна та стабільна Наталія Довгодько, закоханий у академічне веслування наш херсонець - Ковальов Станіслав.

Як херсонець, я звісно вболівав за своїх, херсонців, і мене дуже засмутили невідповідальне та безглузде «рулювання» херсонських спортсменів по своїй «рідній» дистанції. Як наслідок, це призвело до втрат «дорогоцінних секунд» і звісно високих місць у загальному протоколі. Але справа зроблена, і я сподіваюсь що детальний аналіз буде здійсненний…

Що до другого дня змагань…

Вже традиційно вони відбулися на акваторії річки Кошовій між двома мостами. «Виміряна» дистанція 2000 метрів, перегони здійснювалися по течії - умови максимально сприятливі. І як і очікувалось – сильніші тільки підтвердили свій високий рівень, а екіпажі, яки знаходяться між собою в конкурентній боротьбі підтвердили, на цій класичній дистанції - що вся боротьба ще попереду.

Також додам і «перчинки». Але вже не як співорганізатор Регати ім.В.Кохненка, а як віце-президент ФАВУ, котрий очолює дисциплінарну комісію.

Наша Федерація з 2015 року започаткувала старт програми «Рейтинг спортсмена». Зазначений документ має дві важливі мети: перша і головна - сприяти максимальній прозорості у комплектуванні екіпажів збірних команд України для участі у міжнародних змагань завдяки обов’язковій участі спортсменів у рейтингових змаганнях, із дотриманням правил та принципів цього Положення.

І правила дійсно прості і зрозумілі: виступай та змагайся у обов’язкових всеукраїнських змаганнях, вимагай від керівництва ФАВУ дотримання положень затверджених регламентів змагань. Вигравай та комплектуйся. Це як обов’язкова програма, котру необхідно виконувати для потрапляння у наступне «відбіркове коло».

Можна жалітися, що на Херсонську Регату не було грошей для проїзду.

Але Президент ФАВУ підкреслив важливість участі у Регаті своїм зверненням за місяць до змагань - для забезпечення виконання програми «Рейтинг спортсмена» та для підтримання спортивного принципу відбору яка повинна бути основана на простих речах: "Голи. Очки. Секунди."

Такі справи …

Навколо вищезазначеного Рейтингу, який був створений, обговорений широким колом фахівців та «народжений» як нормативний акт ФАВУ - дуже багато балачок. Але я прошу всіх зацікавлених та відповідальних дотримуватись простих речей:

1) Прочитати самостійно і зрозуміти - «що і до чого»;

2) По незрозумілим питанням звертатись до мене для отримання тлумачень;

3) У будь якому спірному випадку, в період, або по закінченні змагань, або тренувальних зборів, звертатися письмово до мене особисто, або до любого віце-президента ФАВУ із питаннями та наполяганнями вирішення у найкоротший час елементу "несправедливості".

Нові, змістовні, дієві нормативні акти, які орієнтовані на людину, спортсмена, тренера і найголовніше на кінцевий, справедливий результат – заслуговують на повагу і по меншій мірі потребують простого вивчення. Разом, спільними зусиллями - розібратися в цьому питанні.

Зазначу - не зменшуйте вплив ФАВУ на Головних тренерів, які отримують свою зарплатню в Міністерстві молоді та спорту України. Перш ніж просто бути претендентами на цю посаду, вони мали пройти обговорення та затвердження щодо своєї кандидатури в керівному органі ФАВУ, де з часом, ФАВУ рекомендувало керівництву Міністерства фахового кандидата. В нормативних аспектах документообігу нашого виду спорту все теж саме – «Календар змагань на рік», Положення «Про змагання з веслування академічного» та інші документи - підписуються двома сторонами: Президентом ФАВУ та заступником Міністра молоді та спорту України. Насправді, все інше – це просто «колотнеча», яка говорить про те, що у людини відсутні знання та розуміння матеріалу.

А "договорняки", вони були, є і будуть. Питання тільки в тому, що "договорняки" ми вимушені робити після СПРАВЕДЛИВОГО відбору найкращих спортсменів. А правильно робити свою справу - це працювати по СПОРТИВНОМУ ПРИНЦИПУ.

Мої побажання для всіх спортсменів та їх наставників - ПЕРЕМОГ та КОХАННЯ!

Источник
Академическая гребля 22:20 | 23 сентября 2018 Академическая гребля. Правила квалификации на Олимпиаду - 2020 Академическая гребля 14:50 | 15 сентября 2018 Украинская четвёрка парная вырвала бронзу чемпионата мира по академической гребле Академическая гребля 21:25 | 31 мая 2018 КАЛЕНДАР - 2018 Академическая гребля 14:26 | 13 ноября 2017 СЕМІНАР Академическая гребля 13:41 | 26 октября 2017 КОНКУРС ФАВУ Академическая гребля 16:40 | 11 августа 2017 Звернення Президента ФАВУ Володимира ВЛАСЕНКА Академическая гребля 16:40 | 01 августа 2017 Чемпіонат України Академическая гребля 21:25 | 20 июля 2017 Чемпіонат України Академическая гребля 21:10 | 20 июля 2017 VII літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам"яті М.М. БАКИ Академическая гребля 15:25 | 26 июня 2017 Звернення Президента ФАВУ Володимира ВЛАСЕНКА