Без конкуренції спорт не може існувати – Юрій Мерщій

18:20 | 14 января 2021
Головний тренер національної збірної з сучасного п’ятиборства Юрій Мерщій про підсумки чемпіонату України (U17 і U19), мотивацію та здорову конкуренцію у спорті.

Головний тренер національної збірної з сучасного п’ятиборства Юрій Мерщій про підсумки чемпіонату України (U17 і U19), мотивацію та здорову конкуренцію у спорті.

– Пане Юрію, сьогодні завершуються перші у новому році чемпіонати України з сучасного п’ятиборства черед юніорів та юнаків і дівчат до 15 і 17 років. Як Ви прокоментуєте результати змагань? Чи вплинув, на Вашу думку, тривалий карантин на рівень підготовки юних п’ятиборців? -Пандемія COVID-19, як відомо, внесла значні корективи у тренувальний та змагальний процес у всьому світі. Відтак, українські спортсмени вже майже рік змушені тренуватися в у мовах карантину, який, як на мене, впливає на них дуже по-різному. Хтось виступає краще, хтось гірше. А на рівень деяких спортсменів карантин вагалі не має впливу. Отже, в спорті все як у житті. Хотів би зазначити, ці змагання є відбірковими на чемпіонат світу, який мав відбутися в лютому цього року в Олександрії, але через карантин його перенесли на липень. Взагалі нинішній юніорський чемпіонат вважаю вкрай важливим для наших п’ятиборців. -Ви маєте на увазі мотиваційну складову змагань? -Змагання різного рівня взагалі важливі для спортсменів, яким необхідно показувати результати. Власне, це є продуктом роботи спортсмена і тренера. Якщо вони не бачать цього продукту, то втрачають мотивацію. Для спорту це найгірше. Тому попри локдаун ми проводимо змагання згідно з календарем, затвердженим Міністерством молоді та спорту України, дотримуючись усіх карантинних заходів, встановлених Кабінетом Міністрів. -За підсумками змагань серед юніорів лідирують вже відомі спортсмени: Ірина Кубрак, Ольга Клуннікова, Ірина Бойченюк, Владислав Чекан, Андрій Ковальчук. Це представники Києва, Київської області та Львова. Чи з’являються на українському спортивному небосхилі нові яскраві імена? -Думаю потрібно дивитися не на регіон, а на особистість спортсмена. Щодо дівчат, то й цього разу лідирують Кубкак, Клуннікова та Бойченюк, все як і раніше. Натомість, серед хлопців, дійсно, з’являються нові яскраві спортсмени. Зокрема, я б назвав Руслана Мосейкіна, який на відміну від Чекана, Ковальчука, Агарушева (він, до речі, цього разу мав блискучий результат у лазер-рані) давно не виступав на такому рівні. Приємно відзначити появу нових імен, які, часом, навіть випереджають вже відомих спортсменів. Це ознака здорової конкуренції, без якої спорт не може розвиватися.
Источник
Пятиборье 09:50 | 14 февраля 2022 Результат Товкая - це другий рекорд України з сучасного п"ятиборства цього року Пятиборье 11:20 | 12 февраля 2022 Яскравою видовищною спортивною подією останнього тижня став відкритий зимовий чемпіонат України з сучасного п"ятиборства, який щойно відбувся в Києві. Пятиборье 15:05 | 24 декабря 2021 Верхову їзду (конкур) вилучать з сучасного п"ятиборства - Конгрес UIPM Пятиборье 15:05 | 24 декабря 2021 Визначено переможців чемпіонату України з сучасного п"ятиборства у приміщенні Пятиборье 17:20 | 29 ноября 2021 ФСПУ звернулася з листом до UIPM Пятиборье 17:05 | 23 ноября 2021 Українські п"ятиборці здобули низку нагород молодіжного чемпіонату Європи у Польщі Пятиборье 12:05 | 19 ноября 2021 Українські п"ятиборці беруть участь у ЧЄ серед молоді до 24 років Пятиборье 19:20 | 18 ноября 2021 ФСПУ визначилась з кандидатурами для участі у конкурсі Мінмолодьспорту Пятиборье 14:50 | 16 ноября 2021 Важливо! Пятиборье 16:05 | 08 ноября 2021 В UIPM зрадили інтереси цілої низки країн, які роками розвивали сучасне п’ятиборство – Ігор Панін