18 травня у Києві стартує Лазер-ран сіті тур-2019

00:20 | 19 мая 2019
18 травня в Києві розпочнеться Всеукраїнський тур в рамках міжнародного проекту Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства «UIPM 2019 Global Lazer Run City Tour».

18 травня в Києві розпочнеться Всеукраїнський тур в рамках міжнародного проекту Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства «UIPM 2019 Global Lazer Run City Tour». Про це під час брифінгу повідомив президент Федерації сучасного п’ятиборства України Ігор Панін.

«Лазер-ран – це відносно новий вид сучасного п’ятиборства, який поєднує легкоатлетичний крос та стрільбу з лазерного пістолету. Це вид неолімпійської програми, але останнім часом набуває все більшої популярності. Це цікаво і динамічно. Стрільба ведеться з дистанції 10 м по спеціальним мішеням, вона безпечна, немає жодних проблем чи загроз для глядачів. Цей вид є дуже зручним для популяризації сучасного п’ятиборства – вид спорту іде назустріч глядачам та сучасним вимогам.

Взагалі Global Lazer Run City Tour охоплює більше 100 міст у різних країнах світу на всіх континентах. В Україні тур пройде вже втретє. Змагатимуться атлети всіх вікових категорій – від 9 років до 70+», підкреслив він.

Державний тренер з сучасного п"ятиборства Костянтин Лавренчук детально розповів про умови змагань для різних категорій учасників.

У змаганнях 18 травня візьмуть участь не тільки спортсмени з Києва, але й з Черкас, Дніпра, Харкова, Львова.

Міжнародна федерація сучасного п’ятиборства традиційно украдає окремі угоди про проведення змагань у форматіGlobal Lazer Run City Tour із кожною національною федерацією. Цього року в Україні змагання, крім Києва, відбуватимуться ще у чотирьох містах - Львові, Харкові, Дніпрі та Житомирі, зазначив Ігор Панін. За останні роки проект набуває широкої популярності в Україні і став справжнім святом для прихильників сучасного п’ятиборства та усіх небайдужих до занять фізичною культурою та спортом.

Окрім спортивної складової, проект має потужну соціальну спрямованість - сприяє популяризації сучасного п’ятиборства та залученню молоді до активного та здорового способу життя. За час участі у проекті Федерація сучасного п’ятиборства України отримала від UIPM сучасне лазерне обладнання - пістолети на мішені - на понад мільйон гривень. Це обладнання передано у спортивні школи та секції, де розвивається сучасне п’ятиборство, в усіх регіонах країни.

Цього року змагання вперше відбуватимуться на кінно-спортивній базі «Динамо», що розташована поблизу масиву Феофанія (вул. Заболотного, 13). Учасників очікує цікава та різноманітна програма. Окрім обов’язкової програми в рамках чемпіонату для професійних спортсменів та категорії OPEN+ для усіх охочих від 7 до 70 років, передбачені конкурси та заохочувальні призи від Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства.

http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/44891

Источник
Пятиборье 09:50 | 14 февраля 2022 Результат Товкая - це другий рекорд України з сучасного п"ятиборства цього року Пятиборье 11:20 | 12 февраля 2022 Яскравою видовищною спортивною подією останнього тижня став відкритий зимовий чемпіонат України з сучасного п"ятиборства, який щойно відбувся в Києві. Пятиборье 15:05 | 24 декабря 2021 Верхову їзду (конкур) вилучать з сучасного п"ятиборства - Конгрес UIPM Пятиборье 15:05 | 24 декабря 2021 Визначено переможців чемпіонату України з сучасного п"ятиборства у приміщенні Пятиборье 17:20 | 29 ноября 2021 ФСПУ звернулася з листом до UIPM Пятиборье 17:05 | 23 ноября 2021 Українські п"ятиборці здобули низку нагород молодіжного чемпіонату Європи у Польщі Пятиборье 12:05 | 19 ноября 2021 Українські п"ятиборці беруть участь у ЧЄ серед молоді до 24 років Пятиборье 19:20 | 18 ноября 2021 ФСПУ визначилась з кандидатурами для участі у конкурсі Мінмолодьспорту Пятиборье 14:50 | 16 ноября 2021 Важливо! Пятиборье 16:05 | 08 ноября 2021 В UIPM зрадили інтереси цілої низки країн, які роками розвивали сучасне п’ятиборство – Ігор Панін