Сергій Бубка провів зустріч з президентом ФІБА Європа

15:56 | 02 июля 2018

В Олімпійському домі відбулася робоча зустріч очільника Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з президентом Європейської федерації баскетболу (ФІБА Європа) Тургаєм Демірелем.

У зустрічі також взяв участь віце-президент ФІБА Європа, член виконкому НОК України та президії ФБУ, Олімпійський чемпіон Олександр Волков, президент ФБУ Михайло Бродський та генеральний секретар організації Володимир Драбіковський.

У ході конструктивного діалогу сторони обговорили нинішній стан та подальші перспективи розвитку баскетболу в Україні.

Сергій Бубка зазначив, що візит керівника ФІБА Європа – велика підтримка для українського спорту. «Хочу висловити щирі слова вдячності за візит до України, постійну увагу до українського баскетболу. Баскетбол в нашій країні має гарні давні традиції. Яскравий представник, легенда вітчизняного спорту Олександр Волков, з яким я мав честь разом бути в Олімпійські збірній у Сеулі-1988, нині – разом з нами у цьому залі. Дуже важливо, що наше молоде покоління має саме такі приклади для наслідування. Отож бачить мету та шлях, яким варто рухатися до неї», - зазначив Сергій Назарович.

У свою чергу, пан Демірель подякував НОК України, профільній федерації, керівництву держави за всебічну підтримку баскетболу.

«Важливо, що баскетбол має не лише славні традиції, а й постійно зростаючу популярність в Україні та не зупиняється у своєму розвиткові. Отож хочу побажати успіху юніорській збірній Україні на Юнацьких Олімпійських іграх, що відбудуться вже восени в Буенос-Айресі», - сказав очільник ФІБА Європа.

Нагадаємо, що у загальному рейтингу ФІБА 3х3 Україна нині посідає високе третє місце. А на ЮОІ-2018 державу представлять одразу дві наші збірні з баскетболу 3х3 – дівчата та хлопці.

Також пан Тургай зазначив, що ФІБА Європа вже в найближчій перспективі розраховує на Україну як на країну-господарку Євробаскету.

«Нині формат проведення Євробаскету змінено, отож господарями найближчих чемпіонатів Європи – 2021 чи 2025 років - можуть стати відразу 4-5 країн. Україна, яка отримувала цю почесну місію ще у 2015 році, однак, на жаль, не змогла нею скористатися, зберігає за собою пріоритетне право стати господарем турніру так швидко, як тільки відчує готовність країни та національної збірної», - сказав Тургай Демірель.

Керівник європейського баскетболу також побажав українській збірній вдалих перспектив та успіху у підготовці до Токіо-2020. Сергій Бубка у свою чергу повідомив, що НОК працює над тим, аби залучити грантові кошти Міжнародного Олімпійського Комітету для підготовки нашої національної баскетбольної команди до наступних Олімпійських ігор.

Михайло Бродський також подякував керівникові ФІБА Європа за візит, а НОК України – за тісну та плідну багаторічну співпрацю. Керівник ФБУ розповів про плани та роботу щодо будівництва багатофункціональних Палаців спорту, що будуть зведені в багатьох містах з ініціативи Федерації баскетболу України та за підтримки державного та місцевих бюджетів.

«Ми багато працюємо над популяризацією баскетболу. І приємно бачити, що це приносить результати. За останні роки значно зросла кількість дітей та молоді, що займаються цим видом спорту. Вболівальники повертаються на арени, щоб підтримати свої команди, кількість яких також збільшилася», - зазначив Михайло Бродський.

Олександр Волков наголосив на важливих питаннях, над якими нині працює керівництво українського баскетболу.

«Завжди приємно знаходитися тут, у стінах Олімпійського дому. Вважаю, що це – чудовий приклад для багатьох організацій. Отож ми маємо мету створити Будинок баскетболу на базі київського Палацу спорту, де нині знаходиться офіс ФБУ», - сказав Олександр Анатолійович.

Окремо пан Волков разом з паном Бродським зупинилися на нагальному питанні збереження для українського баскетболу та національної збірної молодих талантів і розробці механізмів, які б дозволили активніше допомагати і підтримувати школи, які виховують спортсменів.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры