Сергій Бубка взяв участь у відзначенні Олімпійського дня у Львові

21:41 | 23 июня 2018

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка з робочим візитом відвідав Львів, де взяв участь у заходах до відзначення Олімпійського дня, який увесь світ святкує 23 червня з нагоди заснування Міжнародного Олімпійського Комітету.

Очільник НОК України провів зустріч з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою, у якій також взяли участь начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім"як та голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський.

У ході спілкування було обговорено перспективи розвитку на Львівщині олімпійських видів спорту, інфраструктури для спорту вищих досягнень та масового спорту. Сергій Назарович подякував керівництвові краю за увагу до спорту та здорового способу життя. Нині майже 500 спортсменів області входять до складів збірних команд України з олімпійських видів.

Також Сергій Бубка взяв участь у засіданні виконкому відділення НОК України у Львівській області, що відбулося в актовому залі ЛДУФК ім. І. Боберського. Окрім знайомства з місцем розташування Олімпійського музею, що планується (2 та 3 поверх головного корпусу), на засіданні розглянули звіт про діяльність відділення та плани подальшої діяльності, а також підготовку кандидатів від Львівщини на участь у Юнацьких Олімпійських іграх-2018 в Буенос-Айресі.

"Для Національного олімпійського комітету діяльність його регіональних відділень є стратегічним напрямком, адже лише таким чином ми зможемо ефективно виконувати покладені на нас функції. Радий відзначити, що за рейтинговими показниками відділення НОК у Львівській області знаходиться серед лідерів, займаючи 6-е місце", - сказав Сергій Бубка та подякував Олімпійській сім"ї Львівщині на чолі з Юрієм Івановичем Турянським за активну роботу й поширення олімпійських ідеалів.

Головне свято Львівщини з нагоди Олімпійського дня відбулося 23 червня на площі біля Оперного театру. Сергій Бубка відкрив захід разом із Юрієм Турянським, першим заступником Львівської ОДА Ростиславом Замлинським, заступником голови Львівської міської ради Андрієм Москаленком, першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань сім"ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколою Величковичем, відомим олімпійцями Львівщини та іншими почесними гостями.

"Дуже радий в цей особливий день відвідати Львівщину – славний спортивний край з багатими олімпійськими традиціями і привітати усіх вас з чудовим святом – Олімпійським днем, що святкують сьогодні в різних куточках світу! Загалом Олімпійський день охопить всю Україну, завітає на центральні площі обласних центрів, невеличких міст і селищ, завітає до таборів відпочинку, паркових зон та інших місць. Бажаю кожному учаснику долучитись до олімпійського руху, відчути себе справжнім олімпійцем, бути здоровим, сильним і успішним", - зазначив у своєму вітальному слові Сергій Назарович.

Разом з іншими учасниками Сергій Бубка взяв участь у символічному забігові на 500 метрів. Окрім того відвідав інші активності, яких на Олімпійському дні у Львові цього року було чимало. Зокрема, олімпійська руханка, виставка олімпійської літератури, показові виступи та майстер-класи з важкої атлетики, карате, футболу, настільного тенісу, скелелазання, боксу, бадмінтону, дзюдо, тхеквондо, баскетболу, художньої гімнастики та інших видів спорту.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры