НОК України запустив новий освітній проект для спортсменів

12:26 | 23 февраля 2018

22 лютого, на головній спортивній базі країни – «Олімпійський навчально-спортивний центр Конча-Заспа», відбулась презентація нового освітнього проекту Національного олімпійського комітету України «Sportcamp & more».

Ініціатором такого заходу виступила Комісія атлетів НОК під головування призерки Олімпійських ігор з легкої атлетики Олени Говорової, яка разом з Олімпійською чемпіонкою легкоатлеткою Наталію Добринською взяли на себе роль модераторів цієї зустрічі.

Головна мета заходу – допомогти спортсменам отримати додаткові знання, які стосуються безпосередньо їхньої кар’єри та діяльності після завершення активних виступів, освіти, антидопінгової політики, поведінки з антуражем – тренерами, лікарями, агентами, пресою, спонсорами тощо.

«Освіта для спортсмена вкрай важлива як під час самої кар’єри, так і після її завершення. Створюючи цей проект ми згадали своє спортивне минуло, пригадавши яких саме знань не вистачало нам. Кожна тема направлена саме на атлета, на їхній саморозвиток», - поділилися Олена Говорова.

Учасниками першої зустрічі стали представники таких видів спорту, як: боротьби -  на чолі зі срібними призерами Олімпійських ігор Жаном Беленюком та Валерієм Андрійцевим, чемпіонкою світу Юлією Ткач, стрибками у воду - з призером чемпіонату світу Олегом Колодієм, а також спортивної гімнастики, легкої атлетики, жіночих команд з боксу та важкої атлетики.

Під час дебютного курсу піднімались теми які стосувались правил спілкування з представниками засобів масової інформації; основ ділової самопрезентації та управління враженням, а також олімпійський рух та олімпійська діяльність.

Головними спікерами виступили фахівці у своїй галузі, зокрема – телеведуча каналу ICTV програми «Факти» Оксана Гутцайт та спортивний журналіст каналу Андрій Ковальський, експерт-консультант ділового, протокольного етикету Юлія Юдіна та член Комісії МОК з олімпійської освіти Віра Передерій.

Після прослуханих лекцій спортсмени охоче ділились своїми враженнями один з одним та засобами масової інформації.

«Якби я таку інформацію отримав років 5 назад, можливо вів себе по-іншому і не набив би тих шишок у спілкуванні з журналістами», - поділився срібний призер Ігор в Ріо з греко-римської боротьби Жан Беленюк. «Такі проекти корисні. За ці роки я вже сам ділюся з колегами набутим досвідом і завжди раджу їм не відмовляти у спілкуванні із ЗМІ».

Якщо для призера Олімпіади спілкування з мас-медіа звична справа, то для юної гімнастки Катерини Куліній такий досвід є першим у житті. «Я рада, що для нас провели такий корисний урок, на якому ми змогли навчитись чомусь новому. Для мене це вперше, тому присутнє хвилювання. Складно і виступати, і давати інтерв’ю, але всьому треба вчитись. Сподіваюсь, що наступного разу у мене буде вже краще виходити».

Тож поки спортсмени пробують реалізовувати на практиці отримані знання, організатори вже готують для них нові цікаві теми.

Источник
Олимпийские игры 15:18 | 07 августа 2020 Виртуальные олимпийские игры с 8 по 23 августа Олимпийские игры 22:40 | 09 апреля 2020 Правила виртуальной Олимпиады – 2020 Олимпийские игры 15:50 | 03 апреля 2020 Как не опоздать на старт Олимпийские игры 15:59 | 31 марта 2020 Как появились серебряно-бронзовые «Медали дружбы» Олимпийские игры 17:50 | 29 марта 2020 Как кофе на всех не хватило Бокс 21:00 | 13 марта 2020 Олимпийский квалификационный турнир по боксу - 2020. Расписание 1 дня Олимпийские игры 13:04 | 09 декабря 2019 Решение WADA - Россия дисквалифицирована на 4 года Олимпийские игры 00:20 | 13 июля 2019 Прыжки в воду. Квалификация на Олимпиаду - 2020 Олимпийские игры 00:00 | 11 октября 2018 Медальный зачёт. Юношеские Олимпийские Игры - 2018. Буэнос-Айрес Олимпийские игры 00:55 | 07 октября 2018 В Буэнос-Айресе стартуют Юношеские Олимпийские Игры