ОБРАНО НОВИЙ СКЛАД КОМІСІЇ АТЛЕТІВ НОК УКРАЇНИ

17:05 | 06 ноября 2018
31 жовтня на Олімпійській базі в Конча-Заспі відбулася ІV звітно-виборча Асамблея атлетів, під час якої підбиті підсумки роботи Комісії атлетів НОК за 2014-2018 роки та відбулися вибори її нового складу на 2018-2022 роки.

31 жовтня на Олімпійській базі в Конча-Заспі відбулася ІV звітно-виборча Асамблея атлетів, під час якої підбиті підсумки роботи Комісії атлетів НОК за 2014-2018 роки та відбулися вибори її нового складу на 2018-2022 роки.

Під час свого звернення до українських атлетів президент НОК України Сергій Бубка розповів про сучасні світові тенденції та ініціативи щодо підвищення ролі спортсменів в міжнародному олімпійському русі, наголосивши: «Атлет – це ключова фігура олімпійського руху та спорту й його роль повинна бути провідною не тільки на спортивних аренах, а й поза їх межами. Голос атлетів має бути почутим, спортсмени мають впливати на прийняття стратегічних рішень щодо подальшого розвитку спорту, адже вони як ніхто інший на власному досвіді знають різні нюанси і тонкощі. Приємно, що Комісія атлетів НОК України веде активну діяльність в цьому напрямку, спортсмени займають активу соціальну позицію, долучаючись до різноманітних олімпійських проектів та акцій Олімпійського комітету».

Сергій Бубка щиро подякував нинішньому складу Комісії та особисто її голові Олені Говоровій, побажавши новому складу злагодженої та продуктивної роботи.

Він вручив членам Комісії атлетів нагороди, подяки та пам"ятні подарунки від НОК України.

Олена Говорова прозвітувала про діяльність Комісії. «Комісія атлетів – це команда, яка повинна доносити ваші думки, ідеї, проблеми до керівного органу федерації. Члени Комісії повинні чути одне одного і тоді багато питань вирішується в позитивному напрямку. Приємно, що за ці роки нам вдалося зробити дуже багато цікавого та корисного», - сказала вона й розповіла про чудові програми, які були реалізовані Комісією. Зокрема, це активна співпраця з Комісією атлетів МОК, ініціативи щодо поліпшення соціального захисту та забезпечення спортивної діяльності атлетів, проведення соціальних акцій з фондами допомоги онкохворим дітям «Краб» і «Набат», впровадження проекту Sportcfmp & more та багато іншого.

На заході спортсмени разом з президентом Олімпійської академії України Марією Булатовою та з українськими атлетами, які входять до складу різних міжнародних спортивних комісій, а саме: Ольгою Харлан, Дмитром Мицаком, Дмитром Кірпулянським, Вірою Передерій обговорили важливі теми щодо олімпійських цінностей, захисту атлетів, участі спортсменів у громадських акціях та соціальних проектах, освітніх проектів Міжнародного Олімпійського Комітету, платформи Athlete 365, проблем пост-кар"єри та адаптації атлетів, основних засад поведінки спортсменів з антуражем - тренерами, лікарями, агентами, пресою, спонсорами та партнерами і багато інших важливих питань.

Присутні 69 делегатів від національних Федерацій, серед яких були і представники ФХТУ, обрали 10 спортсменів, які увійшли у новий склад Комісії. Згідно з положенням про Комісію атлетів НОК України це 8 атлетів від літніх та 2 від зимових видів спорту, які на час їх обрання досягли 16-ти річного віку та брали участь в Іграх Олімпіади або зимових Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи протягом останніх чотирьох років. Для забезпечення широкого представництва видів спорту в Комісії від одного виду спорту може обиратись не більше, ніж 1 атлет. Також автоматично у Комісію увійдуть атлети, які є членами міжнародних та європейських комісій та президент Асоціації олімпійців України. 

Відповідно до міжнародної практики, для рівномірного представлення видів спорту, гендерної рівності ще до 7 атлетів можуть бути обрані до складу Комісії за поданням президента НОК України.

Делегати зробили свій вибір й до складу дорадчого органу НОК обрано чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи: Ілля Кваша (стрибки у воду), Андрій Говоров (плавання), Анна Різатдінова (художня гімнастика), Ольга Саладуха (легка атлетика), Олена Костевич (стрільба кульова), Юрій Чебан (веслування на каное), Дмитро Кірпулянський (сучасне п"ятиборство), Георгій Зантарая (дзюдо), Дмитро Мицак (гірськолижний спорт), Ірина Варвинець (біатлон).

Вже найближчим часом Комісія атлетів НОК проведе своє перше засідання, на якому буде обрано її голову та окреслений план роботи на наступний рік.

НОК України

Источник
Хоккей на траве 02:20 | 12 октября 2019 У СУМАХ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 14-РІЧНІ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У ВІННИЦІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧОЛОВІКИ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У БОРИСПОЛІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:20 | 05 октября 2019 КОМАНДАМ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ УЧАСТЬ В ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ІНДОРХОКЕЮ Хоккей на траве 03:35 | 30 сентября 2019 У БОРИСПОЛІ РОЗІГРАЛИ МЕДАЛІ 11-РІЧНІ Хоккей на траве 08:35 | 29 сентября 2019 У ШОСТЦІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 13-РІЧНИХ Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 10-РІЧНИХ Хоккей на траве 17:05 | 17 сентября 2019 СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ТРЕНЕРУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:50 | 16 сентября 2019 У ВІННИЦІ СТАРТУВАВ ЧОЛОВІЧИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ