БЛИСКУЧИЙ УСПІХ ВІННИЧАН

14:41 | 08 июня 2017

Провівши на одному диханні «Челенджер-1» вінницька «ОКС-ШВСМ» закономірно вийшла у вищий дивізіон з хокею на траві «Кубок Трофі».

 

Чемпіони України стали найкращою командою на турнірі перегравши усіх своїх суперників. Вінниччани забили у ворота суперників 34 голи, пропустивши лише 4 рази!

Кращим гравцем турніру став півзахисник «ОКС-ШВСМ» - 20-річний Богдан Коваленко! Кращим голкіпером став - воротар ХК «Салгелсе» - Мартін Мортенсен. Кращим бомбардиром - гравець білоруського «Будівельнику» - Михайло Павлович.

Цікаво, що наступного року у Кубку Трофі буде справжній Кубок Співдружності, - український «ОКС-ШВСМ», білоруські «Мінськ» та «Будівельник» (Брест), російське «Динамо» (Електросталь).

Вже з перших хвилин фіналу перевага вінниччан була відчутною. За фол проти Онофріюка у ворота ХК «Плзень» було призначено пенальті, який впевнено реалізував Сергій Дячук - 1:0. На 12-й хвилині Іван Яковенко подвоїв перевагу чудовим кидком зі штрафного кутового - 2:0!

У другій чверті матчу чехи заволоділи ініціативою та заробили підряд чотири штрафних кутових, але гра в захисті та воротаря «ОКС-ШВСМ» була відмінною! На 44-й хвилині матчу після кутового, виконаного Яковенком, м’яч у ворота чехів добив Максим Онофріюк - 3:0! За дві хвилини Олександр Франков завершив прохід флангом Поповченка влучним ударом з кола удару - 4:0! А ефектну крапку, завершальну та турнірі поставив 15-річний Юрій Дземух, який на шляху до воріт переграв 4-ох гравців суперника та розвернувшись переграв і воротаря - 5:0!

Браво «ОКС-ШВСМ»! Браво Мазур та компанія! Вінницькі зелені хокеїсти в черговий раз захистили честь держави!

Павло МАЗУР (ЗТУ, головний тренер ХК «ОКС-ШВСМ»):

- Ми дуже задоволені, адже за присутності такої кількості глядачів зуміли досягти поставленого завдання: виграли Кубок Європейських Чемпіонів «Челенджер-1» та повернулись до «Кубку Трофі».

Перемогли усіх своїх суперників, незважаючи на те, що команда зовсім молода та створена буквально з нуля.

З першого матчу були налаштовані на результат. Особливих проблем у грі з чемпіоном Данії ХК «Слагелсе» у нас не виникло. Як і очікувалось ключова гра у групі, гра за 1-ше місце, була з «Лосадою». За нашої переваги у три м’ячі ми пропустили двічі від португальців, почали нервувати, але зуміли перелаштуватися та довести гру до перемоги.

З «Академіком» розпочали гольовою феєрією, та не зупинялись до останньої хвилини.

Фінал з чехами розпочали впевнено забивши два швидким голи. Потім «Плзень» перехопив ініціативу, ми боялись, щоб не повторилась ситуація як і в грі з «Лосадою». Але гравці з повною відповідальністю віднеслись до матчу та довершили свою перевагу не пропустивши. Саме головне, що ми вийшли знову до Кубку Трофі, де грали з 2003 року.

Крайній півзахисник Богдан Коваленко став кращим гравцем турніру, але я б відмітив і дії Івана Яковенка. Іван провів блискуче всі матчі, переважаючи усіх на Чемпіонаті в ТТД! Яковенку не було рівних у відборі м’яча та виконанні у «ОКС-ШВСМ» штрафних кутових.

Слід відмітити старання наших ветеранів, Пашковського, Поповченка, Дяченка, Дячука та Перепелиці, які своїми майстерними діями показали великий приклад молодим гравцям. Особливо б відмітив гру на останьому рубежі - воротаря Перепелиці. Юрій після народження дочки у переддень Кубку Європейських Чемпіонів продемонстрував зрілу гру та допоміг команді досягти результату.

Відкриттям Чемпіонату став 15-річний Дземух. Юрій вихованець нашої ДЮСШ родом з Вінницьких Хуторів. У нього Божий дар, який він має у майбутньому розвивати. Якщо, він і надалі буде працювати над собою то зможе стати гравцем європейського рівня.

Особливі слова подяки хотілось би сказати вболівальникам! Ніяких вказівок від влади прийти на ЦПКІВ не було, і вболівальники довели, що цей олімпійський вид спорту має жити далі. Своєю підтримкою 12-й гравець допоміг «ОКС-ШВСМ» досягти такого успіху. Як сказав по завершенню нашого фіналу директор Єврохокей «Челенджер-1» турнір у Вінниці був просто фантастичний, а стільки глядачів не було на турнірах Євро ні в Бельгії ні в Нідерландах!

Микола КАСЯНЧУК (тренер ХК «ОКС-ШВСМ»):

- Ми дуже раді повернутися до вищого дивізіону «Кубку Трофі». Там ми не будемо пасти задніх. Звичайно, потрібно підсилення команди кількома виконавцями. Як, завірив наш президент Володимир Барцьось підтримка буде на вищому рівні. Ми заслуговуємо на увагу та будемо працювати на майбутнє, щоб захистити на достойному рівні честь нашої неньки - України!

Володимир БАРЦЬОСЬ (президент обласної федерації хокею на траві):

- Приємно вражений, як організацією турніру у Вінниці так і результатом нашої команди. Цієї перемоги не відбулося якби не праця усіх: обласної федерації, хокеїстів, тренерів, обслуговуючого персоналу. Підтримала нас і влада, яка по мірі можливостей долучилася до Чемпіонату у Вінниці. Наша компанія (Вінницька Агро Промислова Група) привнесла багато для того, щоб це спортивне свято відбулось.

Розмова про професійний статус нашого клубу вже ведеться давно, але це можливо лише при повному об’єднанні біля цієї ідеї усіх гілок влади міста та області, нашої федерації та меценатів спорту.

Родіон КОЧУБЕЙ (президент федерації хокею на траві України):

Результат - закономірний. «ОКС-ШВСМ» досягла успіху та повернулась до Кубку Трофі. Бачив цю команду ще на першому етапі Світової Ліги у Чехії, де вінничани переконливо перемогли. Команда прогресує, а тренерський штаб незважаючи на кадрові проблеми находить нових талановитих гравців. В українському хокею на траві, як чоловічому так і жіночому, є процес омолодження складу. Це пов’язано з від’їздом кращих гравців у професійні клуби Європи.

Вважаю, що й вінницький клуб має отримати професійний статус як і жіночий клуб «Сумчанка» (Суми). Адже все для цього вже є: «ОКС» - це бренд України у Європі та світі, а Вінниця, як і Суми, є хокейною столицею України.

Вінниця – 2-5 червня. Стадіон ЦПКІВ імені Горького.

2 червня (п’ятниця).

Група А          10:00.

«БУДІВЕЛЬНИК» (БРЕСТ, БІЛОРУСЬ) – ХК «ПЕНАРТ» (УЕЛЬС) – 10:0

Група А          12:15.

«ПЛЗЕНЬ» (ЛІТІЦЕ, ЧЕХІЯ) – ХК «ЖИЛІНА» (ХОРВАТІЯ) – 1:0

Група В          14:30.

АД «ЛОСАДА» (ПОРТУГАЛІЯ) – «АКАДЕМІК» (СОФІЯ, БОЛГАРІЯ) – 10:2

Група В          17:30.

«ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – ХК «СЛАГЕЛСЕ» (ДАНІЯ) – 7:1

3 червня (субота).

Група А          10:00.

ХК «ПЕНАРТ» (УЕЛЬС) - ХК «ЖИЛІНА» (ХОРВАТІЯ) – 1:3

Група А          12:15.

«ПЛЗЕНЬ» (ЛІТІЦЕ, ЧЕХІЯ) – «БУДІВЕЛЬНИК» (БРЕСТ, БІЛОРУСЬ) – 0:4

Група В          14:30.

«АКАДЕМІК» (СОФІЯ, БОЛГАРІЯ) - – ХК «СЛАГЕЛСЕ» (ДАНІЯ) – 2:3

Група В          16:45.

«ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – АД «ЛОСАДА» (ПОРТУГАЛІЯ) – 5:3

4 червня (неділя).

Група А          10:00.

«БУДІВЕЛЬНИК» (БРЕСТ, БІЛОРУСЬ) - ХК «ЖИЛІНА» (ХОРВАТІЯ) – 2:2

Група А          12:15.

ХК «ПЕНАРТ» (УЕЛЬС) - «ПЛЗЕНЬ» (ЛІТІЦЕ, ЧЕХІЯ) – 1:5

Група В          14:30.

АД «ЛОСАДА» (ПОРТУГАЛІЯ) – ХК «СЛАГЕЛСЕ» (ДАНІЯ) – 2:2

Група В          16:45.

«ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – «АКАДЕМІК» (СОФІЯ, БОЛГАРІЯ) – 17:0

5 червня (понеділок).

Плей-офф       08:30.

ХК «СЛАГЕЛСЕ» (ДАНІЯ) – ХК «ПЕНАРТ» (УЕЛЬС) – 6:4

Плей-офф       10:45.

ХК «ЖИЛІНА» (ХОРВАТІЯ) – «АКАДЕМІК» (СОФІЯ, БОЛГАРІЯ) – 7:0

Фінал  13:00.

«БУДІВЕЛЬНИК» (БРЕСТ, БІЛОРУСЬ) - АД «ЛОСАДА» (ПОРТУГАЛІЯ) – 5:0

Фінал  15:15.

«ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – «ПЛЗЕНЬ» (ЛІТІЦЕ, ЧЕХІЯ) – 5:0

2 червня.

ХК»ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – ХК «СЛАГЕЛСЕ» (ДАНІЯ) – 7:1

Голи: Роман ГИРЕНКО, 17, Юрій ДЗЕМУХ, 25, Артем ПОПОВЧЕНКО, 33, Сергій ДЯЧУК, 40, Іван ЯКОВЕНКО, 41, Максим ОНОФРІЮК, 49, Ростислав ПІДГОРНИЙ, 49 – КРІСТЕНСЕН. М.С., 45.

3 червня.

ХК»ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – ХК «ЛОСАДА» (ПОРТУГАЛІЯ) – 5:3

Голи: Іван ЯКОВЕНКО, 5, 8, 15, 39, Юрій ДЗЕМУХ, 54 – ГОНСАЛВЕШ.Х, 26, САНТОС.Б., 28, ТЕЙШЕЙРА. Р, 54.

4 червня.

ХК»ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – ХК «АКАДЕМІК» (БОЛГАРІЯ) – 17:0

Голи:

 Максим ОНОФРІЮК, 1, 19, 25, 37, Сергій ДЯЧУК, 15, 32, Богдан КОВАЛЕНКО, 28, 31, 35, Олександр ШВЕЦЬ, 22, Олександр ФРАНКОВ, 40, Віктор ОЛЬХОВИЙ, 46, Іван ЯКОВЕНКО, 50, 52, Юрій ДЗЕМУХ, 56, Артем ПОПОВЧЕНКО, 58, 60.

5 червня

Фінал-2

«ОКС-ШВСМ» (ВІННИЦЯ, УКРАЇНА) – «ПЛЗЕНЬ» (ЛІТІЦЕ, ЧЕХІЯ) – 5:0

Голи: Сергій ДЯЧУК, 3, з пенальті, Іван ЯКОВЕНКО, 12 (ш.к.), Максим ОНОФРІЮК, 44, Олександр ФРАНКОВ, 46, Юрій ДЗЕМУХ, 50

Президент: Володимир БАРЦЬОСЬ.

Головний тренер: Павло МАЗУР.

Тренер:  Микола КАСЯНЧУК.

 

Асистент: Олена ГЕРАС.

ОЛЕГ ФЕДЧЕНКО ("Вболівальник" Вінниця) 

Источник
Хоккей на траве 02:20 | 12 октября 2019 У СУМАХ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 14-РІЧНІ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У ВІННИЦІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧОЛОВІКИ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У БОРИСПОЛІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:20 | 05 октября 2019 КОМАНДАМ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ УЧАСТЬ В ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ІНДОРХОКЕЮ Хоккей на траве 03:35 | 30 сентября 2019 У БОРИСПОЛІ РОЗІГРАЛИ МЕДАЛІ 11-РІЧНІ Хоккей на траве 08:35 | 29 сентября 2019 У ШОСТЦІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 13-РІЧНИХ Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 10-РІЧНИХ Хоккей на траве 17:05 | 17 сентября 2019 СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ТРЕНЕРУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:50 | 16 сентября 2019 У ВІННИЦІ СТАРТУВАВ ЧОЛОВІЧИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ